Βοήθεια για το στήσιμο εσωτερικής εκτροφής

Συζήτηση με θέμα Βοήθεια για το στήσιμο εσωτερικής εκτροφής, που ξεκίνησε από tsopi, στο Forum 'Ιδιοκατασκευές, Παρουσιάσεις Εκτροφείων' του PetBirds, 16 Οκτ 2014.

 1. tsopi

  tsopi PB New Member

  Παιδιά θέλω βοήθεια..... Γεια σε όλους..... Στο θέμα έχω αυτόν το χώρο και έχω φτιάξει την κατασκευή που βλέπετε που αποτελείται απο 3 ορόφους και στον κάθε όροφο απο 4 κλουβες 90cm. Το δωμάτιο δεν έχει καθόλου φυσικό φωτισμό..... Έχω προσθέσει πολύ καλό εξαερισμο και έχω στην κατοχή μου αφυγραντιρα και ιονιστη θέλω να τοποθετήσω λάμπες ακριβός πάνω απο τα κλουβιά (uva uvb) έτσι ώστε να ειναι όσο ποιο καλά γίνεται. Θέλω να φτιάξω τον τέλειο χώρο για τα πουλάκια μου. Έχω επίσης στα χέρια μου ένα μηχάνημα ανατολής -δύσης το οποίο δεν ξέρω πως λειτουργεί. Έχει κάποιος να μου προτείνει καλές λαμπες που μπορώ να χρησιμοποιήσω!

  image-srn.jpg
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αλέξανδρε, πες μας δυο λόγια τι σκέφτεσαι να κάνεις, πόσα πουλάκια να φιλοξενείς, τι είδους, δώσε λεπτομέρειες για το εμβαδόν, τον φωτισμό και τον αερισμό του χώρου και ρώτησε και ό,τι σε προβληματίζει.
  Από την εικόνα, το μόνο που καταλαβαίνουμε είναι η αρχή μιας ωραίας προσπάθειας και τίποτ' άλλο.
  Επίσης συμπλήρωσε το όνομά σου στο προφίλ , στο πεδίο όνομα, για να μπορούμε εύκολα να το βρίσκουμε όταν συζητάμε.

  Πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια. Για τον φωτισμό μέχρι να σου πει κάποιος συγκεκριμένα, διάβασε αυτά τα θέματα Φωτισμός εκτροφείου πτηνών | PetBirds ,Φωτισμος Led σε ζευγαρωστρες | PetBirds , Χρήση λαμπτήρων ακτίνων UVA & UVB σε εσωτερική εκτροφή πτηνών | PetBirds .
  Επειδή σε βλέπω προσεκτικό θα το έχεις προβλέψει φαντάζομαι αλλά ο ανεμιστήρας μήπως θα "χτυπάει" πάνω σε κάποια κλουβιά όταν θα λειτουργεί;
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 23 Ιουλ 2016
 3. Εχω την εντυπωση ότι ο κατω οροφος είναι πολύ χαμηλα.Αν μπορουσε ο πανω οροφος να ανεβει λιγο και τα διαστήματα αναμεσα στους ορόφους να μικραιναν λιγο προς τα πανω πιστευω θα ηταν καλυτερα..
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πρόσεξα πως γράφεις για ιονιστή. Περίμενε και άλλες γνώμες αλλά έχοντας ιονιστή στο δωμάτιο με τους παπαγάλους μου είχα συνέχεια περιστατικά ασθενειών. Από τότε που τον αφαίρεσα όλα πάνε καλά. Μεγάλο βάρος δώσε στον καθημερινό εξαερισμό.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Καλή δύναμη... θα τη χρειαστείς....
  Η απουσία φυσικού φωτισμού θα πρέπει να σε προβληματίσει πάρα πολύ.
  Η ανανέωση του αέρα (ανεμιστήρες) στο σημείο που βλέπουμε τις τρύπες φρόντισε να είναι αναρρόφησης χαμηλής ροής και όχι κατάθλιψης ώστε να μην δημιουργούν ισχυρά ρεύματα στα πτηνά. Επιπρόσθετα στους αγωγούς ανανέωσης θα χρειαστείς φίλτρα.
  Καλό είναι αφού βλέπω όρεξη και μεράκι να προγραμματίσεις σωστά κάθε σου κίνηση, να φροντίσεις να επιλυθούν τα όποια τεχνικά προβλήματα ώστε να αποφύγεις τα λάθη και το οικονομικό και όχι μόνο, κόστος που αυτά αναπόφευκτα θα φέρουν.
  Αν θέλεις τις γνώμες ανθρώπων που γνωρίζουν γράψε πως σκέφτεσαι να τον δημιουργήσεις και βάλε και μερικές φωτογραφίες να μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για το χώρο σου.
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Και τι πουλιά θα φιλοξενήσεις. Γιατί άλλη σκόνη βγάζουν οι παπαγάλοι και άλλη τα καναρίνια, τα οποία είναι και πιο ευαίσθητα επίσης.
   
