Φωτό Βρήκαν φτερά πουλιών ηλικίας 99 εκατομμυρίων χρόνων

Συζήτηση με θέμα Βρήκαν φτερά πουλιών ηλικίας 99 εκατομμυρίων χρόνων, που ξεκίνησε από Wind-sa, στο Forum 'Γενικές συζητήσεις για πουλιά' του PetBirds, 30 Ιουν 2016.

 1. Wind-sa

  Wind-sa PB Member

  Βρήκαν φτερά πουλιών ηλικίας 99 εκατομμυρίων χρόνων

  Τα θεαματικά ευρήματα από τη Μιανμάρ προέρχονται από μωρά πουλιών που παγιδεύτηκαν στην κολλώδη ουσία σε ένα τροπικό δάσος πριν από 99 εκατομμύρια χρόνια.

  Οι εξαίσιες λεπτομέρειες έχουν διατηρηθεί στα φτερά, συμπεριλαμβανομένων ίχνη χρώματος σε σημεία και ρίγες. Τα φτερά είχαν μικρά γαμψά νύχια, για να επιτρέπουν στα ανήλικα πουλιά να σκαρφαλώνουν στα δέντρα.
  [​IMG]
  Τα μικροσκοπικά απολιθώματα, τα οποία είναι μήκους μεταξύ 2 και 3 εκατοστών, θα μπορούσαν να ρίξουν περισσότερο φως στην εξέλιξη των πουλιών από τους προγόνους τους, τους δεινόσαυρους.
  [​IMG] [​IMG]
  Τα δείγματα, από τα γνωστά κοιτάσματα κεχριμπαριού στη βορειοανατολική Μιανμάρ, περιγράφονται στο περιοδικό Nature Communications.
  [​IMG]
  Ο Δρ. Στιβ Μπρουσάτε, παλαιοντολόγος σπονδυλωτών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου περιέγραψε τα απολιθώματα ως «εντυπωσιακά».
  «Είναι φανταστικό – ποιος θα το φανταζόταν ποτέ πως φτερά ηλικίας 99 εκατομμυρίων ετών θα μπορούσαν να παγιδευτούν σε κεχριμπάρι;».
  [​IMG]

  Πηγή: BBC
  http://www.dailymail.co.uk/sciencet...served-amber-close-100-million-years-old.html
   
Φόρτωση...