Για ποιο λογο μπαινουν τα δαχτυλιδια στα πτηνα;

Συζήτηση με θέμα Για ποιο λογο μπαινουν τα δαχτυλιδια στα πτηνα;, που ξεκίνησε από Billy, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 24 Ιουλ 2008.

 1. γεια σας παιδια...το ξερω οτι ακουγεται ηλιθιο αυτο που ρωταω απλα ηθελα να μαθω για ποιο λογο μπαινουν αυτα τα δαχτυλιδια στα πτηνα και τι γραφουν επανω...εχω 3 Budgies και τωρα θα παρω κοκατιλ το οποιο απο οτι ειδα εχει δαχτυλιδι...αντιθετως τα παπαγαλακια μου δεν εχουν... ευχαριστω προκαταβολικα...
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

 3. Alexandros

  Alexandros PB Member Article Writer

  Billy, αυτά τα δαχτυλίδια βάζουμε για να ξέρουμε την ηλικία του πουλιού, για να ξέρουμε ποιος είναι ο εκτροφέας του πουλιού.

  Και όταν τα πουλια έχουνε κάποιο αρρώστιες με τα στοιχεια στο δαχτυλίδι μπορούμε να βρούμε όλα τα στοιχεια του πουλιού (Εκτροφέας, Έμπορος, ιδιοκτητες κλπ ). Αν, χτυπα ξύλο, παίρνεις ένα πουλί που έχει πχ ορνίθωση, και τα βρει αυτό ο πτινιατρος, σε λιγότερο από 3 μέρες ξέρεις ποιος εκτροφέας έχει την αρρώστια στην εκτροφή του, και τον σταματάνε να πουλάει αλλα πουλια.
  Και αφού όλη η άνθρωποι που εκτρέφουνε παπαγαλάκια και αγρια πουλια πρέπει να έχουνε τα στοιχεια για όλα τα "δαχτιλομενα" πουλια γραμμένο στα βιβλία τους, μπορούνε να βρούνε όλα τα πουλια που είναι άρρωστος.

  Aλλο μια περιπτώσει. Όλα τα χαρτιά του πουλιού (Κάρτα DNA, βιβλιάριο υγείας, Συμβόλιο αγοράς κλπ) γράφουνε σαν στοιχεια το νούμερο του δαχτυλίδι.

  Και αν μια μέρα ξεκινήσουνε εδώ στην Ελλάδα να πάνε με τους νομους τις ΕΟΚ, πρέπει να φοράνε όλα τα παπαγαλάκια και τα αγρια πουλια που είναι στα σπίτια και στις εκτροφείς, δαχτυλίδια. Σε άλλες χώρες τις EOKS καταθέσουνε τα παπαγαλάκια και αγρια πουλια που δεν έχουνε δαχτυλίδια.

  Για αυτό έχουμε τα δαχτυλίδια και τα chip στα πουλια.
   
 4. katalava file mou...euxaristo poli
   
Φόρτωση...