Γιατί η κανάρα μου γεννά τα αυγά στον πάτο του κλουβιού;

Συζήτηση με θέμα Γιατί η κανάρα μου γεννά τα αυγά στον πάτο του κλουβιού;, που ξεκίνησε από Hawk88, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 21 Ιουλ 2014.

 1. Hawk88

  Hawk88 PB New Member

  Καλησπέρα, εδω και καιρό είχα φωλιά και νήμα στο κλουβί γιατι έκαναν παιχνίδια τα καναρινάκια. Πριν 3 μέρες όμως τα έβγαλα μιας και λέω σιγά τώρα μη γίνει τίποτα καλοκαιριάτικα κιόλας. Χθες το πρωί όμως είδα στο κλουβί ένα σπασμένο αυγό :( Μάλλον θα του έπεσε μιας και δεν είχε φωλιά ή θα το πάτησε καταλάθος. Ξαναέβαλα τη φωλιά τώρα.
  Έκανε και 2ο αυγό σήμερα, αλλά πάλι στο ίδιο μέρος στη σχαρα του κλουβιού ενώ έβαλα φωλιά μέσα και εσπασε κ αυτό :( . Τι να κάνω για να μην σπάσει άμα κάνει κι άλλο ? Θα κάνει κι άλλο ?
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Δεν είναι τώρα περίοδος για αναπαραγωγή. Είναι πάρα πολύ αργά και σε λίγο θα περάσουν πτεροροια, αν δεν περνάνε ήδη. Πέτα τα αυγά, βγάλε τη φωλιά και το νήμα και βάλε τον αρσενικό σε άλλο κλουβί και ιδανικά να μην τον βλέπει και ακούει το θηλυκό. Αυγό ή αυγοτροφή θα δίνεις 1-2 φορές την εβδομάδα μέχρι να αρχίσει η πτεροροια και θα τους δίνεις καθημερινά μπάνιο(αν φυσικά το επιτρέπει ο καιρός και τα ρεύματα αέρα). Στο θηλυκό δώσε κόκκαλο σουπιας, αυγό μαζί με το τσόφλι και λίγο σουσάμι για να αποφύγεις πιθανή δυστοκια. Τον Μάρτη με την κατάλληλη διατροφική προετοιμασία πιο πριν θα ξαναπροσπαθησεις και είμαι σίγουρη με τα καλύτερα αποτελέσματα για σένα και φυσικά για τα πουλάκια σου! :)
   
Φόρτωση...