Γιατί χρειάζεται το διαχωριστικό

  • Θεματοθέτης kristhegreek
  • Ημερομηνία
K

kristhegreek

PB New Member
#1
Επειδή έχουν γίνει πολλές ερωτήσεις για το χώρισμα στις ζευγαρώστρες θα επισημάνω μερικά από τα ατού όταν υπάρχει το χώρισμα.

α)Τα πουλιά μπορούν να γνωριστούν-ερωτευθούν-φιληθούν άνετα χωρις να ανησυχούμε για καυγάδες και ξεπουπουλιάσματα.

β)Η παροχή τροφής και νερού σε διαφορετικά δοχεία, μας δίνει τον απόλυτο έλεγχο στο τι θα φάει και θα πιει το κάθε ένα ξεχωριστά. Αυτό για κάποιον που δεν ξέρει και πολλά μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, για υπόλοιπους όμως είναι το πιο σημαντικό από τα πλεονεκτήματα.Για παράδειγμα θα αναφέρω την περίπτωση διασταύρωσης καρδερίνας και κανάρας που η διατροφή και η προετοιμασία του κάθε πουλιού διαφέρει πάρα πολύ.

γ)Όταν η προετοιμασία γίνει σωστά, η κανάρα θα φτιάξει τη φωλιά της άνετα, χωρίς τα κυνηγητά του αρσενικού.

δ)Όταν θα είναι έτοιμη η φωλιά και ο αρσενικός είναι έτοιμος, βγάζουμε το χώρισμα και η επαφή των πουλιών την κατάλληλη στιγμή μειώνει τον κίνδυνο να έχουμε άσπορα.

ε)Αν δούμε τον αρσενικό να παρενοχλεί την κανάρα και δεν την αφήνει να κλωσήσει τα αυγουλάκια της, μπορούμε να τον περιορίσουμε στο άλλο μισό της ζευγαρώστρας, έτσι και η κανάρα μένει ήσυχη ότι ο αρσενικός είναι εκεί και δεν ενοχλεί.

στ)Τέλος αφού όλα γίνουν σωστά και τα μικρά γεννηθούν, μπορούμε να χωρίσουμε ξανά το ζευγάρι βάζοντας τον αρσενικό να ταΐζει τα μικρά και αφήνοντας την κανάρα να ηρεμήσει και να προετοιμαστεί για την τυχόν νέα γέννα.

Αν παρέλειψα κάτι, παρακαλώ συμπληρώστε.
 
N

naziriska

PB New Member
#2
φίλε μου είσαι πολύ καλός και με κατατόπησες πλήρος.
Ευχαριστώ!
 
A

andreasrodos

PB New Member
#3
Προσωπικά χρησιμοποιώ το χώρισμα και για να χωρίσω τους νεοσσούς μόλις γίνουν περίπου 20 ημερών.Το τάισμα τους γίνεται μέσω του χωρίσματος και το
ζευγάρι είναι ελεύθερο για τα περαιτέρω και κυρίως η επόμενη φωλιά μένει ολοκάθαρη.
 
K

kardoula

PB New Member
#4
Το χα απορία αυτό σχετικά με το χώρισμα!
Σ'ευχαριστούμε για τις πληροφορίες
 
L

lizard

PB Member
#5
φιλε χρηστο πολυ διαφωτιστικο το αρθρο που εβαλες και πιστευω οτι θα ειναι πολυ χρησιμο σε μελη τα οποια δεν ειναι πολυ εμπειρα.
 
Top