Γκλοστερ με μαλινουα

Συζήτηση με θέμα Γκλοστερ με μαλινουα, που ξεκίνησε από xristosrs, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 2 Απρ 2009.

 1. xristosrs

  xristosrs PB New Member

  εχω βαλει για ζευγαρωμα ενα θυλικο γκλοστερ με ενα αρσενικο μαλινουα κα τα δυο πολυχωμα πουλια.οι απογονοι τους θα ειναι καλοι?
   
 2. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Καλό θα είναι να αποφεύγοντε, τέτοιου είδους ζευγαρώματα που το μόνο που αποφέρουν είναι ο εκφυλισμός της κάθε ράτσας. Το μεν gloster είναι καναρίνι τύπου και το malinois είναι καναρίνι φωνής. Τα προβλήματα μπορεί να είναι πολλά σε τέτοιου είδους ζευγαρώματα, ένα και κύριο οι κύστες. (Το μαλινουά εκτός απο κίτρινο έχει και μαύρο. Είσαι σίγουρος οτι είναι μαλινουα?)
   
 3. xristosrs

  xristosrs PB New Member

  νομιζω μαλινουα ειναι.ο πατερας του ειναι κιτρινο με μαυρο κα αυτο ειναι ασπρο με γκρι.ειναι καναρινια φωνης .τι προβληματα θα εχουν δηλαδη?
   
 4. Καταρχήν αν είναι μαλινουά το καταλαβαίνεις από τη φωνή του. Ζευγαρώνοντάς το με γκλόστερ οι απόγονοι δεν θα έχουν τη φωνή του μαλινουά αλλά ούτε και το σωματότυπο του γκλόστερ. Θα είναι κοινά καναρίνια τα οποία θα μπορούσες να τα βγάλεις ζευγαρώνοντας δύο κοινά πολύχρωμα καναρινάκια μεταξύ τους. Ζευγαρώνοντας δύο διαφορετικές ράτσες μεταξύ τους χάνεις τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και των δύο. Γιαυτό είναι προτιμότερο να ζευγαρώνουν όμοια πουλιά μεταξύ τους.
   
Φόρτωση...