Γεράκια στη Αθήνα προστατέψτε τα πουλιά σας

Συζήτηση με θέμα Γεράκια στη Αθήνα προστατέψτε τα πουλιά σας, που ξεκίνησε από George.72, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 4 Νοε 2014.

 1. George.72

  George.72 PB New Member

  Καλησπέρα σε όλους, σας ενημερώνω ότι στην περιοχή του περιφερειακού Γαλατσίου και συγκεκριμένα στην Άνω κυψέλη, το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανισθεί δύο γεράκια (ξεφτέρια), που σήμερα έκαναν και ζημιές στην γειτονιά μου….. το ένα επιτέθηκε στα πουλιά ενός γείτονα ο οποίος έχασε ένα ζευγάρι γαρδέλια και δύο καναρίνια. Δυστυχώς απουσίαζε όλη την ημέρα και εκείνο έκανε άνετα τη δουλειά του…. Το απόγευμα κατάφερα να το βγάλω και φωτογραφίες πάνω στα κλουβιά.

  Για το λόγο του αληθές…..
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. mpak1978

  mpak1978 PB New Member

  Κυκλοφορούν στην αγορά προστατευτικά για τα κλουβιά το ανέφερα και σε άλλο θέμα και το ξαναλέω κι εδώ, περίπου στα 20 ευρώ.

  DSCN4320.JPG
   
 3. George.72

  George.72 PB New Member

  Γεια σου Βάιε, δυστυχώς τα είχε επενδύσει μόνο με ψιλό δίχτυ, την πάτησε.... εγώ τα επενδύω κάπως έτσι... rsz_603052014516.jpg
   
 4. mpak1978

  mpak1978 PB New Member

  αυτά τα κάγκελα που βλέπεις στις φωτογραφίες μου είναι μεγαλύτερα από τα κλουβιά και δε φτάνει ούτε το ράμφος ούτε το πόδι του και προπάντων δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με το κλουβί ούτε γεράκι ούτε γάτα. καλή και η δικιά σου λύση αλλά μόνο την τρομάρα που θα πάρουνε τα πουλιά φτάνει και τους περισέυει
   
 5. George.72

  George.72 PB New Member

  Ότι μπορούμε κάνουμε για τα φιλαράκια μας, αλλά ο σκοπός είναι να μην φτάσουν καθόλου σε αυτό το σημείο ......
   
 6. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Η απόσταση μεταξύ του προστατευτικού και του κλουβιου βοηθάει. Επιπλέον βοηθάει πολύ να είναι κάποια πλευρά εντελώς καλυμμένημε χαρτόνι, ξύλο, νάιλον ή κάτι ανάλογο και κυρίως η οροφή δεν πρέπει να είναι γυμνή. Τα πουλιά χτυπιούνται τρομαγμένα στις πλευρές και πεθαίνουν απο το φόβο τους. Δείτε στις φωτό πως έχει αράξει το αρπακτικό πάνω στο κλουβί!
   
 7. mpak1978

  mpak1978 PB New Member

  το μόνο σίγουρο είναι αυτό
   
 8. George.72

  George.72 PB New Member

  Σωστά Γιάννη... και την Παρασκευή εκεί ήταν το γεράκι....χωρίς επιτυχία, αλλά σήμερα.....
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πάντως με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις πως όχι μόνο για τα γεράκια και μην ξεχνάμε τις πολυπληθείς καρακάξες, το σημείο που είχε ο φίλος τα κλουβιά είναι παντελώς ακατάλληλο. Στην γωνία, εκτεθειμένα στο ρεύμα, την βροχή, τον δυνατό αέρα. Πρέπει να βάζουμε και την λογική να λειτουργεί όταν κρεμάμε κάπου ένα κλουβί. Όχι το ενδιαφέρον μας να είναι μην πέσουν στο μπαλκόνι τσόφλια, τότε δεν παίρνουμε πουλί.
   
 10. George.72

  George.72 PB New Member

  Μαρία, τα κλουβιά τα αφήνει εκεί μόνο όταν έχει καλό καιρό, εάν όχι... & όλο το χειμώνα τα μεταφέρει σε προστατευμένο χώρο. Όσο για τις καρακάξες...όντως χαμός .....
   
 11. Συμφωνω με την Μαρια και σιγουρα ειναι λυπηρο να χανοντε πουλακια.Σκεφτητε ομως ποσο θα εχει περιοριστει η τροφη στα γερακια και κατεβηκαν στις πολεις.
   
 12. Προσωπικά έχω τα κλουβιά σε μια πλαστική ντουλάπα με συρμάτινο πλέγμα στις προσόψεις και με κενό που δημιουργείται από τις μεγάλες ποτίστρες που χρησιμοποιώ.

  [​IMG]
   
 13. George.72

  George.72 PB New Member

  Μπράβο! πολύ καλή δουλειά...
  Εγώ τα πλαϊνά τα έχω με ψιλό plexi glass.
   
 14. Δυστυχώς και στην δική μου περίπτωση το πάθημα έγινε μάθημα. Και μάλιστα από δάσκαλο....ΓΛΑΡΟ.
   
 15. George.72

  George.72 PB New Member

  Κάπως έτσι όλοι μας... από παθήματα μαθένουμε....
   
 16. psysonic

  psysonic PB New Member

  Και γω την πάτησα πέρυσι και έχασα ένα καναρίνι από γεράκι...από τότε έφτιαξα μόνος μου ένα μεγαλύτερο κλουβί για να βάζω μέσα το άλλο.Ξύλινο,με αρκετά δυνατή μεταλλική σήτα και στην οροφή έβαλα και plexi glass.Και ...ευτυχώς,γιατί την περασμένη εβδομάδα με επισκέφτηκε πάλι ένα γεράκι (κοντά στην Κυψέλη σχετικά,που είπες Γιώργο) στην Ριζούπολη.
   
 17. George.72

  George.72 PB New Member

  Γιώργο δυστυχώς, κυκλοφορεί ακόμα και σαν να μην έφτανε αυτό, έκανε την εμφάνιση του και ένα μικρότερο.

  Μου έκανε εντύπωση πάντως ότι κόβουν βόλτες προς τα κάτω... γιατί άραγε???
   
 18. psysonic

  psysonic PB New Member

  Νομίζω πως είχα διαβάσει στο site της Ελληνικής ορνιθολογικής εταιρίας, ότι έχουν φωλιές στα Τουρκοβούνια Γαλατσίου και πηγαινοέρχονται ως το πάρκο Τρίτση στο Ίλιον λόγω της λίμνης.Μπορεί και να κάνω λάθος δεν θυμάμαι καλά να το επιβεβαιώσω.Πάντως σκέφτομαι να βάλω μια εξωτερική ip camera να βλέπει το κλουβί και να ,πορώ να βλέπω τους "επισκέπτες" !
   
 19. George.72

  George.72 PB New Member

  Γιώργο, η προστασία είναι το Α και το Ω. ... Προσέχουμε για να έχουμε....
   
 20. Από γλάρο; Πρώτη φορά το ακούω. Πως έγινε;
   
Φόρτωση...