Γιατί η καναρα τρώει ένα δυο από τα αυγά της;

Συζήτηση με θέμα Γιατί η καναρα τρώει ένα δυο από τα αυγά της;, που ξεκίνησε από scooby2gr, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 29 Απρ 2015.

 1. πέρασα χθες από έναν φίλο που έχει 6 η 7 ζευγάρια στο φυτώριο του να του πω μια καλήμερα και να ρίξω μια ματιά
  με το που με είδε, μου λέει, δείχνοντας ένα κλουβί, ότι το ζευγάρι, την περασμένη βδομάδα είχε 3 αυγά, και το ένα αυγό φαγώθηκε και τα δυο που απέμειναν, εκκολάφτηκαν και τα μικρά είναι τώρα 3 ήμερων και χαίρουν άκρα υγειά.
  όποτε με ρωτάει γιατί έγινε αυτό, και του απάντησα ότι εγώ προσωπικά με τις λίγες εμπειρίες που έχω δεν το συνάντησα. τι ήθελα και το είπα. σήμερα που βγήκα στον κήπο να καθαρίσω ποτίσω και ταΐσω, έριξα μια ματιά στο ζευγάρι με το mosaic θηλυκό που έχει κάνει δυο αυγά, ζευγαρωμένη με την καρδερινα, και βρίσκω ότι το ένα αυγό λείπει και βρήκα μόνο τσόφλια ενώ το άλλο αυγό είναι ακόμα στην φωλιά. για όσους αναρωτιούνται, το πρώτο αυγό γεννήθηκε στις 26/4 όποτε δεν υπάρχει περίπτωση να έχει εκκολαφθει τίποτα ακόμα.
  καμιά ιδέα??????
   
 2. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Αν για τον οποιοδηποτε λογο το αυγο εσπασε η καναρα θα καθαρισει τη φωλια και θα το φαει/πεταξει.
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ακριβώς Μιράντα... τίποτε που θα ενοχλεί τη φωλιά δεν πρέπει να υπάρχει...
  Υπάρχει σε άλλο θέμα Να της βαλω τα μικρα μολις βγουν; κάπως διαφορετικά αλλά έχει να προσφέρει και στην εδώ συζήτηση..
  Στην καρδερίνα ίσως είναι και το μυστικό Αλέξανδρε....
  ΑΝ δε σε καλύπτει το θέμα που σου παρέθεσα... ρωτάς και κάποιοι με περισσότερες γνώσεις για τις καρδερίνες και την συμπεριφορά τους θα σου απαντήσουν σίγουρα...
   
 4. όλες οι απαντήσεις στο θέμα που παρεθεσες Γιάννη, είναι περίπου στο ίδιο νηρμο σκέψης που έκανα και εγώ. άλλα μπορεί να είναι η καρδερινα. σαν μετρό προστασίας του δεύτερου αυγού, το αφαίρεσα και το έβαλα σε άλλη φωλιά, που είχε τις ίδιες ημ/νιες. χάλασα την φωλιά της καναρας και της άλλαξα τοποθεσία (την άλλη πλευρά του κλούβιου), και τώρα παρατήρησα την καρδερινα να μαδάει τα νήματα από την νηματοθυκη και το καναρίνι να δουλεύει προς κατασκευής νέας φωλιάς. thank you
   
Φόρτωση...