Για Αρχάριους

Συζήτηση με θέμα Για Αρχάριους, που ξεκίνησε από voutsigoutsi, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 1 Ιουν 2009.

 1. "Για αρχάριους. 5 Ερωτήσεις που χρειάζονται απάντηση πριν να αρχίσουμε την αναπαραγωγή"1. Τι θα κάνουμε τους νεοσσούς πού θα βγουν;Οι πιο πιθανές λύσεις είναι να δώσουμε τα μικρά καναρινάκια σε κάποιους φίλους η σε κάποιο μαγαζί με κατοικίδια που όμως θα πρέπει να έχουμε συνεννοηθεί από πριν εάν υπάρχει ενδιαφέρον. Μην ξεχνάτε ότι θα γεννηθούν και αρσενικά αλλά και θηλυκά καναρίνια. Από ένα ζευγάρι καναρίνια μπορεί να προκύψουν από 1 έως 5 ή και περισσότερα καναρινάκια τη φορά. Στην περίοδο αναπαραγωγής μπορούμε να έχουμε περίπου 3 γέννες. 2.Ποια ράτσα καναρινιών θα ζευγαρώσουμε;Τα καναρίνια που θα ζευγαρώσουμε θα πρέπει να είναι της ίδιας ράτσας και όχι συγγενής. Αυτό θα σας βοηθήσει και στην διάθεση των νεοσσών αλλά και θα ελαχιστοποιήσει αποκαρδιωτικά αποτελέσματα όπως θνησιμότητα, παραμορφωμένοι νεοσσοί κτλ. Τα πουλιά που θα ζευγαρώσουμε καλό θα είναι να τα έχουμε τουλάχιστον από το Νοέμβρη και να είναι νέα πουλιά (1-3 χρονών) με σωστή μορφολογία για την ράτσα τους. Νομίζω θα συμφωνήσετε μαζί μου πως δεν υπάρχει λόγος να ζευγαρώσουμε ένα αδύνατο ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο μη σωστό καναρίνι.

  Για όλους εμάς τους αρχάριους νομίζω σ αυτό το link βρίσκονται σαφείς και αναλυτικές οδηγίες για τις βασικές αρχές της αναπαραγωγής των καναρινιών μας μαζεμένες απο την προετοιμασία των πουλιών και βήμα βήμα ως το πρώτο κελάηδημα των νεοσσών.Αξίζει νομίζω να διαβάσετε περισσότερα...
   
 2. Εγω θα διαφωνίσω στο να τα δίνουμε σε κάποιο μαγαζί γιατί θα γίνουν αντικείμενο προς πώληση και δεν είναι οτι καλύτερο.
  :eek: Αλεξία
   
 3. Κι εγω θα συμφωνησω με την Αλεξια!
  Δεν θα αντεχα τα καναρινακια που τα ξερω απο αυγα να τα δωσω σε "ορφανοτροφειο"Ετσι τα βλεπω εγω τα πετ σοπ..σαν ορφανοτροφεια...
  Η δικη μου συμβουλη ειναι οτι αν δεν εχουμε χωρο για τα καινουρια μας καναρινακια και δεν εχουμε σωστα ατομα να τα χαρισουμε πολυ απλα...να μην τα ζευγαρωνουμε..
  Πολυ χρησιμο κατα τα αλλα το ποστ...
  Ευχαριστουμε Νικολα...
   
Φόρτωση...