Βρηκα ενα τραυματισμενο θηλυκο λουγαρο

Συζήτηση με θέμα Βρηκα ενα τραυματισμενο θηλυκο λουγαρο, που ξεκίνησε από AnGeLoS.Cy, στο Forum 'Ασθένειες Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 10 Μαϊ 2015.

Κατάσταση Θέματος:
Κλειστό.
maria p
Best Answer maria p, 1 Απρ 2016
Εφόσον το πουλάκι έχει αναπηρία, δεν βλέπω τον λόγο να το πάει στο καταφύγιο. Σίγουρα δεν είναι για απελευθέρωση και σίγουρα περνάει καλύτερα στο σπίτι... Ολόκληρο το Post
 1. AnGeLoS.Cy

  AnGeLoS.Cy PB New Member

  παιδιά καλησπέρα από την κύπρο! εδώ k 2 μήνες περίπου βρήκα ένα lougaro στην βεράντα του σπιτιού m! καθότανε σε μια γωνίτσα k δεν κουνιότανε! όταν πλησίασα ida πως ήτανε με "ψασμενο" το ένα πόδι k έτρεχε αίμα! το πήρα k φώναξα ένα φίλο κτηνίατρο να το di αλλα m είπε πως λόγο μεγέθους (πολύ μικρό k αδύναμο) δεν μπορούσε να κάνει κάτι! το έβαλα σε ένα κλουβάκι που είχα k καθημερινά για 2-3 μέρες το έπαιρνα έβαζα τροφή στο χέρι m (από τα καναρίνια που έχω) k έτσι άρχισε να τρώει! τώρα αν k το ένα πόδι είναι στραβό πετάει καλά αλλα..... αν δεν πάω να βάλω φαγητό στο χέρι m k να το ταΐσω δεν τρώει tpt! ένα φίλος έχει ένα αρσενικό ("αποσω" ξέρω πιασμένο από φωλια)(για να μην είμαι ψεύτης)k όταν τα βάλαμε μαζί το αρσενικό έπαιρνε τροφή(μετά από 2 μέρες αυτό) k τάιζε το "θιλιλο"! το ερώτημα m είναι... αν το αφήσω "ελεθερο" λογικά θα πεθάνει?? k αν τα αφήσουμε μαζί υπάρχει περίπτωση να ζευγαρίσουν αν k είναι σπασμένο το ένα του πόδι?? (sorry για τα greeklish αλλα κάτι έχει το pc m k δεν μπαίνουν ελληνικά)
   
 2. Best Answer:
  Post #315294 by maria p, 1 Απρ 2016
 3. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

 5. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Το σπασμένο πόδι δεν θα επηρεάσει την αναπαραγωγική διαδικασία αν τα πουλιά ταιριάξουν.
  Αλλά αν τρώει από το χέρι σου, πως θα τα φέρει σε πέρας με το τάισμα των μικρών ?
  Εκτός και πάρεις τ'αυγά και τα βαλεις σε κανάρα...μόνο που αυτή πρέπει να είναι πυρωμένη και να έχει δικά της αυγά περίπου στις ίδιες μέρες .
   
 6. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Εχουμε καποιον λογο να βαλουμε σε αυτη τη διαδικασια ενα αναπηρο αγριο πουλι? Τι θα κερδισει το ιδιο πρωτα απ'ολα?
   
 7. AnGeLoS.Cy

  AnGeLoS.Cy PB New Member

  καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απάντησης σας! πήρα τηλέφωνο στη αρμόδια υπηρεσία k m είπαν πολύ απλά πως κάποιο αρπακτικό το κτύπησε k άφησε το αν πετάει k αν ζήση έζησε(τι να πω)! το πουλάκι μια χαρά πετάει k το ότι τρώει από το χέρι m δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να φαΐ το ίδιο! απλά πρόσεξα πως κάνει k λίγο την "κινέζα" γιατί 2 μέρες που έλειπα k το τάιζε η μάνα m (όχι στο χέρι) μια χαρά ήξερε να καθίσει στην ταΐστρα!επίσης πρόσεξα σήμερα πως άρχισε να κάνει k τα ακροβατικά του στο κλουβί.... ξέχασα να αναφέρω πως μια φορα που έφυγε από το κλουβί (στις αρχές) έκανε μια βόλτα μισό λεπτάκι k πήγε πάλι k κάθισε στο κλουβί t περιμένοντας με!αυτό έγινε 5 μέρες αφού το βρήκα! όπως είπε k ο φίλος Ανέστης δεν ξέρω αν είναι σωστό να βάλω σε τέτοια διαδικασία ένα πουλάκι αν k ειλικρινά το βλέπω να είναι πολύ τρυφερό το αρσενικό απέναντι του k αυτό να δέχεται την "περιποίηση" με ευχαρίστηση! να αναφέρω πως δεν έχω βάλει ούτε φωλιές στο κλουβί για αυτό το λόγο!
   