 7. tsopi

  tsopi PB New Member

  Παιδιά ευχαριστώ πραγματικά για το ενδιαφέρων :thumbsup:

  1) τις λαμπες λέω να τις τοποθετήσω ακριβός πάνω απο τα κλουβιά με ζελατινα αντανακλασης έτσι ώστε να διαχέεται σωστά το φως και η ακτινοβολία uva uvb.
  2) δεν έχω φυσικό φωτισμό και για αυτό το λόγο θέλω να βάλω της λαμπες ακριβός απο επάνω.
  3) αυτό που θέλω ειναι να φτιάξω ένα χώρο όσο δυνατό καλητερο για τα πτηνά.
  4) τα πτηνά που θα τοποθετήσω ειναι καναρινια καρδερινες major - balcanica.( εννοείται εκτροφής )
  5) ο εξαεριμος ειναι πολύ καλός κάθε 15 λεπτά γίνεται η ανανέωση του αέρα
  Το πρόβλημα ειναι ότι δεν ξέρω πως και τι λαμπες πρέπει να τοποθετήσω για ανατολή -δύση ...φεγγάρι και που πρέπει να τοποθετηθούν? και μια φωτό απο το μηχάνημα και το χώρο!

  image (1)-srn.jpg

  Να και το μηχάνημα

  Fran-Pet-x-1-srn.jpg
   
 8. tsopi

  tsopi PB New Member

  Καμία ιδέα κάποιος!:)
   
 9. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Σε αυτό ίσως μπορούν να βοηθήσουν οι misalouris και mgerom που κάνουν εσωτερική εκτροφή.
   
 10. Πόσα πουλάκια φιλοξενείς και τι είδους καναρίνια (φωνής ή εμφάνισης);
   
 11. tsopi

  tsopi PB New Member

  Φιλοξενώ 4 ζευγάρια μοζαικ, 5 ζευγάρια dimbrado, 1 ζευγάρι κόκκινα, 5 ζευγάρια καρδερίνες major, 2 ζευγάρια balcanica και παραμάνες.
   
 12. Καθαρός και όμορφος χώρος, αλλά με όσα διαβάζω σχετικά με τον εξαερισμό και τον φωτισμό του χώρου με κάνουν να είμαι λίγο επιφυλακτικός στο αν θα σε καλύπτουν οι ανεμιστήρες και οι λάμπες στο ταβάνι.
   
 13. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Με τις λάμπες ακριβώς πάνω από τα κλουβιά θα υπάρχει σκιά στις κάτω σειρές. Καλύτερα θα έλεγα πάνω και μπροστά από τα κλουβιά. Από λάμπες δεν ξέρω αλλά μάλλον θα έβαζα διάφορες ώστε να καλύψω όλο το φάσμα.

  Υπάρχουν 2 τύποι που χρησιμοποιούνται, λάμπες φθορισμού με ηλεκτρονικό μπαλαστ και λάμπες led στα 12 V DC ή 220 V AC. Οι λάμπες φθορισμού θεωρούνται καλύτερες από την άποψη ότι ελέγχεται καλύτερα το φάσμα τους και είναι πιο εξειδικευμένες αλλά και πιο ενεργοβόρες με μικρότερη διάρκεια ζωής

  Το μηχάνημα που έχεις για ποιον τύπο λάμπας είναι;
   
 14. tsopi

  tsopi PB New Member

  Μπορεί να μου πει κάποιος για το που θα προμηθευτώ λαμπες τ8 και ηλεκτρονικό μπαλανς;
   
 15. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Μπάλαστ βρίσκεις σε όλα τα ηλεκτρομάγαζα. Προσοχή τα watt να είναι >= απο τα watt της λάμπας
  Για λάμπες δες και εδώ

  Λάμπες
   
 16. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Εγώ αγόρασα τις λάμπες από εδώ και τα ηλεκτρονικά ballast http://www.eco-lamps.gr/products/76--ballast-t8.aspx από εδώ. Υπάρχουν και καλύτερα... ίσως και φτηνότερα. Αλλά οι δικές μου πηγές είναι αυτές. Ελπίζω να βοήθησα.....
   
 17. tsopi

  tsopi PB New Member

  Παιδιά επιτέλους τελείωσα...... Σας παρουσιάζω τον καινούριο εσωτερικό μου Εκτροφειο κανα δυο πραγματάκια μένουν και είμαι έτοιμος! Ακούω γνώμες!

  1image-001.jpg 2image-001.jpg
   
 18. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Πολύ καλή δουλειά Αλέξανδρε,
  Περιποιημένα και άνετα! Καλές αναπαραγωγές να έχεις!

  Να ρωτήσω, ποια κλούβα είναι αυτή που έβαλες, κάποιο link έχεις;
   
 19. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Φοβερός και καθαρός χώρος... Ολόψυχα καλές και όμορφες αναπαραγωγές... άριστα εκτροφικά αποτελέσματα!
   
 20. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Ο φωτισμός είναι μόνο αυτός ?

  Είναι επαρκής ?
   
Φόρτωση...