Γαρδέλι με περίεργη διάθεση

Συζήτηση με θέμα Γαρδέλι με περίεργη διάθεση, που ξεκίνησε από Γιάννης Γ., στο Forum 'Ασθένειες Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 31 Μαρ 2014.

 1. Γιάννης Γ.

  Γιάννης Γ. PB New Member

  Πριν από τρεις μήνες απόκτησα ένα γαρδέλι. Μέτα τις πρώτες δύο εβδομάδες ο κύριος προσαρμόστηκε και άρχισε να κελαηδά και μάλιστα πολύ όμορφα. Τις τελευταίες 10 μέρες όμως είναι σχετικά σιωπηλός. κάθεται στην πιο ψηλή πατήθρα του κλουβιού με τα φτερά φουσκωμένα. Το περίεργο είναι ότι δεν είναι συνέχεια έτσι. Υπάρχουν φορές που είναι μια χαρά, φορές που κάνει ακροβατικά και πάντα οταν με βλέπει, ακόμα και όταν κάθεται με φουσκωνέμα τα φτερά, μου κελαηδά και κουνιέται ρυθμικά αριστερά-δεξιά.Η όρεξή του είναι καλή. Στην αρχή της αλλαγής της συμπεριφοράς του, του έδωσα θεραπεία για ενδοπαράσιτα χωρίς κάποια αποτέλεσμα σε οτι αφορά τη διάθεση και από το Σάββατο ξεκίνησα θεραπεία με αντιβίωση και παράλληλα του δίνω παραπάνω σπόρους γαιδουράγκαθο για το συκώτι του. Η μάσκα του είναι κατακόκκινη και γενικά τα χρώματά του ειναι μια χαρά. Σε ότι αφορά τη διατροφή του το μόνο που άλλαξα είναι ότι του μείωσα την ποσότητα καναβουριού που του δίνω. Κατα τη γνώμη σας τι μπορεί να συμβαίνει. Κάθε γνώμη και συμβουλή ευπρόσδεκτες με ευγνωμοσύνη.
   
 2. dourios

  dourios Banned

  Είναι πιασμένο? Μια φωτογραφία της κοιλιάς και κουτσουλιας θα βοηθούσε
   
 3. Γιάννης Γ.

  Γιάννης Γ. PB New Member

  Σε ότι αφορά την κοιλιά του τον κοίταξα σήμερα το πρωί. Όλα φαίνονται φυσιολογικά. Κανένα εξόγκωμα, δεν είναι παχύς, δεν είναι αδύνατος. Τα πούπουλά του είναι πυκνά ,καθαρά από παράσιτα. Δυστυχώς φώτο δεν κατάφερα να βγάλω. Οι κουτσουλιές του πριν του ελαττώσω το κανναβούρι ήταν άσπρες, τώρα που αναγκαστικά τρώει και άλλους σπόρους είναι άσπρες και έχουν μια μαύρη γραμμή στο κέντρο. Πάντως είναι σφιχτές. Και μάλλον είναι πιάσμενο…..
   
 4. dourios

  dourios Banned

  Φωτογραφία να δούμε το χρώμα της κοιλιάς
   
 5. Γιάννης Γ.

  Γιάννης Γ. PB New Member

  Το χρωμα ειναι σκουρο καφε.
   
 6. dourios

  dourios Banned

  Δεν γίνεται έτσι δουλειά. ... :p
   
 7. Γιάννης Γ.

  Γιάννης Γ. PB New Member

  Κατανοητο αλλα δεν παιζει να το βγαλω φωτο....
  Λογω απειριας χρειαζομαι κ τα δυο χερια για να τον κρατω κ να τον ψαχουλευω και τωρα δεν υπαρχει καποιος να με βοηθησει...
   
 8. dourios

  dourios Banned

  Αν βρεξεις την κοιλιά θα κάθονται μόνα τους τα πούπουλα αριστερά και δεξιά και θα μπορέσεις να βγάλεις φώτο. .. δοκίμασε. ..
   
 9. Γιάννης Γ.

  Γιάννης Γ. PB New Member

  Ενταξει ειμαι αχρηστος.... δεν τα καταφερα. πες μου τι υποψιαζεσαι για το γαρδελι;
   
 10. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Γιάννη, καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες για οποιοδήποτε λόγο, αλλά ακόμη και με την καλύτερη περιγραφή η απάντηση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι "επειδή το πουλάκι είναι πιασμένο, η συμπεριφορά που περιγράφεις είναι σχεδόν αναμενόμενη". Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή η απάντηση είναι ακριβής. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτή είναι η μόνη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε, δεδομένων των συνθηκών. Όσο περισσότερο μπορείς να μας βοηθήσεις, τόση περισσότερη βοήθεια μπορούμε να σου επιστρέψουμε.
   
 11. Γιάννης Γ.

  Γιάννης Γ. PB New Member

  Σταύρο το καταλαβαίνω οτι μια φωτογραφία θα περιέγραφε καλύτερα την κατάσταση. Δεν παραπονιέμαι για την επιμονή του φίλου για φωτογραφίες. Ο
  άνθρωπος να βοηθήσει θελει. Επειδή πριν κελαηδούσε περισσότερο από τώρα ψάχνω να δω αν εχει κάτι το παθολογικό αλλά δε βγάζω άκρη...
   
Φόρτωση...