 8. ianos

  ianos Daily Active Member

  Πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα σε μια ανάλογης περίσταση...σε πρώτη φάση, θα σου έλεγα να έχεις το πουλάκι έξω απο το κλουβί, εφόσον εχει το πόδι του φτιάξει, για όση περισσότερη ωρα γίνεται, ώστε να ασκείται στο πέταγμα και μάλιστα να μην είσαι στο δωμάτιο, ώστε να μη συνηθίζει στους ανθρώπους. Φυσικά σταμάτησε το να το ταΐζεις ο ίδιος. Και εντόπισε ένα μέρος απομακρυσμένο, που να εχει και αλλα τέτοια πουλακια και που να μπορεί να βρει νερό, ώστε όταν θα αποθεραπευτεί, να το απελευθερώσεις. Μακάρι να μπορούσε να γίνει το ανάλογο και με το αρσενικό του φίλου σου. Παρεπιπτόντως, πολυ παρακινδυνευμένο που βάλατε τα δυο πουλακια μαζί, το άγριο θα μπορουςε να εχει ένα καρό ασθένειες.
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Γράφει κάπου ότι έχει αποκατασταθεί το πόδι του;
   
 10. ianos

  ianos Daily Active Member

  Οχι και γι αυτό έβαλα αυτην τη φραση
   
 11. AnGeLoS.Cy

  AnGeLoS.Cy PB New Member

  καλησπέρα! έκανα καιρό να μπω !! απλά θέλω να σας αναφέρω πως το θηλυκό λουγαρο που βρήκα χέρι άκρας υγείας k το πόδι του το πατάει χωρίς όμως να μπορεί να "πιαστεί" από αυτό!!! το έχω κράτηση k ο μόνος λόγος είναι πως όταν το απομάκρυνα από το αρσενικό για να δω αντίδρασης καθότανε σε μια γωνίτσα ακίνητο!!! δεν τους έχω βάλει φωλιά k δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω αυτό!!! αλλα το ένα ταΐζει το άλλο k το αρσενικό κελαηδάει συνεχώς! τώρα ίσως κάποιοι με κρίνουν αλλα όταν δεν το ζήσης δεν μπορείς να ξέρεις!! θα προσπαθήσω να σας ανεβάσω k video με την πρώτη ευκαιρία που τρώνε k τα 2 από το χέρι μου έξω από το κλουβί!!
   
 12. George98

  George98 PB Active Member

  Πολύ όμορφη εμπειρία να τρώνε και τα δύο απο το χέρι σου και ειδικά έξω απο το κλουβί !! θέλω πολύ να το δω !
  αυτό δείχνει πόσο τα αγαπάς και νοιάζεσαι μπράβο :thumbsup:
   
 13. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Κανείς δεν θα σε κρίνει. Οφείλουμε απλώς να σου πούμε ποιο είναι το σωστό κατά την άποψή μας και εσύ αν θέλεις την ασπάζεσαι. Προφανώς εδώ δεν ταιριάζουν οι απόψεις και η φιλοσοφία μας. Η φιλοσοφία αυτή συνοψίζεται στους όρους χρήσης του ΡΒ, σύμφωνα με τους οποίους δεν μπορείς να συμμετέχεις πλέον στα φόρουμ των ιθαγενών όντας κάτοχος αιχμαλωτισμενου πουλιού.
   
 14. George98

  George98 PB Active Member

  Σταύρο αφού έχει μόνιμα τραυματισμένο πόδι πώς να τα αφήσει ελεύθερο ?
   
 15. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν του προτείναμε να το αφήσει ελεύθερο Γιώργο. Ο Ανέστης του πρότεινε να το παραδώσει στο Κέντρο Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας Κύπρου.
   
 16. AnGeLoS.Cy

  AnGeLoS.Cy PB New Member

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ!! σέβομαι τους κανόνες του forum γιαυτο k σας χαιρετώ!!! Σταυρο μπορείς πλέον να με διαγράψεις!! Εξάλλου οι κανόνες είναι κανόνες!! καλή συνέχεια παιδιά k εύχομαι σε όλους καλές γέννες k υγιής ανατροφές στα πουλιά που έχει καθένας!!!
   
 17. George98

  George98 PB Active Member

  ok δεν είχα ξαναδιαβάσει το θέμα... :D
   
 18. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ψήφοι: 1
  Εφόσον το πουλάκι έχει αναπηρία, δεν βλέπω τον λόγο να το πάει στο καταφύγιο. Σίγουρα δεν είναι για απελευθέρωση και σίγουρα περνάει καλύτερα στο σπίτι του φίλου από το καταφύγιο. Δεν υπάγεται στην ίδια κατηγορία με τους πουλοπιάστες η διαχείριση ενός τραυματισμένου πουλιού.
   
  maria p, 1 Απρ 2016
  Best Answer
  #17
 19. ianos

  ianos Daily Active Member

  Στο σημείο αυτό θα συμφωνήσω πλήρως με τη Μαρία.
   
 20. George98

  George98 PB Active Member

  και εγω το ίδιο...
   
 21. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Και εγώ παιδιά για να προβοκάρω τη συζήτηση θα διαφωνήσω με τη Μαρία!
  Ένας εναλλακτικός τίτλος αυτού του post θα μπορούσε να ήταν:
  "Πώς,εάν και πότε αναπαράγεται ένα πιασμένο πουλί με ένα σχεδόν πιασμένο και ημιπαράλυτο"
   
Κατάσταση Θέματος:
Κλειστό.
Φόρτωση...