Δεν ξέρω τι φύλο είναι η καρδερίνα μου

Συζήτηση με θέμα Δεν ξέρω τι φύλο είναι η καρδερίνα μου, που ξεκίνησε από L.A., στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 30 Μαρ 2015.

 1. L.A.

  L.A. PB New Member

  Καλησπέρα σε όλους,
  έβαλα 2 ζευγάρια για φέτος και μου έχει μείνει μόνη της μια καρδερίνα, χωρίς ταίρι. Το πρόβλημα μου είναι ότι με έχει καταμπερδέψει... δεν ξέρω τι φύλο. Ενώ έχει ωραία γεμάτι μάσκα, δεν μου τα λέει καλά, δεν κελαϊδάει σαν αρσενικο, κελαιδάει αλλά λίγο μπερδεμένα...

  20150329_155520.jpg 20150329_155537.jpg im1.jpg
   
 2. passenger

  passenger PB New Member

  Και από τα φτερά μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά του φύλου. Ακόμα κι όταν είναι ανήλικες οι καρδερίνες (ή γαρδέλια όπως τα λέμε στον τόπο μου)

  Τα φτερά στα αρσενικά φτιάχνουν Χ και έχουν μια ελαφριά κάμψη προς τα πάνω στα τελειώματα τους. Στα θηλυκά δεν υπάρχει Χ και τα φτερά είναι επίπεδα. Δε ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω γραπτώς
   
 3. passenger

  passenger PB New Member

  Αρσενικό
   
 4. Lovecarduelis

  Lovecarduelis PB New Member

  Αρσενικο, βγαλε και μια φωτο την φτερουγα ανοιγμενη.
   
 5. L.A.

  L.A. PB New Member

  Με ανοιγμένη την φτερούγα μοιάζει με θυληκό... Και εγώ για αρσενικό την έχω αλλά δεν κελαϊδάει!
   
 6. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Eγώ το βλέπω για θηλυκό....και ταλαιπωρημένο μάλιστα.
   
 7. L.A.

  L.A. PB New Member

  Αν εννοείς τα φτερά ειναι απο τα ιδρωμένα μου χέρια, τι παράξενο βλέπεις γενικά? Αυτό με ένα άλλο μου τα έβγαλε κανάρα παραμάνα γιατί από τα αυγά σπάσαν τα άλλα δύο και τα πήρα κατευθείαν από το ζευγάρι, και η συγκεκριμένη κανάρα που τα έβγαλε μου έβγαλε πέρσυ 7 καναρίνια όλα θηλυκά και στην τρίτη γένα που της έβαλα τα 2 αυγά της καρδερίνας μου έβγαλε ένα θηλυκό και αυτό που βλέπετε (που και για εμένα είναι θηλυκό). Τρείς φορές κλώσησε και τις τρείς μόνο θηλυκά... τι να πώ?
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Το ότι έτυχε να είναι όλα της τα μικρά της 2ης και της 3ης γέννας, δεν σημαίνει ότι θα είναι και αυτό θηλυκό. Άσε που είναι θετό παιδάκι! ;)
   
Φόρτωση...