Βέλτιστη Διασταύρωση;

Συζήτηση με θέμα Βέλτιστη Διασταύρωση;, που ξεκίνησε από abscanary, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 17 Νοε 2008.

 1. abscanary

  abscanary PB New Member

  Στο άρθρο που μας μετέφρασε ο Σταύρος

  Τι ακριβώς κάνει τα κατοικίδια πουλιά να τραγουδούν;

  αναφέρεται μεταξύ άλλων:

  Αυτό σημαίνει στην ουσία ότι αν είχαμε ή αν βρούμε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα ξέρουμε με βάσιμα επιστημονικά δεδομένα ποιά είναι εκείνη η διασταύρωση [αγριοπούλι - καναρίνι] που οδηγεί στο βέλτιστο αποτέλεσμα [διορθώστε με αν έχω λάθος].
   
 2. Το βέλτιστο πιστεύω ότι είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό για το τραγούδι των πουλιών. Κάτι που σε εμένα αρέσει και το θεωρώ τέλειο σε κάποιον άλλο μπορεί να μην αρέσει τόσο. Με βάση αυτό δεν μπορεί να υπάρξει και βέλτιστο. Όσον αφορά στα υβρίδια τώρα δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθούσε αν ξέραμε την ανατομία του λάρυγγα στο κάθε πουλί. Έτσι κι αλλιώς αυτό που βγαίνει και από το άρθρο είναι ότι "Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι τα ειδή που κελαηδούσαν καλύτερα είχαν καλύτερα ανεπτυγμένο λάρυγγα.", άρα το αποτέλεσμα της έρευνας είναι αυτό και το έχουμε.
   
 3. abscanary

  abscanary PB New Member

  Βασίλη αυτό που αναφέρεις είναι το συμπέρασμα,

  Δεν είδα όμως πουθενα κάποιον πίνακα κατάταξης των πουλιών ανάλογα με την ανάπτυξη του λάρυγγά τους. Αυτό πρέπει να υπάρχει εφόσον πρόκειται για επιστημονική έρευνα. Κάπου πρέπει να έχουν οριστεί διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης.

  Συμφωνώ απόλυτα. Εννοούσα το βέλτιστο με την έννοια που του αποδίδει στο σημείο αυτό το άρθρο. [συνδέει το καλύτερο κελάηδισμα με την ανάπτυξη του λάρυγγα.]
   
 4. kristhegreek

  kristhegreek PB New Member

  Εδώ κρύβεται η απάντηση που θέλεις, άρα αηδόνι + καναρίνι = καλός τραγουδιστής, (σύμφωνα με την έρευνα πάντα και την θέλησή μας να διασταυρώσουμε το πουλί με τον δυνατότερο λάρυγγα με καναρίνι).

  Άκου τώρα και την δική μου άποψη:
  "Τα πουλιά που κελαηδούν περισσότερο, γυμνάζουν τους μύες του λάρυγγά τους και γιαυτό όταν τα χειρουργήσουμε οι μύες στους λάρυγγες τους, θα είναι δυνατότεροι από των υπόλοιπων".:)
   
 5. Άλλο η επιστημονική ανάλυση κάποιας έρευνας και το αποτέλεσμά της, από ένα είδος ή πολλά αλλά όχι υβριδισμών, και άλλο το επιθυμητό από κάποιον που επιθυμεί το απόλυτο.
  Πολλές φορές το απόλυτο απλά δεν μπορεί να υπάρξει.
  Ειδάλλως θα είχαμε όλοι μας προ πολλού γίνει, είτε σούπερμαν, είτε σπάιντερμαν, ή ότι άλλο, με αρχή γενομένη, από τα "παιδιά του Χίτλερ", αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.
  Επειδή είμαι αντίθετος σε διασταυρώσεις διαφορετικών ειδών, όσο κι αν από αυτές, έχουμε ήδη αποτελέσματα, που διαγωνίζονται κιόλας, επισήμως, θεωρώ ότι κάποια πράγματα όπως προαναφέρω απλά δεν γίνονται ή δεν πρέπει κάν, καλύτερα να επιχειρώνται.
  (Βλέπε άλλο θέμα με θηλυκά καρδερινοκάναρα).
  Φιλικά,
   
Φόρτωση...