Βραχνή κανάρα

Συζήτηση με θέμα Βραχνή κανάρα, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 2 Ιουν 2014.

 1. Καλησπέρα σας. Σήμερα το πρωί πήγα να κάνω την καθημερινή καθαριότητα στα κλουβιά μου και άκουσα την κανάρα μου (είναι σε φωλιά και κλωσάει 3 αυγά) να βγάζει έναν βραχνό ήχο. Αφού κατέβασα το κλουβί για να το κοιτάξω καλύτερα παρατήρησα ότι το πουλί έχει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Βήχει, φταρνίζεται, που και που αναπνέει με το στόμα ανοιχτό και στο αφτί ακούγεται ένας συριγμός. Κατά τα άλλα τρώει κανονικά, κλωσάει τα αυγά της, δεν έχει καρίνα ούτε παράξενες κουτσουλιές ούτε φουσκώνει καθόλου.

  (Να πω εδώ ότι τις τελευταίες μέρες ο καιρός είναι αρκετά κακός, βρέχει και φυσάει, και παρόλο που τα κλουβιά είναι αρκετά προστατευμένα, μάλλον τα φυσούσε σε κάποιες φάσεις ο αέρας. Επίσης το πουλί δεν είχε κανένα σύμπτωμα μέχρι και εχτές το απόγευμα. Γενικά περνάω αρκετές ώρες παρατηρώντας τα και δεν άκουσα ποτέ θορύβους σπασίματος καρπών τα βράδια.)

  Πήγα στον κτηνίατρο του χωριού (μου είπε ότι έχει εμπειρία πάνω σε πουλιά αλλά δεν νομίζω να είναι πτηνίατρος) και μου έδωσε tabernil αφού θεώρησε ότι το πουλί κρύωσε και εμφάνισε οξεία συμπτώματα άσθματος. Μου είπε να το δώσω για 5 μέρες και αν δεν δω βελτίωση τότε θα κάνουμε πιο στοχευμένη θεραπεία είτε με αντιβίωση είτε για ακάρεα. Γενικά έχω μια φοβία με τα ακάρεα στα πουλιά και φοβάμαι πολύ μήπως έχω κάποιο τέτοιο πρόβλημα. Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας και τις συμβουλές σας.
   
 2. Γιαννη αφου πηγες σε Γιατρο και σου ειπε τι να κανεις εμεις τι να σου πουμε,το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να σου πουμε περαστικα και να γινει γρηγορα καλα ,ποιο tabernil σου εδωσε ; κατι γραφει ακομη
   
 3. Ναι αυτό ήρθα να συμπληρώσω, Tabernil Antiasmatico. Ρωτάω γιατί όπως είπα ο κτηνίατρος δεν είναι ειδικευμένος πτηνίατρος, απλά έχει κάποιες γνώσεις.
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Κι μένα Γιάννη πριν χρόνια το καναρίνι μου έκανε τέτοιους θορύβους και το πήγα στον κτηνίατρο μου έδωσε την ίδια αντιβίωση με σένα και μετά από θεραπεία έγινε περδίκι και ακόμα και τώρα τραγουδάει σαν τρελός! :) Εγώ λέω να ακολουθήσεις τη συμβουλή του γιατρού και θα γίνει καλά! Μόνο που πρέπει να της πάρεις τα αυγά.. Ή θα τα βάλεις σε άλλη κανάρα ή απλά θα τα πετάξεις.... :( Πόσο καιρό τα κλωσάει??
   
 5. κλωσάει κοντά μια βδομάδα. Το antiasmatico δεν είναι αντιβίωση, κορτιζονούχο για συμπτωματική αντιμετώπιση προβλημάτων του αναπνευστικού λέει.
   
Φόρτωση...