Δίνουμε Παπαρουνόσπορο στα καναρίνια;

Συζήτηση με θέμα Δίνουμε Παπαρουνόσπορο στα καναρίνια;, που ξεκίνησε από giannis.kirp., στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 5 Απρ 2014.

 1. Παιδιά σήμερα ένας φίλος μου έδωσε ένα σακουλάκι με παπαρουνόσπορο επειδή τα δικά του καναρίνια δεν το έτρωγαν. Και οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής : τρώνε τα καναρίνια παπαρουνόσπορο και αν ναι ποια είναι η δοσολογία του και ανακατεύεται με την τροφή τους ή δίνετε ξεχωριστά???
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  το μόνο που γνωρίζω είναι πως είναι πολύ λιπαρός σπόρος. Για τα υπόλοιπα περίμενε τους ειδικούς.
   
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Προσωπικά, φέτος, τον χρησιμοποιώ αναμεμειγμένο με ΚΑΜΕΛΙΝΑ , ΠΕΡΙΛΛΑ, ΚΙΑ, ΦΟΝΙΟ, ΡΑΔΙΚΟΣΠΟΡΟ, ΣΙΣΑΜΙ. Σ' αυτό το μείγμα όλοι οι σπόροι είναι σε ίσα μέρη και τους προσφέρω σαν κέρασμα σε ιδιαίτερη ταΐστρα και σε διαφορετικές συχνότητες ανάλογα την εποχή. Η σειρά προτίμησης των πουλιών φαίνεται να είναι 1. περίλλα 2. καμελίνα 3.σισαμι -παπαρουνα 4.κια-φονιο .
   
 4. Εντάξει ευχαριστώ!;) Κύριε Μάκη επειδή δεν έχω αυτούς τους σπόρους που μου λέτε μπορώ να ανακατεύω τον παπαρουνόσπορο με την κανονική τροφή των καναρινιών???
   
 5. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Πρόκειται για έναν πολύ ψιλό σπόρο που σχεδόν θα εξαφανιστεί μέσα στους υπόλοιπους . Μάλιστα εγώ δεν θα έδινα ποτέ στα πουλιά μου ένα λιπαρό σπόρο που τα πουλιά του διπλανού μου ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ. Ισως κάτι συμβαίνει !
   
 6. Παιδιά σήμερα πήρα παπαρουνόσπορο από ένα pet shop και έβαλα μια αυγοθήκη σε κάθε κλουβί εκτός από 2 ζευγάρια και τον φάγανε σχεδόν όλο!:D
   
 7. gianniskilkis

  gianniskilkis PB New Member

  Γιάννη πρόσεξε τον στην διατροφή τους επειδή είναι πολύ λιπαρός ...
   
 8. Το ξέρω και για αυτό θα τους βάζω μόνο 1 φορά την εβδομάδα. Ευχαριστώ!;)
   
 9. Γιαννη γιατι δινεις τον συγκεκριμενο σπορο ,εχει την ιδιοτητα να ηρεμει -χαλαρωνει τα πουλια ,τον δινουμε για να πετυχουμε κατι,οχι γιατι απλα μας ειπαν να τους δινουμε παπαρουνοσπορο
   
 10. Έχω διαβάσει πως τους κάνει καλό για αυτό.
   
Φόρτωση...