Γιατί ένα καναρίνι μου είναι μικροσκοπικό;

Συζήτηση με θέμα Γιατί ένα καναρίνι μου είναι μικροσκοπικό;, που ξεκίνησε από patilas, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 18 Δεκ 2014.

 1. patilas

  patilas PB Member

  τώρα παρατηρίσα κάτι μετά από τόσους μήνες, στην αναπαραγωγικη σεζόν φέτος είχα ένα θέμα μ ένα καναρινακι γεννήθηκε τελευταίο και με χίλιες προσπαθείες κατάφερε ν ζήσει, κ να βγει από την φωλια, σήμερα λοιπόν λέω ας το βγάλω τον μικρο μόνο του στο άλλο μπαλκόνι να κελαιδιση ν τον ακούσω λίγο...Και όπως τον κατεβάζω λέω ας παρατηρήσω διάφορες μεταξύ αδερφών και βλέπω ότι είναι μικροσκοπικός νάνος δηλαδή..δεν το έχω ξανά δει τόσο μικρό..τι να συμβαίνει;είναι φυσιολογικό;μήπως δεν έχει αναπτύχθει;; Κάποια πάθηση;;
   
 2. Πριν λίγο καιρό είχα και εγώ ένα τέτοιο πουλάκια αλλά έζησε χωρίς κανένα πρόβλημα. Ίσως τη ότι ήταν το τελευταίο μωρό να φταίει μάλλον δεν ταϊστηκε αρκετά ώστε να πάρει την πλήρη μορφή του. Το πουλάκι είναι γενικά καλά τρώει πίνει κ.α.???
   
 3. patilas

  patilas PB Member

  Ναι μια χαρά είναι κελαιδαει τρώει πίνει...Κ θα μπει κ για αναπαραγωγή..
   
 4. Μάλλον τότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με το μέγεθος του. Περίμενε όμως και τη γνώμη κάποιου ποιο έμπιρου. Σχετικά με την αναπαραγωγή δεν ξέρω αν θα επηρεαστούν τα μωρά του ή αν πρέπει ή δεν πρέπει να το βάλεις για αναπαραγωγή. Καλύτερα περίμενε και άλλες γνώμες. ;)
   
 5. patilas

  patilas PB Member

  Ν προσθέσω ότι είναι μαλινουα.. Θ περιμένω και άλλες γνώμες ναι..
   
 6. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Γιατί ; Θέλεις να μικρύνεις το μέγεθος των πουλιών που έχεις ;
   
 7. Μάκη γίνεται αυτό???
   
 8. patilas

  patilas PB Member

  Όχι..απλά θεωρώ ότι θα δώσει σωστούς απογόνους σε αντίθεση με το είναι το ίδιο το πουλι... Γιατί όμως αυτός βγήκε μικρόσωμος..
   
 9. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Eάν βάλεις μικρόσωμο πουλί, δεν μπορεί να περιμένεις τα πουλιά που θα βγουν να έχουν τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος της ράτσας- είδους που θέλεις.
  Το πουλάκι προφανώς άργησε να αναπτυχθεί και η ανάπτυξή του δεν είναι αυτή που θα έπρεπε.
  Καλό είναι να μην μπει για αναπαραγωγή, γιατί και οι απόγονοι θα έχουν τουλάχιστον πρόβλημα μεγέθους .
  Παναγιώτη, αν βάλεις ένα ''νάνο'' δεν μπορεί να περιμένεις να βγάλει μπασκετμπωλίστα.
   
 10. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αν το μέγεθός του προέκυψε απο την έλλειψη σωστής διατροφής ΟΧΙ δεν θα επιρεάσει τους απογόνους σ' αυτό τον τομέα. Αλλά εδώ, απο την περιγραφή, μιλάμε για ένα φυσιολογικό και όχι καχεκτικό καναρίνι. Το 50% των χρωμοσωμάτων θα αποτελεί το κληροδότημα του στα παιδιά του και φυσικά θα επιρεάσει το μέγεθός τους. Εξ' άλλου αυτό κάνουν και οι εκτροφείς ας πούμε των ΓΚΛΟΣΤΕΡ για να κρατήσουν χαμηλά το μέγεθός τους , στα πλαίσια των κριτηρίων.
   
 11. patilas

  patilas PB Member

  Σωστά απλά θεώρησα οτι έπαιξε ρόλο η ανάπτυξη του κ έχει γονίδια να δώσει καλους απογόνους...τεσπα καλά που ρώτησα δηλαδή..οπότε θα το χαρίσω σε κάποιο φιλαράκι που δεν έχει θέμα με τα πρότυπα ράτσας...
   
 12. Οκ ευχαριστώ. Τα μωρα ενός τετοιου πουλου θα έχουν πρόβλημα στην υγεία τους η απλα θα ειναι πιο μικρά????
   
 13. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Μπερδεύεσαι ! Τα πρότυπα της ράτσας των ΜΑΛΙΝΟΥΑ δεν έχουν αναφορά στο μέγεθος , με την έννοια οτι είναι απολύτως αδιάφορο εάν ένα πουλάκι είναι 13 πόντους αντί 13.5 ή 14. Εκεί το βάρος πέφτει στο πόσες φωνές και με τί τρόπο τις "λέει" . Πρόκειται για πουλάκι φωνής. Αυτό πρέπει να προσέξεις κι' εσύ . Αν είναι αρσενικό που έχει κάποιο χάρισμα στην ποικιλία και τον τρόπο που κελαηδάει ,ΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΣΕΙΣ για το μέγεθος και θα το ζευγαρώσεις.
   
 14. patilas

  patilas PB Member

  Αααα ευχαριστώ τώρα θ μπω σε συλογο και ψάχνομαι ακόμα,οπότε θα δω ποιο περιφέρειακα..η αλήθεια είναι πως τον έβγαλα μόνο του για αυτό τον λόγο ν τον ακούσω λίγο πως κελαιδαει...κύριε Μάκην ρωτήσω έχω Καναρίνια μωσαϊκ κ μαλινουα..για να παίρνω σε διαγωνισμούς μέρος πέρα απο την εγγραφή μου σε συλογο χρειάζομαι κάτι αλλο;;
   
 15. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Δεν μπορείς να διατηρείς ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο και τις δυό ράτσες. Φυσικά τα μωσαικού δεν θα πάθουν τίποτα. Τα Μαλινουά όμως θα "καταστραφούν" . Σε διαγωνισμούς παίρνουν μέρος ΜΟΝΟΝ δακτυλιδωμένα πουλάκια . Αρα πέραν απο την συμμετοχή σου σε κάποιο σύλλογο χρειάζεται να παραγγέλνεις και κάποια δακτυλιδάκια για τους νέους που θα έλθουν την Ανοιξη. :)
   
 16. patilas

  patilas PB Member

  Ωραία ευχαριστώ...αυτό θα κάνω τα μαλινουα θα αλλάξουν χώρο είναι στα άμεσα σχέδια μου...Και βεβαια θ πάρω δαχτυλίδια... Για τα νέα ταλέντα..
   
Φόρτωση...