Αχάτης κόκκινο με;

Συζήτηση με θέμα Αχάτης κόκκινο με;, που ξεκίνησε από dikatgreece, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 19 Σεπ 2008.

 1. Έχω ένα καναρινάκι αχάτη κόκκινο μαύρο έντονο και τον Οκτώβριο σκέφτομα να αγοράσω ένα θυλικό για απογόνους από άνοιξη πάλι κόκκινο. Το ερώτημα είναι αν πρέπει να τον ζευγαρώσω πάλι με αχάτη κόκκινο μαυρο έντονο ή αχάτη κόκκινο ή αχάτη κόκκινο μωσαϊκού ή κάτι άλλο. Οι απόγονοι θα ήθελα να είναι κάπως έτσι :
   

  Συνημμένα Αρχεία:

  • 20.JPG
   20.JPG
   File size:
   34,8 KB
   Προβολές:
   415
  • 134.jpg
   134.jpg
   File size:
   69,9 KB
   Προβολές:
   248
  • 21.JPG
   21.JPG
   File size:
   41,2 KB
   Προβολές:
   230
  • 19.JPG
   19.JPG
   File size:
   42,3 KB
   Προβολές:
   184
 2. με αχατη κοκκινο μαυρο η με κοκκινο μαυρο εντονο νομιζω εγω και ψαχνω ακριβως την ιδια θυληκια και εγω
   
 3. Καλησπέρα και από εμένα, και εγώ ψάχνω μια τέτοια θηλύκια εάν βρει κάποιος ας μου πει και εμένα, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
   
 4. Αχάτης και μαύρο μαζί δεν γίνεται. Το πουλί είναι ή Αχάτης κόκκινο έντονο ή Μαύρο Κόκκινο έντονο. Στην περίπτωση που είναι αχάτης κόκκινο έντονο (όπως στην πρώτη φωτό) πρέπει να βρεις μια θηλυκιά Αχάτη κόκκινο χιονέ κατά προτίμηση ώστε να βγάλεις το ίδιο χρώμα απογόνους αλλά να διατηρήσεις και μια καλή ποιότητα στο φτέρωμά τους

  "Όσον αφορά τα χιονέ τύπου πουλιά, έχουν το χαρακτηριστικό να φέρουν πιο μακρύ και πλούσιο φτέρωμα από τα έντονου τύπου κι έτσι μπορούμε να διασταυρώνουμε κόκκινα χιονέ με έντονα κόκκινα, για να πετύχουμε καλύτερης ποιότητας φτέρωμα στους εντόνου τύπου απογόνους. Αν ζευγαρώνουμε για πολλές γενιές καναρίνια έντονου χρώματος μεταξύ τους, σταδιακά τα πουλιά θα αποκτήσουν πολύ κακής ποιότητας και κοντό φτέρωμα, το οποίο ανεξάρτητα από την ποιότητα του λιποχρώματος θα χαλάσει την γενική εικόνα τους."
  Απόσπασμα από το Avian World_Red Canary

  Για να βγάλεις καναρίνια μωσαϊκού (οι υπόλοιπες φωτό) θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ζευγάρι με αυτού του είδους τα καναρίνια και όχι ένα Αχάτη Κόκκινο Έντονο με ένα Μωσαϊκού.
   
 5. Βασίλη ευχαριστώ για την απάντηση και έχεις δίκιο είναι μαυρο κοκκινο έντονο. Αχάτη χιονέ δηλ σαν αυτό της 3ης φωτό.
   
 6. Αν είναι μαύρο κόκκινο έντονο τότε δεν μπορείς να πάρεις από την πρώτη γενιά αχάτες με ότι κι αν το ζευγαρώσεις. Αν βάλεις θηλυκιά Αχάτη τότε κάποια αρσενικά θα είναι φορείς Αχάτη (εκτός και αν ο αρσενικός έχει και κάποια άλλα γονίδια τα οποία δεν ξέρεις) Όλα τα πουλιά που θα βγουν θα είναι εμφανισιακά Μαύρα κόκκινα κάποια χιονέ και κάποια έντονα. Όλα αυτά ισχύουν αν τα πουλιά είναι καθαρά αυτές οι μεταλλάξεις που αναφέραμε. Αν είναι παρδαλά μπορεί να σου βγάλουν οτιδήποτε απογόνους ακόμη και λιποχρωμικούς, δεν θα μπορείς να προβλέψεις αποτέλεσμα από πριν.
   
 7. Βασίλη ευχαριστώ...αλλά κάτι με μπερδεύει. Ποιά η διαφορά Αχάτη με το Μαύρο κόκκινο έντονο που έχω; Αποτελεί ξεχωριστή ράτσα όπως πχ μαλινουά με τιμπράντο;
  Αν το ζευγαρώσω με μαύρο κόκκινο χιονέ πιστεύεις ότι θα έχω το αποτέλεσμα που θέλω.
   
 8. Αυτό που έχεις στην πρώτη φωτό είναι αχάτης κόκκινο. Το μαύρο κόκκινο έχει πιο φαρδιές μαύρες λωρίδες στο σχέδιο και τα πόδια και το ράμφος είναι σκούρα. Το μαύρο είναι το αρχέγονο ας πούμε και ο αχάτης είναι μετάλλαξη του χρώματος δες και εδώ για λεπτομέρειες.
  http://www.poc.gr//Downloads/BAtlas/default.asp'
   
Φόρτωση...