Βιταμίνη Α, σε ποιό είδος τροφής μπορεί να χορηγηθεί;

Συζήτηση με θέμα Βιταμίνη Α, σε ποιό είδος τροφής μπορεί να χορηγηθεί;, που ξεκίνησε από Georgina, στο Forum 'Φάρμακα - Συμπληρώματα' του PetBirds, 25 Οκτ 2008.

 1. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Διαβάζοντας τις οδηγίες για την χορήγηση της βιταμίνης Α Bogena A Vitamin , αναρωτιόμουν σε ποιό είδος τροφής μπορεί να χορηγηθεί? Στους σπόρους, στην αυγοτροφή, στο αυγό ??και όταν λέει 1 σταγόνα σε 3 μέρες, τί εννοεί? Μπορεί να δοθεί προληπτικά ή μόνο στην περίπτωση που εμφανίσει κάποια συμπτώματα?
   
 2. Πιστεύω ότι στην αυγοτροφή θα ήταν καλά!:)

  Λέει μία σταγόνα για 4 μέρες. Νομίζω ότι πρέπει για 4 μέρες να του προσφέρουμε την βιταμίνη Α.

  Θεωρώ ότι αν το πουλί δεν έχει έλλειψη της βιταμίνης Α θα ήταν καλύτερα να του δίνουμε τροφές που περιέχουν την βιταμίνη Α και να μην το ''φορτώνουμε'' με συμπληρώματα δίχως αιτία.
   
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Σε ότι είσαι σίγουρη,οτι θα την καταναλώσει όλη και γρήγορα.
  Ενα τέταρτο του αυγού,είναι ότι πρέπει.Αλλά και 1/4 μιας αυγοθήκης με αυγοτροφή είναι καλή ..υποδοχή.
  -Αν είσαι σίγουρη οτι υπάρχει ανάγκη(λευκά καναρίνια) την παρέχεις με πρόγραμμα όλο τον χρόνο.Διαφορετικά, η άποψη της Αναστασίας
  είναι στο σωστό δρόμο.
   
 4. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Να συμπληρώσω οτι μιας και χορηγώ βιταμίνη Α στον cockatoo μου προτιμώ να την δίνω πάνω σε κάτι που του αρέσει πιο πολύ. (μια καλή λύση για παπαγάλους που δεν καταναλώνουν αυγοτροφή ;) ) Μιας και η συγκεκριμένη βιταμίνη περιέχει συν των άλλων φυτικά έλαια, προσκολλάται πάνω σε σπόρους κτλ, και έστω η επαφή της γλώσσας στον σπόρο είναι ικανή να παρέχει στον οργανισμό την βιταμίνη.
   
 5. Επίσης εγω στην Κούκυ δίνω καρότα, ωμά και καθαρισμένα, που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...