Γιατί οι κανάρες μου κάθονται "φουσκωμένες";

Συζήτηση με θέμα Γιατί οι κανάρες μου κάθονται "φουσκωμένες";, που ξεκίνησε από patilas, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 2 Δεκ 2014.

 1. patilas

  patilas PB Member

  Λοιπόν οι δύο κοινές σκουφάτες που μου είχε χαρίσει ένας φίλος σήμερα είναι αδιαθετες φουσκωμένες δεν έχουν όμως κανένα σύμπτωμα ούτε κοιλιά ούτε καρίνα κ οι κουτσουλιές τέλειες.. Έβαλα τσουκνίδα κ ζωχό που είναι φυσικά ( ιατρικά) περιμένω ν δω, υποψιάζομαι ότι ίσως κόλλησαν από την άλλη καναρινα που πλέον είναι καλά, ήταν και οι τρεις στο ίδιο δωμάτιο κ ακόμα είναι αλλά έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους.κάποιο σχόλιο; Ν σημειώσω ότι είχαν κάποιες αψιμαχίες χθες.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Παναγιώτη είναι μια "μυστήρια" αυτή η εποχή που περνάμε, για όλα τα όντα.
  Ημερολογιακά βρισκόμαστε στη μέση του χειμώνα, αλλά στο περιβάλλον δεν επικρατούν οι συνθήκες που θα έπρεπε. Οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές, η υγρασία φτάνει και ξεπερνά το 90% ενώ ακόμη και το ημερήσιο φως είναι "περισσότερο" από το κανονικό μια και οι νεφώσεις δεν είναι ιδιαίτερα πυκνές. Φυσικά οικονομικά μας "βολεύει" αυτός ο καιρός.
  Σε τέτοιο καιρικό περιβάλλον όμως, βρίσκουν σύμμαχο κάθε λογής ασθένειες, παράσιτα και και ιώσεις που προσβάλουν κάθε οργανισμό. Πόσο δε μάλλον τους ευαίσθητους φίλους μας. Χτες μάλιστα είδα κουνούπι, με ότι αυτό συνεπάγεται....!
  Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα μπορεί να "πίεζαν" τους φίλους μας αλλά θα σκότωναν παρόμοιους μικροβιακούς κινδύνους. Πραγματικά κι εγώ, δεν ξέρω κι εγώ πως μπορώ να αντιμετωπίσω την συγκεκριμένη κατάσταση.
  Το μόνο που με παρηγορεί είναι πως στη δική μου περίπτωση ο αφυγραντήρας δεν έχει σταματήσει να δουλεύει καθόλου. Ταυτόχρονα αυτό το διάστημα προσπαθώ στο χώρο μου να μπαίνω μόνο όσο είναι απαραίτητο, φοβούμενος μη μεταφέρω εγώ στα πτηνά μου κάτι που δεν θα μπορώ να το παλέψω. Νομίζω πως πρέπει να κάνουμε υπομονή όλοι μας....
   
 3. patilas

  patilas PB Member

  Πόσο μάλλον εγώ που τα έχω εξωτερικά βέβαια είναι προστατευμενα από οτιδήποτε αλλά όσο να ναι Ζιζάνιο υγρασία κ πολλά θ παίζουν ρόλο, αν και ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω με τα συγκεκριμένα πουλιά,αλλά δεν θα τα αφήσω ν χαθούν ελπίζω ν μην πάρει η μπάλα κ τα υπόλοιπα πουλάκια μου αν και πολλά στον αριθμό,φτάνει μια εβδομάδα να συμβεί το μοιραίο, τεσπα σας ενημερώνω για ότι νεότερο. Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Έρχεται κρύο... θα στρώσουν τα πράγματα σ' αυτόν τον τομέα... θα χαλάσουν αλλού. Αγώνας!
   
