Δαχτυλίδια στα πουλιά, γιατί απο σύλλογο

Συζήτηση με θέμα Δαχτυλίδια στα πουλιά, γιατί απο σύλλογο, που ξεκίνησε από Lio-1989, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 3 Φεβ 2014.

 1. Γειά σας φίλοι

  Διαβάζοντας καποια άρθρα και με αφορμη το παπαγαλο ενος φιλου του οποιου ο εκτροφεας εχει γραψει στο κλειστο δαχτυλιδι τα αρχικα του και καποιους κωδικούς, αναρωτιεμαι το εξης:
  Γιατί πρέπει υποχρεωτικά ενας εκτροφέας να γραφτεί σε σύλλογο για να μπορέσει να δαχτυλιδώσει ενα πουλι?
  Το γραφει κάποιος νομος αυτο? ή απλα ειναι ενας τρόπος για να έχουν εσοδα οι σύλλογοι?
  Αυτο που εχει κανει ο παραπάνω κτροφέας ειναι παράνομο? το οτι δηλαδη παρηγγειλε απο μονος του τα δαχτυλιδια και τα φοράει στα πουλάκια?
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν πρέπει υποχρεωτικά ενας εκτροφέας να γραφτεί σε σύλλογο για να μπορέσει να δαχτυλιδώσει ενα πουλι. Για την ακρίβεια, κανείς δεν υποχρεώνει έναν εκτροφέα να φορέσει δαχτυλίδια στα πουλιά του.

  Τα δαχτυλίδια τα χρησιμοποιούν οι συλλογοι για να ταυτοποίησουν τα πουλιά των μελών τους, έτσι ώστε στον εκάστοτε διαγωνισμο να διαγωνίζονται μόνο πουλιά του ενός χρόνου και όχι ένας πρωταθλητής να γυρίζει όλους τους διαγωνισμούς για να κερδίζει βραβεία για καναναδυό χρόνια.
   
 3. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Όχι δεν είναι παράνομο υπάρχουν και απλά δαχτυλίδια ετήσια με ημερομηνία και αριθμό πάνω που τα αγοράζει ο καθένας από πετ σοπ. Ο συγκεκριμένος τα έκανε ειδική παραγγελία και κοστίζει κάτι παραπάνω.
  Τα δαχτυλίδια του συλλόγου αναγράφουν τον κωδικό εκτροφέα από ποιον σύλλογο είναι χρόνια αριθμό. Περισσότερα θα σου πουν οι έμπειροι!
   
 4. Aρα, τα δαχτυλιδια ,εσω συλλογου μπαινουν απο εναν εκτροφεα αν θελει να συμμετεχει σε διαγωνισμους κλπ.διαφορετικα βγαζει τα δικα του, τα οποια τα έχει για δικο του αρχειο ας πουμε?
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ακριβώς.
   
 6. Ομως, πως θα εχει προσβαση κάποιος που θελει να μαθει καποια στοιχεια για το πουλακι? δλδ, αν γραφει εκεινος τα "δικα του" πανω στο δαχτυλιδι, πως θα μπορώ εγω να ενημερωθω για τα στοιχει αυτα? αφου δεν υπάρχουν πουθενα σε επισημο φορεα.ή μηπως γραφονται σε κάποια κρατική υπηρεσια?
   
 7. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Δεν θα μπορείς αν δεν είναι συλλόγου!
  Εκτός και αν το δαχτυλίδι έχει και τηλέφωνο πάνω (το είδα πρόσφατα) αυτό είναι το αρνητικό.
   
 8. αρνητικό ειναι για τον αγοραστή, θετικο για τον εκτροφέα που δεν αφηνει "ιχνη",ΑΧ Ελλαδαρα!
  :( μου ληθηκαν οι αποριες:(
   
 9. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να ξέρεις. Σε ένα δαχτυλίδι μπορεί κάποιος να γράψει ό,τι θέλει όταν κάνει την παραγγελία. Τα δαχτυλίδια των συλλόγων γράφουν συγκεκριμένα πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο. Για παράδειγμα, αναγράφεται ο κωδικός του συλλόγου, ο κωδικός του μέλους, ο αύξων αριθμός του πουλιού, η χρονιά γέννησης. Σε κάποιες περιπτώσεις αναγράφεται και η ομοσπονδία.

  Δεν υπάρχει κρατικό αρχείο καταγραφής. Δεν γίνονται καταγραφέας πουλιών ούτε από τους συλλόγους. Κάποιος που θέλει να ταυτοποίησει ένα πουλί, διαβάζει τα στοιχεία του δαχτυλιδιού και απευθύνεται στο συλλόγο για να του πουν κατ' αρχήν ποιος είναι ο εκτροφέας. Στη συνέχεια αν χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες, απευθύνεται στον ίδιο τον εκτροφέα.
   
Φόρτωση...