Γίνεται να ταΐσεις τους νεοσσούς καναρινιών στο χέρι;

Συζήτηση με θέμα Γίνεται να ταΐσεις τους νεοσσούς καναρινιών στο χέρι;, που ξεκίνησε από descrok, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 7 Ιουλ 2015.

 1. να ροτησω γινετε να ταισεις τους νεοσσους στο χερι οπος τα κοκατιλ

  και η εκπαιδευση τους αρχηζει την 3ή4 εβδομαδα ?

  αν δεν τα χεις ταισει στο χερι

  και αν τα εγκαταλειψει η καναρα τους δεινουμε νερο από την μυτη με συρηγγα?
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Φυσικά και γίνεται απλά τα καναρίνια δεν είναι πουλιά όπως οι παπαγάλοι που δένονται με τον άνθρωπο και απολαμβάνουν τα χάδια και την παρέα του. Τα καναρίνια δεν εξημερώνονται τόσο εύκολα με τον άνθρωπο. Απλά είναι πιο μικρά από τους νεοσσούς παπαγάλων και άρα πιο ευαίσθητα. Ταίζουμε μόνο στην περίπτωση που η μαμά δεν ταίζει!! Και όχι για να τα εξημερώσουμε. Αν έχεις εμπειρία από τάισμα στο χέρι μπορείς να ξεκινήσεις να ταίζεις από την 6η - 7η μέρα, αλλά δεν είναι εύκολο. Μέτρηση της θερμοκρασίας της κρέμας, τάισμα κάθε δύο ώρες και ίσως και το βράδυ, διατήρηση του μωρού σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, προσοχή να μην πνιγεί το μωρό και πολλά άλλα. Οπότε αν ταίζει η μαμά κανάρα (που η πλειοψηφία ταίζει) δε βρίκσω το λόγο να το κάνεις εσύ. Αν πάλι θες, διάβασε τα παρακάτω θέματα: https://petbirds.gr/threads/Τάισμα-νεοσσών-στο-χέρι.23537/
  https://petbirds.gr/threads/zebra-finch-τάισμα-στο-χέρι-από-την-πρώτη-μέρα.18265/
  https://petbirds.gr/threads/Αποκλειστικο-τάισμα-για-να-μαθει-το-πουλι-να-τρωει-απο-το-χερι.15978/
  https://petbirds.gr/threads/Τάισμα-νεοσσών-στο-χέρι-δεν-ταϊζει-η-κανάρα.13661/
  https://petbirds.gr/threads/Ταισμα-στο-χερι-καρδερινακια.5410/
  https://petbirds.gr/threads/Συμβουλές-για-ταισμα-νεοσσών-στο-χέρι.23914/

  Εννοείς την φωνητική εκπαίδευση ή την εξημέρωση?? Αν το ταίζεις από μωρό αποκλειστικά εσύ τότε θα είναι εντελώς εξοικειωμένο και εξημερωμένο μαζί σου. Αν εννοείς την φωνητική εκπαίδευση δε χρειάζεται να κάνεις κάτι. Θα ακούει τον μπαμπά του και μετά την τπερόροια αν είναι αρσενικό θα προσπαθεί να μιμηθεί τον μπαμπά του!

  Αν τα έχει εγκαταλείψει η κανάρα και δεν έχεις κάποια παραμάνα να τα μεγαλώσει, τότε αναλαμβάνεις εσύ. Και όχι δεν τους δίνουμε νερό με σύριγγα. Κρέμα νεοσσών τους δίνουμε με σύριγγα, ή με σπασμένη οδοντογλυφίδα.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...