 5. patilas

  patilas PB Member

  Και εδώ σωστός υπομονή λοιπόν
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ναι απλά εφόσον είναι μέσα σε ένα δωμάτιο, εφόσον δεν κάνει κρύο για κάποιο λόγο είναι άρρωστες. Μην επαυεσαι στο ότι φταίει ο καιρός γιατί τα έχεις μέσα σε δωμάτιο. Όταν λες αψιμαχίες, πόσο άγριες ήταν?? Μήπως έχουν τραυματιστεί και γι αυτό είναι φουσκωμένες?
   
 7. patilas

  patilas PB Member

  Αρκετά δυνατές, τα έψαξα τα πουλιά δεν είδα κάτι, στο δωμάτιο τα έχω για καραντίνα είναι νέα τα πουλιά
   
 8. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Φουσκομένο ΚΟΙΝΟ καναρίνι, χωρίς καρίνα σημαίνει οτι το τελευταίο 24ωρο ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ή δεν ΠΙΝΕΙ .
  Ξανακοίταξε προσεκτικά τα πουλιά . ;) Βγαλε και καμια φωτό.
   
 9. patilas

  patilas PB Member

  Τρώει κ πίνει κανονικά.. Και σπόρους κ τσουκνίδα, αύριο θ τα κοιτάξω πάλι και θ βγάλω φώτο, μήπως επειδή τους άλλαξα διατροφή από αυτή που τους έκανε αυτός που μου τα έδωσε; Δεν νομίζω..
   
 10. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Aσε τις τσουκνίδες και τα ματζούνια για τώρα και πάρε ένα συμπλήρωμα Δεξτρόζης να στηρίξεις το πουλάκι . Το τι φταίει είναι για αργότερα . Τώρα να γλυτώσεις τα χειρότερα.
   
 11. patilas

  patilas PB Member

  . Θ κινηθώ άμεσα αύριο πρωί που το βρίσκω;;
   
 12. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Σε κάποιο πετ της προκοπής.
   
 13. patilas

  patilas PB Member

  Οκ ελπίζω ν προλάβω τα χειρότερα όπως προείπες ευχαριστώ.
   
 14. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  dex.jpg
  Για να έχεις μια ιδέα .......
   
 15. patilas

  patilas PB Member

  Ευχαριστώ πολύ νομίζω πως ξέρω που θα βρω. Αν θέλετε μπορείτε να μου εξηγήσετε Γιατί τι χορηγούμε;;τι αποτέλεσματα να περιμένω;
   
 16. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ενέργεια και στήριξη των αδυνάτων. Αποτελέσματα, τίποτα πέραν απο την βοήθεια να αντιμετωπίσει το ίδιο το πουλάκι το όποιο του πρόβλημα, καλύτερα.
   
 17. patilas

  patilas PB Member

  Ωραία σας ευχαριστώ
   
 18. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αν δεν το βρεις σε κάποιο πετ σοπ, πήγαινε σε ένα φαρμακείο ανθρώπινο και πάρε το almoral plus που είναι ανθρώπινο φάρμακο. :thumbsup: Θα διαλύσεις ένα φακελάκι σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και θα βάλεις το νεράκι αυτό στην ποτίστρα. Θα τους δώσει ενέργεια. Αν πάλι δε βρεις ούτε αυτό, η τελευταία λύση είναι νερό με ζάχαρη.
   
 19. patilas

  patilas PB Member

  Ευχαριστώ Αλίκη, περιμένω ν πάει 8:00 να ξεκινήσω την αναζήτηση.

  Dextrose δεν βρήκα ούτε καν στο μεγαλύτερο πέτ της Πάτρας, πήρα αυτό που είπες Αλίκη και τους το έβαλα αυτό θ το χορηγώ για πόσο καιρό;
   
 20. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Καμμιά βδομάδα. Ηλεκτρολυτες είναι. Δεν είναι φάρμακο. Αρα δεν κάνουν κακό! ;)
   
Φόρτωση...