Γκιώνης στην Άνω Κυψέλη, κίνδυνος για τα πουλιά μας

Συζήτηση με θέμα Γκιώνης στην Άνω Κυψέλη, κίνδυνος για τα πουλιά μας, που ξεκίνησε από George.72, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 6 Μαρ 2014.

 1. George.72

  George.72 PB New Member

  Τις τελευταίες τρείς μέρες, στη γειτονιά μου έχει εμφανισθεί ένας Γκιώνης. Απ' ότι γνωρίζω συγκαταλέγεται στα αρπακτικά... υπάρχει κίνδυνος για τα πουλιά μας? Εγώ βέβαια έχω πάρει τα μέτρα μου, οι υπόλοιποι δεν γνωρίζω...υπάρχει τρόπος απομάκρυνσής του?
   
 2. m@kis

  m@kis PB New Member

  Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τα πουλάκια .είχαμε στο χωριό μας ένα αλλά έκανε μόνο 1 επίθεση ,έβγαλε τον γαντζο που ήταν καρφωμένο στο ταβάνι και έσπασε το κλουβί ευτυχώς και τα δυο πουλάκια ήταν μια χαρά(επειδή το κυνηγάγαμε με την σκούπα) .δεν έχω ιδέα από τρόπους απομάκρυνσης αν και δεν νομίζω να μπορέσει κάτι να το διώξει...o_O
   
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δεν νομίζω πως είναι λύση να προσπαθούμε να διώξουμε τα ζώα. Απλά προφυλάσσουμε τα οικόσιτα. Μην ξεχνάμε πως δική μας ευθύνη είναι που γυρνάνε στις πόλεις με την καταστροφή των δασών χάθηκε και η τροφή τους.
   
 4. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Γιώργο το νυχτοπούλι είναι νυχτόβιο πουλί και σπάνια θα τον δεις στο φως της ημέρας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος απομάκρυνσής του, αντίθετα το χαρακτηριστικό λυπητερό του κάλεσμα, τον κάνει συμπαθή.
  Αυτό το ''γκιόν'' συνοδεύεται και από ένα μύθο που λέει ότι ήταν δύο αδέρφια, ο Αντώνης (Γκιώνης) και ο Δήμος. Ο Δήμος σκότωσε τον Αντώνη και μη μπορώντας να το ξεπεράσει, ζήτησε από το Θεό να τον κάνει πουλί (η τον έκανε ο Θεός για να τον τιμωρήσει) που τριγυρνάει τις νύχτες φωνάζοντας-αναζητώντας τον αδικοχαμένο του αδερφό.
  Άστο να τριγυρνάει το πουλάκι ..Απλά προφυλάξτε τα πουλιά σας..Τα αρπακτικά και ειδικά το συγκεκριμένο κουκουβαγιάκι, είναι και ιδιαίτερα ωφέλιμα στη γεωργία..
   
 5. η διατροφική τους αλυσίδα έχει διαταραχθεί για τα καλά τα τελευταία χρόνια όπως σωστά αναφέρει η Μαρία ! Πλησιάζει η αναπαραγωγική περίοδο και για αυτά, και το καλύτερό είναι να μην τους προκαλέσεις καμία όχληση !

  Εσύ απλά να προστατέψεις όσο καλύτερα μπορείς τα πτηνά σου !
   
 6. George.72

  George.72 PB New Member

  Τα πουλία μου είναι προστατευμένα, έχω ντύσει όλα τα κλουβιά με 6άρι mm γαλβανιζέ τετράγωνο σύρμα. Απλά το θέμα το ανάρτησα διότι σήμερα πήγα κοντά στο σπίτι σε ένα pet για τροφές και μια κυρία έλεγε ότι προχθές έχασε δυο καναρίνια, το ένα δεν το βρήκε ποτέ και το άλλο ήταν ανάμεσα στα κάγκελα του κλουβιού :eek: Έτσι συνδύασα όλα τα γεγονότα....
  Μαρία, όντως τη φύση εμείς τη καταντίσαμε έτσι....:( κρίμα.
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, να βάλουμε στον τίτλο σου την περιοχή (Άνω Κυψέλη είναι;) )για να πάρουν τα μέτρα τους άλλα μέλη μας που ίσως έχουν απροστάτευτα πουλιά στις γύρω περιοχές.
   
 8. George.72

  George.72 PB New Member

  Ναι, σωστά, Άνω Κυψέλη (και συγκεκριμένα στο περιφερειακό).
   
 9. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Ορίστε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τον Γκιώνη Γκιώνης Otus Scops
   
Φόρτωση...