Βοήθεια για κατασκευή κλούβας

Συζήτηση με θέμα Βοήθεια για κατασκευή κλούβας, που ξεκίνησε από mario1, στο Forum 'Ιδιοκατασκευές, Παρουσιάσεις Εκτροφείων' του PetBirds, 14 Μαρ 2016.

 1. καλησπέρα παιδιά , σκέφτομαι να φτιάξω μια κλούβα , θα ήθελα όποιος ξέρει να με βοηθήσει καταρχήν στην επιλογή του υλικού της κατασκευής , τι να επιλέξω από ξύλο ή από dexion , ευχαριστώ.
   
 2. theodr

  theodr PB Member

  Σίγουρα θα πρέπει να είναι μεταλλική. Σε αντίθετη περίπτωση το ξύλο θα σου φέρει προβλήματα με ψείρες και γενικά δεν θα γίνεται σωστή καθαριότητα. Το μόνο που θα πετύχεις με το ξύλο ειναι το χαμηλό κόστος αλλά θα σου προσθέσει μπελάδες.
   
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

 4. σε ευχαριστώ για την βοήθεια , προς το παρόν έχω καταλήξει να πάρω σε ένα ζευγαράκι gouldian , το 1,50 χ 75 χ 30 είναι καλό , ώστε να υπάρχει η σκέψη για απογόνους και να επιλέξω το 1,50 για ύψος ή για μήκος ?

  τα διαβάζω όλα αυτά απλός λέω για ένα ζευγαράκι gouldian το 1,50 χ 75 χ 30 είναι καλό ώστε να υπάρχει η σκέψη για δεύτερο ζευγάρι ή απογόνους και επήσεις να επιλέξω το 1,50 για ύψος ή για μήκος ? ευχαριστώ.
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Στα gouldians κατέληξες τελικά...αχ τζάμπα μιλάω :)
  Τώρα πιάσε από κοντά τον YannisK και την Πωλίνα Wind-sa γιατί εγώ δεν θα μπορώ να σε σώσω να το ξέρεις :)
  Επί του θέματος τώρα, τους νεοσσούς δεν θα τους βάλεις στο ίδιο κλουβί, άλλο κλουβί και χώρισμα αναλόγως, πρέπει να ρωτήσεις και να τα προβλέψεις αυτά εκ των προτέρων.
  Πάντως εγώ νομίζω ότι οι έτοιμες ζευγαρώστρες που κυκλοφορούν οι 60 ρες με περίπου 20-25 ευρώ, μια χαρά θα σε καλύψουν σε πρώτη φάση για το ένα ζευγάρι.
  Μην μπεις σε διαδικασία κατασκευών. Βέβαια περίμενε και άλλες γνώμες.
   
 6. νομίζω με κέρδισαν τα χρώματά τους :), τώρα αυτά που έχω κατά νου είναι να φτιάξω την κλούβα και να μπεί σε ένα δικό της δωμάτιο (ημιυπόγειο) με παράθυρα φώτα κ.λ.π. κανονικό δωμάτιο δηλ. κάτω από το σπίτι μου , που υπάρχει χώρος και για άλλα κλουβιά αν χρηαστεί , οπότε λέω βασικά αν θα πρέπει να με ενδιαφερει το μήκος ή το ύψος της κλούβας και μετά ότι άλλα μπορούν να με βοηθείσουν , σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας ...;)
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

 8. καλώς τα διάβασα αυτό μπορεί να αλλάξει , απλός το έλεγα για ένα δωμάτιο δικό τους εκτός σπιτιού για να μην ενοχλούνται , τώρα για την κλούβα θέλω να την φτιάξω γιατί μου αρέσει να μαστορεύω και λιγότερο για το κόστος , οπότε αφού έχω ένα dexion καινούργιο στο κουτί του γιατί να μην ασχοληθώ αφού θα το χαρώ , και από ότι διάβασα εδώ μέσα πολλοί φτιάχνουν πολύ καλές και όμορφες κατασκευές , έτσι θέλοντας να παρέχω και εγώ όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες στα πουλιά μου και έχοντας τις συγκεκριμένες διαστάσεις διάβασα όμως πως είναι καλύτερα η κλούβα να είναι 1,50 μήκος χ 75 ύψος χ 30 βάθος παρά 1,50 ύψος χ 75 μήκος χ 30 βάθος , κατάλαβα σωστά ?
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ναι βέβαια γι αυτά τα πουλιά προτιμούμε το μήκος από το ύψος.
  Καλά κάνεις και μαστορεύεις, θα το φτιάξεις και όπως το θέλεις.
   
 10. ωραία αν κάποιος ξέρει και υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω θα χαιρόμουν να το ακούσω , ευχαριστώ .
  Υ.Γ. πάω να συνεχίσω το διάβασμα ...
   
 11. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Τα γκούλντιανς είναι πανέμορφα πουλιά αλλά αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία μαζί τους καλό θα ήταν να μελετήσεις πριν τα πάρεις.
  1,50 χ 75 χ 30 δεν είναι σωστή διάσταση, Δηλαδή 30 εκατοστά πλάτος είναι πολύ λίγο σε σχέση με τις υπόλοιπες διαστάσεις. Αν μπορείς αύξησε το πλάτος στα 50 εκατοστά.
  Σε αυτό το χώρο μπορεί να αναπαραχθεί ένα ζευγάρι και να ζήσει εκεί άνετα μαζί με τα μικρά του ή άλλα γκούλντιανς αλλά αναπαραγωγή παρουσία άλλων πτηνών (αναπαραγωγή σε αποικία) θα είναι δύσκολη λόγω ανταγωνισμού.
  Αν μπορείς να προσαρμόσεις ένα χώρισμα στην κατασκευή θα είναι πολύ χρήσιμο στο μέλλον.
   
 12. ευχαριστώ για την βοήθεια Γιάννη , από διάβασμα έχω αρχίσει εντατικά :), για το χώρισμα που λες θα πρέπει να είναι συρμάτινο δηλ. να μπορούν να βλέπονται τα πουλιά ή π.χ. ξύλινο ή μεταλλικό για να μην βλέπονται ?
   
 13. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Το τέλειο θα ήταν να έχεις και τις 2 επιλογές και να είναι αποσπόμενο το χώρισμα, Αλλά αν όχι κατά την γνώμη μου καλύτερα να μην βλέπονται...
   
 14. ωραία σε ευχαριστώ.
   
 15. TheBigL

  TheBigL PB Member

 16. έξυπνο πολύ καλό , σ' ευχαριστώ.
   
Φόρτωση...