Βραχνιασμένο καναρίνι

Συζήτηση με θέμα Βραχνιασμένο καναρίνι, που ξεκίνησε από pidim, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 26 Ιαν 2008.

 1. pidim

  pidim PB New Member

  Καλημέρα ,
  έχω δύο αρσενικά καναρίνια , ένα λευκό 1,5 έτους κι ένα γκριζοκίτρινο 6μηνών με σκουφάκι. Όπως είναι αντιληπτό δεν έχω ιδέα από λεπτομέρειες . Όταν πήρα το λευκό είχε ένα μεταλλικό δαχτυλίδι στο πόδι του , το οποίο έβγαλα χωρίς να το τραυματίσω . Ήταν καταπληκτικός τραγουδιστής μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα , που τους άλλαξα θέση μέσα στο σπίτι και συγχρόνως ξεκίνησε πτερόρροια , που ολοκληρώθηκε πρόσφατα . Στο ενδιάμεσο διάστημα τα έβγαζα στην βεράντα όταν είχε ήλιο και βουτάγανε ενθουσιασμένα στα μπανάκια τους .Τα έφερα στην παληά τους θέση και προ ημερών , το λευκό , ακουγότανε βραχνιασμένο . Ο γιατρός συνέστησε ελαφρά αντιβίωση , την οποία του δίνω για τρίτη μέρα . Κινείται , τρώει , καθαρίζει και ισιώνει τα φτερά του και δείχνει υγιές . Όμως με ανησυχεί το "βράσιμο" της ανάσας του και ότι δεν τραγουδάει. Ο γκριζοπράσινος δεν τραγουδάει , αλλά γαργαρίζει τρυφερά , πράγμα που μείωσε τελευταία .
  Ευχαριστώ όποιον ξέρει να με συμβουλεύσει , ή να με καθησυχάσει.
   
 2. Isidoros

  Isidoros PB New Member

  Φίλε pidim αυτό που άθελά σου έκανες στα πουλάκια ήταν να τα κρυολογήσεις.Κάποιες φορές εμείς οι άνθρωποι ξεχνάμε τί δεν κάνουμε στον εαυτό μας και το κάνουμε στα πουλάκια επειδή τους αρέσει.Εμείς κάνωντας μπάνιο ή δεν βγαίνουμε έξω ή δεν καθόμαστε σε ρεύματα.Έτσι γίνεται και στα πουλιά.Εσύ βλέποντας ότι το μπάνιο τους αρέσει τα άφησες να απολαμβάνουν το μπάνιο τους χωρίς να υποψιαστείς ότι εκεί που τα τοποθέτησες μπορεί να έχει ρεύμα αέρα.Από την άλλη αυτό το μέσα έξω δεν είναι και ότι καλύτερο.Τα πουλάκια σου ίσως να έπαθαν αναπνευστικό για αυτό υπάρχει και αυτή η βραχνάδα στην φωνή τους.
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Γεια χαρά pidim, καλωσόρισες :)
  Ποια αντιβίωση σου έδωσε και για πόσες μέρες σου είπε να του δίνεις;
   
 4. pidim

  pidim PB New Member

  Aviomycine για 7 , 8 μέρες .
  Σήμερα ψιλοκελάηδησε μετά από πολύ καιρό,
  μάλλον τα κατάφερε.
  Ευχαριστώ
   
Φόρτωση...