Βοήθεια για Κατασκευή Εκτροφείου Καναρινιών

  • Θεματοθέτης Λεονάρδος
  • Ημερομηνία
Λ

Λεονάρδος

PB New Member
#1
Καλημέρα σε όλους
Θέλω να σχεδιάσω ένα χώρο για εκτροφείο αλλά δεν έχω ιδέα τι πρέπει να έχει αυτός ο χώρος ως υλική υποδομή . Όποιος έχει να προτείνει κάτι… καλοδεχούμενο. Ακόμα ποιες ποτίστρες είναι καλύτερες οι απλές ή αυτές με την μπίλια? Τέλος θέλω να φτιάξω αυτοσχέδια κλουβιά (για λόγους οικονομίας) μπορεί κανένας να προτείνει σχέδια και υλικά???? Σ.Ο.Σ. παιδιά έχω πελαγώσει:confused: ! Κάθε γνώμη γύρο από το θέμα είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ.:)
 
I

integrator

PB New Member
#2
Απάντηση: Βοήθεια!

Φίλε Λεονάρδο καλημέρα,
Μπορείς να μπείς στο λίνκ Κατασκεύη Συστοιχίας κλουβιών και να πάρεις εξαιρετικά καλές ιδέες, ο φίλος Γιώργος Κουκουμέλης έχει κάνει καταπληκτική δουλειά :D . Μελέτησε το προσεκτικά !

Μφχ

Γιάννης
 
Λ

Λεονάρδος

PB New Member
#3
Ξέχασα να αναφέρω ότι για τα καναρίνια έχω λύσεις (ούτως ή άλλως αυτά αναπαράγονται ποιο εύκολα) ;) το μεγάλο πρόβλημα είναι τα αγριοπούλια (καρδερίνες και άλλα) που παρουσιάζουν περισσότερες δυσκολίες. Οι κλούβες που σκέφτομαι είναι οι μεν ύψος 50cm* πλάτος50cm* μήκος 100cm και ύψος 2m* πλάτος 1m* μήκος 2m. Το άρθρο το οποίο ανέφερες το έχω διαβάσει και μπορώ να πω ότι με κάλυψε απόλυτα, ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρων σου και για την ταχύτατη απάντηση !
 
D

dimitris

PB New Member
#4
Λεοναρδο για να φτιάξης ένα εκτροφείο παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες ,το βασικότερο είναι ο χώρος που διαθέτει ο καθένας μας, μεγάλος ,μικρός ,υπόγειο ,ταράτσα μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού του, ότι έχει τέλος πάντων και μπορεί να τον μετατρέψει σε χώρο για τα πουλιά του.
Ο Γιώργος όπως είδες έχει έναν χώρο τέλειο και τον διαμόρφωσε ακόμα καλύτερα για τα πουλιά του και για τις δικές του ανάγκες όπως τον βολεύει καλύτερα.
Τις ζευγαρωστρες όπως είδες και του Γιώργου οι ποιο πολλοί τις κάνουμε από μελαμινη και βάζουμε έτοιμες φάτσες μπροστά οι οποίες είναι σε διάφορες διαστάσεις ,διαλέγεις ποιες θες και φτιάχνεις τα κουτιά σου.
Τώρα για ποτίστρες οι ποιο πολλοί βάζουν με μπίλια για να μην σκορπάει το πουλί το νερό και να μην το βρομίζει με τροφές και κουτσουλιές ,εάν το πουλί δεν έχει ξαναδοκιμάσει ποτίστρα με μπίλια πρέπει να το παρατηρήσεις να δεις εάν πίνει .

Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις να κανείς,
 
Λ

Λεονάρδος

PB New Member
#6
Παιδιά ευχαριστώ για το υλικό:). Ο χώρος είναι πράγματι ένα πρόβλημα αυτό δεν το συζητώ. Η σκέψη μου πάνω σε αυτό το τομέα είναι να φτιάξω ένα σπιτάκι από φθηνά αλλά αξιόπιστα υλικά σε ένα κομμάτι γης που διαθέτω σπίτι μου, αλλά αυτό θα μου πάρει αρκετό καιρό. Έτσι για αρχή έχω σκοπό να φτιάξω τον εξοπλισμό μου έτσι ώστε όταν έρθει αυτή η πολυπόθητη μέρα να τα προσαρμόσω εκεί, αλλά μέχρι τότε να μπορώ να εκτρέφω αξιοπρεπώς τα πουλιά μου στον διαθέσημο χώρο μου.
 
mgerom

mgerom

Honored Member
#7
Αν "πιάνουν" τα χέρια σου ,αυτό θα σου δώσει ιδέες.

<broken link removed>

--το καλό είναι οτι υπάρχει ακόμη και η προετοιμασία του εδάφους.!

--Αυτά τα πράγματα βέβαια θέλουν το χρόνο τους . Εξ άλλου η
κατασκευή δεν είναι και μικρή απόλαυση,αντιθέτως θα έλεγα οτι απο εκεί
ξεκινάει η χαρά οτι δημιουργείς κάτι δικό σου.
Αντε και καλή δύναμη.!
 
Λ

Λεονάρδος

PB New Member
#8
Πράγματι πολύ ενδιαφέρων αυτό το sait.
Ξέρεις όλοι μας, πιστεύω πριν κάνουμε μια κατασκευαστική κίνηση, συλλέγουμε πληροφορίες, αναλύουμε δεδομένα και τέλος κοιτάμε οικονομική και κατασκευαστική υλοποίηση των αποφάσεων μας. Έτσι όλες οι ιδέες είναι χρήσιμες και απαραίτητες και η ανάγκη μου να σας ευχαριστώ κάθε φορά αυθόρμητη και επιβεβλημένη. Ευχαριστώ.
 
L

loylas

PB New Member
#9
Χαιρετε σε ολους. ειδα πολυ καλα πραγματα απο ανθρωπους με μερακι. θα ηθελα ιδεες για κατασκευη κλουβας σε κηπο και φωτο αν παρχουν ευχαριστω
 
Top