Γιατι πεθανε ξαφνικα το φλωροκαναρο;

Συζήτηση με θέμα Γιατι πεθανε ξαφνικα το φλωροκαναρο;, που ξεκίνησε από mouftis84, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 3 Αυγ 2015.

 1. mouftis84

  mouftis84 PB New Member

  Καλησπέρα παιδιά ένα από τα φλωροκαναρα 3 μηνών πέθανε ξαφνικά δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε ενώ μέχρι τις 5 το απόγευμα ήταν εντάξει κελαηδουσε ήταν όπως όλες τις προηγούμενες μέρες δεν είχα δει κάτι το περίεργο.να πω πως τα πουλιά τα έχω όλα στο μπαλκόνι ο ήλιος δεν τα χτυπάει πότε απευθείας και βλέπει το μπαλκόνι μέχρι τις 11 το πρωί υπάρχει περίπτωση να είναι από ζέστη; μόνο αυτό περνάει από το μυαλό μου αλλά και πάλι η θερμοκρασία σήμερα ήταν καλή εδώ
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Πρώτα έλεγξε για τραυματισμούς, πούπουλα στον πάτο κ.λπ.

  Άλλα πουλιά έχεις; Αν ναι, πως είναι τα υπόλοιπα;
   
 3. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Μπορεί να είναι ανακοπή, μπορεί να είναι εγκεφαλικό, μπορεί να είναι χίλια δύο .
  Σε αιφνίδιο θάνατο (χωρίς συμπτώματα) , ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις .
   
 4. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Από την ζέστη δύσκολο το βλέπω. Νερό είχε; Τα πουλιά στο μπαλκόνι μπορούν να τρομάξουν από επιθέσεις αρπακτικών. Επίσης τις ζεστές μέρες οι ποτίστρες τους προσελκύουν επικίνδυνα έντομα όπως τις σφίγγες.
  'Όλα αυτά υποθέσεις είναι φυσικά.
   
 5. mouftis84

  mouftis84 PB New Member

  Επιτέλους μπορώ να γράψω συγνώμη που άργησα τόσες μέρες να γράψω δεν είχε ούτε τραυματισμους ούτε πούπουλα για να πω πως πήγε κάτι στο κλουβί κάθε αν πήγαινε θα είχα πρόβλημα και με τα υπόλοιπα που είναι στη στήλη(οριζόντια 5 θέσεων)αυτό ήταν στην πρώτη θέση.
  Ήταν το μόνο που δεν έκανε μπάνιο ενώ του έβαζα κάθε μέρα μπανιέρα το πρωί γιαυτό λέω μήπως από τη ζέστη. Όσο για έντομα δεν περνάει ούτε κουνούπι γιατί τα έχω όλα καλυμμένα με σήτα για κουνούπια. Υπάρχει περίπτωση επειδή δεν του έβαλα Αυγοτροφη για 3 μέρες που μου φαίνεται λίγο κουφό; είναι η μόνη αλλαγή που έκανα.
   
 6. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Όχι, η έλλειψη αυγοτροφής δεν είναι ο λόγος.
   
 7. mouftis84

  mouftis84 PB New Member

  Έχω άλλα 10 πουλάκια και έχω πάθει πλάκα με αυτό που έγινε είμαι στην τσίτα όλα φαίνονται να είναι καλά τη να πω. Να είχε κάποιο παράσιτο έχει 2 βδομάδες που ραντισα με chevi tren
   
 8. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Τα άρρωστα πουλιά στη φύση κρύβουν όσο γίνεται καλύτερα την ασθένεια για να μην προκαλέσουν την επίθεση των θηρευτών που όταν διαπιστώσουν αδυναμία επιτίθενται... Τις περισσότερες φορές και τα οικόσιτα πουλιά οπλισμένα με το ίδιο ένστικτο αυτοπραστασίας μας δείχνουν πολύ αργά ή ακόμη και καθόλου τα συμπτώματα που θα θέλαμε για να τα βοηθήσουμε.
  Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει αναίτιος θάνατος .....
  Μπορεί να μας φανεί αιφνίδιος και ξαφνικός (σε κάποιες περιπτώσεις είναι και έτσι) όμως αν είμαστε πιο προσεκτικοί θα διαπιστώσουμε πιθανές αλλαγές.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...