Γυρισμένη πίσω φάλαγγα σε καναρίνι

Συζήτηση με θέμα Γυρισμένη πίσω φάλαγγα σε καναρίνι, που ξεκίνησε από saintvit, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 21 Ιουν 2015.

 1. saintvit

  saintvit PB New Member

  Καλησπέρα σε όλους πρώτο μου ποστ,οπότε άμα κάνω κανένα λάθος χώστε άφοβα.Πριν μια βδομάδα μου έφεραν ένα αρσενικό λευκό μαλινουά περίπου 3 χρονών,εκτός απο τις φολίδες που είχε στα ποδαράκια και του ξεκίνησα epithol με εμφανή βελτίωση απο τις πρώτες μερες,στο ένα του ποδαράκι η μεσαία φάλαγγα είναι κομμένη,δεν ξέρω πριν πόσο καιρό και πως έγινε,στο ίδιο πόδι η πίσω φάλαγγα είναι γυρισμένη λες και έσπασε και έμεινε έτσι επίσης δεν ξέρω πως έγινε και πριν πόσο καιρό.Το καναρίνι δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα τρώει κανονικά απλά καμιά φορά το βλέπω να σηκώνει το ποδαράκι του και όταν πάει να το πάρει ο ύπνος γλιστράει απο την πατήθρα επισυνάπτω και φωτογραφίες.Μπορώ να κάνω κάτι ή το αφήνω όπως είναι; DSC_0141.JPG DSC_0142.JPG DSC_0143.JPG DSC_0144.JPG
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Είναι ένα πτηνό του 2013, με αρκετά προβλήματα στα πόδια αλλά η κρέμα epithol που χρησιμοποιείς γρήγορα θα εξαφανίσει τα σημάδια στα δάχτυλα που βλέπουμε κυρίως στην τέταρτη φωτογραφία.
  Μπράβο σου.... σε λίγες βδομάδες θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως.
  Για το δάχτυλο του ποδιού υποθέτω πως είναι είτε βρεφικό τραύμα που ποτέ δεν επανήλθε ή κάποιο ενήλικο κάταγμα που ποτέ δεν αποκαταστάθηκε. Και στις δυο περιπτώσεις δεν πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα.
  Εκτός αν θέλεις να δοκιμάσουμε, οπότε και μας λες.
  Η απώλεια στήριξης που περιγράφεις είναι αναμενόμενη γιατί το δάχτυλο αυτό έχει τη χρήση του αντίχειρα στους ανθρώπους. Είναι στην ουσία το μισό σύστημα στήριξης ... το μισό κυριολεκτικά πόδι. Αυτό σε συνδυασμό και με την κρέμα epithol που χρησιμοποιείς (είναι λιπαρή) μειώνουν και την ικανότητα στήριξης που απαιτείται.
  Λογικά μετά την αγωγή θεραπείας των ποδιών θα επανέλθει σε πολύ καλύτερο από το προηγούμενο διάστημα, τρόπο στήριξης.
   
 3. saintvit

  saintvit PB New Member

  Σ'ευχαριστώ για την απάντηση,επειδή το πουλάκι είναι ήδη στρεσαρισμένο απο τον καινούργιο χώρο και έχουμε πόλεμο κάθε βράδυ για την epithol θα προτιμούσα να μην τον στρεσάρω παραπάνω προς το παρόν μήπως μπορείς να μου πεις τα καλάμια όπως τα βλέπεις άμα κάνω καλά που βάζω και εκεί epithol,πρέπει να χρησιμοποιήσω και κάτι άλλο;Άμα υπάρχει ένας τρόπος ώστε να μη τον τυραννάω κάθε μέρα (εννοώ για τη σπασμένη φάλαγγα) ευχαρίστως να τον ακούσω.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σωστά και όμορφα πράττεις.
  Και οι κνήμες του πουλιού έχουν το ίδιο παρασιτικό αίτιο και έχουν κοινή θεραπευτική αντιμετώπιση.
  Μην ξεχνάς καλό μασάζ... να μπει η κρέμα παντού, ακόμη και κοντά στο "γόνατο".
  Προσπαθούμε για να καταλάβεις να σκοτώσουμε με ασφυξία τα ακάρεα που παρασιτοζωούν κάτω από το δέρμα του πτηνού, δημιουργώντας αυτές τις φολίδες που βλέπουμε.
  Πριν βάλεις κρέμα την επόμενη φορά με μια παλιά μαλακή οδοντόβουρτσα να τρίψεις ελαφρά τα πόδια του για να φύγουν όσα δερματικά κατάλοιπα υπάρχουν.
   
 5. saintvit

  saintvit PB New Member

  Ευχαριστώ τέταρτη μέρα που του βάζω κρέμα και έχει βελτίωση υπάρχει κάποιο απαγορευτικό στον χρόνο χρήσης της epithol;
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θα χρειαστούν περισσότερες από 10 μέρες... Ίσως στη συνέχεια να χρειαστεί να βάζεις κάθε δυο ή τρεις μέρες. Η έκταση της βλάβης είναι μεγάλη και θέλει χρόνο να αποκατασταθεί. Να σκεφτείς απλά πως πρέπει ο οργανισμός του πουλιού να αντικαταστήσει με νέο .... το δέρμα που έχει δεχτεί επίθεση.
   
 7. saintvit

  saintvit PB New Member

  Κατάλαβα θα συνεχιστεί ο πόλεμος ευχαριστώ και πάλι
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Και μη ξεχνάς καθημερινά να καθαρίζεις τις πατήθρες!! ;) Περαστικά σας!!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...