Δεν βγαίνουν κάθε μέρα οι νεοσσοί.

Συζήτηση με θέμα Δεν βγαίνουν κάθε μέρα οι νεοσσοί., που ξεκίνησε από gloster1995, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 30 Απρ 2016.

 1. Καλημέρα παιδιά.Όπως σας είπα εχω 2 ζευγάρια.το ένα ζευγάρι με τα 5 αυγά έβγαλε προχθές 2 νεοσσούς.Από τότε δε βγήκαν αλλά γιατί τέτοια καθυστέρηση?Δεν έπρεπε να βγαίνει κι ένα κάθε μέρα?Και μια ακόμη ερώτηση.χθες έβαλα μαζί ενα ακόμη ζευγάρι και η καναρα χωρίς καν να φτιάξει φωλιά σήμερα το πρωί είδα στον πατο του κλουβιού αβγό.
   
 2. ianos

  ianos Daily Active Member

  Για το δεύτερο ζευγάρι, που έκανε το αυγό:
  Δώσε υλικά, δλδ νημα, φωλιά και λίγο βαμβάκι να φτιάξει η καναρα φωλιά. Το αυγό, εφόσον ήταν μια μονο μέρα με τον αρσενικό ειναι άσπορο. Ομοίως μάλλον θα ειναι και το αυριανό, αν κάνει. Απο μεθαύριο, κι εφόσον έχουν ζευγαρώσει τα πουλιά η γέννα θα ειναι ένσπορη. Ο,τι αυγό κάνει μέσα στη φωλιά μην το,πετάξεις, αλλά άσε το εκεί που ειναι. Οπωσδήποτε βάλε τσόχα στη φωλιά.
  Για το πρώτο ζευγάρι: δώσε μας πληροφορίες για τη γέννα. Η απόθεση των αυγων ήταν συνεχής, δλδ καθημερινή; Τα πουλιά πόσες ημερες ήταν μαζί πριν την έναρξη της ωοτοκίας; Πόσες η,έδρες έχουν περάσει απο τη γέννα του πρώτου αυγού; Και πόσες ημερες απο την ημέρα στην οποία η καναρα βιδώθηκε στη φωλιά;
  Και...βλεπουμε
   
 3. Ακούστε όλη τη διαδικασια.τα είχα για 10 μέρες δίπλα δίπλα σε ξεχωριστά κλουβιά.τα έδινα αυγό και λίγο μήλο.Μετά τα ενωσα,σε 3 μέρες είχαν έτοιμη τη φωλιά.Όταν τελείωσαν το χτίσιμο της φωλιάς έκαναν αβγό μετά από 2-3 μερες.Γέννησαν σύνολο 5 αβγα.Ένα κάθε μέρα .Όταν γέννησε το πρωτο καθότανε πολύ λίγο όπως και στο δεύτερο.απ το τρίτο και μετά μπορω να πω πως έκατσε για τα καλά.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μετράς από το τρίτο 13-14 μέρες και περιμένεις να έρθει η παρέα στη ζωή....
   
 5. Μόλις κοίταξα και είδα ότι βγήκε κι άλλο πουλάκι.Μια ακόμη ερώτηση συγνωμη κιολας αν σας ζαλιζω.Τώρα που πήγα να δω τη φωλιά είδα ότι το ενα αβγό φαινόταν ότι ήταν γεμάτο εσωτερικά το 3/4.Μήπως δε μεγάλωσε ο νεοσσος μέσα στο αβγό η ετσι μου φανηκε εμενα κι ολα καλα?
   
 6. Ariadnh

  Ariadnh PB Known Member

  Καποια φαινονται εντελώς γεματα και καποια σχεδον γεματα. Μην τα ελεγχεις συνέχεια και μην τα ενοχλεις.. Οτι ειναι να βγει θα βγει.
   
 7. ianos

  ianos Daily Active Member

  Έτσι ακριβώς όπως τα λέει η Αριάδνη. Κάνε υπομονή.
  Πρέπει οπωσδήποτε τωρα να αρχίσεις να δίνεις:
  Σφιχτό βρασμένο αυγό με το τσοφλι
  Αυγοτροφη δίκης σου Παρασκευής ή του εμπορίου
  Πρόσθετους σπόρους όπως: περιλα, κία, καμελίνα.
  Όλα αυτά καθημερινά και σε επαρκείς ποσότητες.
   
Φόρτωση...