Γιακαντί νυχτιάτικα

Συζήτηση με θέμα Γιακαντί νυχτιάτικα, που ξεκίνησε από Σπουρίδης, στο Forum 'Περιστέρια' του PetBirds, 25 Δεκ 2008.

 1. Φιλτράρισα σε τρίτο κουμάσι (2.5χ2.5μ και 3μ ύψος) βούτες από πρώτη γέννα! Τα εκπαιδεύω κάθε μέρα μεσημέρι, γύρω στις 3 ώρες. Λόγω χρόνου τα ταίζω νύχτα με λάμπα... Βγάζω και μεταφέρω πουλιά απο κουμάσι σε κουμάσι ανάλογα τις επιδόσεις. Πρώτη φορά όμως είδα να ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ περιστέρια εν ώρα φαγητού και μάλιστα νυχτιάτικα... Τα πειράξανε τα ***** φάρμακα... Ευτυχώς κολλήσαν την επόμενη το πρωί! Τελικά αυτοί οι παπαγάλοι δεν παίζονται με τίποτα! Παντώς καιρού εργαλεία... Ούτε Μπούφους, ούτε τσίφτες, ούτε νύχτες χαμπαριάζουν! Πετάνε όποτε θέλεις :)
   
 2. Φίλε Σπουρίδη καλώς ήρθες στο PB και στους περιστεράδες.
  Δύο παρατηρήσεις καλοπροαίρετα.
  1)Την κλούβα την έχεις κάνει πολύ ψηλή(3 μέτρα) αν θέλεις να πιάσεις κάποιο πουλί δεν θα μπορείς,εκτός αν βάλεις τα ράφια μέχρι τα δύο μέτρα ή αν είσαι δίμετρος.
  2)Λές ότι τα γυμνάζεις τα πουλιά 3 ώρες και κάπου αλλού ότι τους κάνεις θεραπεία(τι θεραπεία? esb3-Baytril)και γενικά αντιβιώσεις?
  Τα πουλιά υποφέρουν ήδη από τα φάρμακα,μην τα επιβαρύνεις με πετάγματα.
  Αυτό δεν στο λέει ο Λάζαρος , αλλά κάποιος φίλος μου που έχει σπουδάσει κτηνίατρος-πτηνίατρος και έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Γαλλία πάνω στα πτηνά και ειδικότερα στα περιστέρια.
   
 3. Γεια σου φίλε Λάζαρε, σε ευχαριστώ για την απάντηση.

  1) Συγνώμη δε το διευκρίνισα. Μαζί με το Καλκάν είναι το ύψος της κλούβας στα 3 μέτρα. Το τελευταίο πατάρι βρίσκεται στα 1.8 μέτρα. Έχω δύο ίδια τέτοια κουμάσια. Ο φίλος μου που έχει επίσης άλλα δύο, τα έχει δίπλα απ’ τα δικά μου στην ίδια ταράτσα και τα έχει φτιάξει εκ’ νέου με χαμηλότερο προφίλ χωρίς το Καλκάν φυσικά. Και τα τέσσερα κουμάσια από μέσα είναι μονωμένα με την γνωστή μπλε μόνωση οικοδομών (φελιζόλ) και επενδυμένα με σανίδες ή κόντρα πλακέ θαλάσσης. Ο σκελετός τους είναι σιδερένιος και το περιβλημά τους είναι πριτσινωμένο με γαλβανιζέ λαμαρίνα. Στα δικά μου είναι όπως τάχα από παλιά, με φύλλα αμιάντου. Τέλος υπάρχει και το κουμάσι των παπαγάλων μικρότερο σε διαστάσεις και χωρίς την μόνωση.

  2) Ανάλογα με τον μεσημεριανό μου χρόνο η γυμναστική τους κυμαίνετε από μια ως και τρις ώρες περίπου (μαζί με την φροντίδα, μπάνιο, φάρμακα esb3-Baytril, καθάρισμα κλπ). Και ανάλογα με τον καιρό, λόγω ενθουσιασμού τα πετάω. Τον τελευταίο χρόνο έχασα από Σαίνια γύρω στα 5 πουλιά. Όταν βάλουν στο μάτι κάποιο πουλί, όσες φορές και να επιτεθούν αποτυχημένα στην ομάδα – το συγκεκριμένο πουλί στις περισσότερες δε τους ξεφεύγει! Φοβεροί κυνηγοί με τακτική! Μπαίνουν στο κοπάδι και κυματίζουν μαζί τους σαν να είναι ομοιά τους, όσπου έρχεται το μοιραίο... Σημαδεύουν τον νέο, τον κυνηγάνε φτάνοντας τον και κάποιες φορές ως την ύστατη στιγμή (5 μέτρα πάνω απ’ την ταράτσα), τον γραπώνουν, τον βάζουν κάτω απ’ την κοιλιά τους και τον δολοφονούν ακαριαία σπάζοντας του τον λαιμό :( Είναι να τρελένεσαι! Δεν χτυπάνε κάθε μέρα, σε αφήνουν να νομίζεις ότι δεν θα ξαναεμφανιστεί, σε κοιμίζουν. Μια φορά έφερα ένα φίλο που έχει όπλο και τα φοβέριξε... Εξαφανίστηκαν για 2 μήνες περίπου... αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει πρόβλημα.
   
 4. Απόψε το βράδυ διάλεξα 15 πιτσούνια απο άλλο κουμάσι που έχω και δεν το ανάφερα. Είναι μέσα στην οικοδομή, (κάτω απ' την ταράτσα) άφτιαχτη ακόμα σε δωμάτιο special, ραφιέρες και με ωραίους κοιτώνες. Αφού τα έκανα μπάνιο... στην λεκάνη για ψείρες... γρρ... ξεπάγιασαν τα κακόμοιρα, τα έβαλα σε κούτες και τα πήγα κάτω στο γενικό κουμάσι που έχω τα διακοσμητικά (βεντάλιες και λοιπά). Και αυτο το κουμάσι δεν το έχω αναφέρει. Κράτησα πέντε κομμάτια πρωτοετείς ικάρους και τάβαλα στο μάχημο κουμάσι μου, αυτό που έκανα τελευταία το παλιό μου με τον αμίαντο. Θα τα δούμε αύριο. Είμαι σκασμένος να τα πετάξω, κρατιέμαι όμως ακόμα...
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...