Αυγό έχει 2 μέρες διαφορά από τα 2 πρώτα. Θα έχει πρόβλημα;

Συζήτηση με θέμα Αυγό έχει 2 μέρες διαφορά από τα 2 πρώτα. Θα έχει πρόβλημα;, που ξεκίνησε από m@kis, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 3 Απρ 2014.

 1. m@kis

  m@kis PB New Member

  Σήμερα 3/4/14 ήρθε ο πρώτος νεοσσός,αν και τον περίμενα το Σάββατο ! βγήκα να δώσω λίγο μηλαρακι στα πουλάκια όταν είδα ένα τσόφλι αυγού στον πάτο. από το μικρο έχω δει μόνο το ποπό του γιατί η μάνα δεν σηκώνεται με τίποτα !( ούτε θέλω να την πιέσω ) το ένα αυγό έχει 2 μέρες διαφορά από τα 2 πρώτα δεν θα έχει πρόβλημα?? φωτογραφίες άλλη μέρα μόλις την τσακώσω έξω ! Τώρα κοιμούνται και οι δυο μέσα στην φωλιά ! :D:cool:
   
 2. Καλορίζικος ο νεοσσός και με το καλό να βγουν και τα υπόλοιπα! Καλή συνέχεια!
  Περιμένω φώτο από τα μικρά και τους γονείς! Φιλικά!
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τι εννοείς αν θα έχει πρόβλημα το αυγό;
   
 4. Gerasimos1

  Gerasimos1 PB New Member

  μην ξεχασεις να βγαλεις φωτο ! :p :D
   
 5. m@kis

  m@kis PB New Member

  συγνώμη δεν το διατύπωσα σωστά ...το τελευταίο αυγό το έκανε με διαφορά μιας μέρας από τα άλλα. άρα οι νεοσσοι θα είναι 4,3 και 1 ημερών .η ερώτηση είναι θα έχει μεγάλο πρόβλημα στο ότι αναφορά το φαΐ ή θα το ταΐζει εξίσου καλά ?

  2/3 σημερα περιμενω τον 3 !
   
 6. m@kis

  m@kis PB New Member

  Την τσακωσα
  Ενώ κοιμούνται

  [​IMG]

  Χτύπησα λιγο την φωλιά και

  [​IMG]
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Όταν μιλάμε για τρία πουλάκια, συνήθως δεν δημιουργούνται προβλήματα. Ο λόγος που αλλάζουμε τα αυγά με πλαστικά και τοποθετούμε τα κανονικά στη φωλιά μετά τη γέννηση του τελευταίου αυγού, είναι για να αποφύγουμε τέτοιου είδους προβλήματα. Για να εκκολαφθούν δηλαδή όλοι οι νεοσσοί την ίδια ημέρα και έτσι να διαθέτουν σχεδόν τις ίδιες δυνάμεις για να διεκδικήσουν την τροφή από τη μητέρα τους επί ίσοις όροις.

  Στη δική σου περίπτωση, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αφού οι κανάρες συνεχίζουν συνήθως το τάισμα ακόμη και αφού χορτάσουν εντελώς τα δύο τους μικρά.
   
 8. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Μια χαρά πουλάκια φαίνονται . Καλόν είναι να βάλεις ένα-δυο πλαστικά αυγά μέσα στην φωλιά ώστε αν βγεί το άλλο με διαφορά 2 ημερών να μπορεί να στηρίζει τουλάχιστον το κεφάλι, ώστε να μη καταπλακωθεί. Αν πάλι δεν εκκολαφτεί το τελευταίο, το αφαιρείς για να μην σπάσει και έχεις προβλήματα, και μένουν σαν βάση για λίγες μέρες τα πλαστικά.Καλή συνέχεια.
   
 9. m@kis

  m@kis PB New Member

  Ευχαριστω πολύ. Θα ενημερώσω όταν έχω νεα. Το ψεύτικο θα το δεχτεί;
   
 10. m@kis

  m@kis PB New Member

  Ήρθε και ο τρίτος! 3/3 ( τι στο καλό δεν μετράω καλα; ) τώρα πρέπει ανά βρω ψεύτικα να βάλω ενα..
   
 11. m@kis

  m@kis PB New Member

  Από ποια μέρα μπορω να βάλω χορταρικά ;
  [​IMG]
   
 12. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Να τα χαίρεσαι φτου φτου! Από την 7η μέρα των μικρών και μετά δίνουμε μήλο και από την 10η αρχίζουμε να δίνουμε μεγάλη ποικιλία λαχανικών και φρούτων ώστε να μάθουν να τρώνε όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά και φρούτα (=βιταμίνες! ;) )..
   
 13. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Να σου ζήσουν!
   
 14. m@kis

  m@kis PB New Member

  Δυστυχώς πριν λιγο οτι το πιο μικρό ειναι νεκρό. Ο προλοβος του άδειος ενώ η κοιλιά του είχε κάτι σκούρο μεσα. Πιστεύω οτι δεν τα ταΐζουν αρκετά την αυγοτροφη δεν την τρώνε και το αυγό οχι και παρά πολύ μόνο σπόρους. Θα βάλω πολυβιταμινες στο νερό και μάλλον πρέπει να βάλλω χορταρικά αύριο για να τα ταΐσουν! Δεν ξέρω αν θα τους κάνει κακό όμως ,τι προτείνεται;
   
 15. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Εβαλες κανένα πλαστικό αυγό για στήριγμα ;Δεν είναι ώρα για πράσινα.
   
 16. m@kis

  m@kis PB New Member

  Οχι δεν πρόλαβα. Σήμερα θα πάω έστω για τα δύο.:-( (πήγα το Σάββατο το μεσημερι και ήταν κλειστά, πρωί δεν προλάβαινα ) :-( :-(
   
 17. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ξέρεις γιατί σε ρωτώ ; Διότι πουλάκια που απαιτούν τροφή με τον τρόπο που βλέπουμε στην φωτογραφία που έχεις ανεβάσει λίγο πιο πάνω, ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΑΙΣΤΑ απο τους γονείς. Το πρόβλημα υπάρχει όταν οι νεοσσοί ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ .Οι λόγοι που οι νεοσσοί δεν απαιτούν ζωηρά τροφή απο τους γονιούς τους μπορεί να είναι διαφορετικοί σε κάθε περίπτωση. Κάποιους απο αυτούς μάλιστα δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε σ'αυτό το στάδιο εμείς. Οταν υπάρχει όμως απλά μια διαφορά κάποιων ημερών στην εκκόλαψη ,αυτοί οι λόγοι είναι εντελώς "μηχανικοί" , και μια απλή βοήθεια στην στήριξη των νεοτέρων σώζει ζωές. (δεν αναφέρομαι στην δική σου περίπτωση μόνο, που εξ' άλλου δεν ξέρω αν είναι αυτός ο λόγος της κατάληξης του μικρού).
   
 18. m@kis

  m@kis PB New Member

  κατάλαβα . όντως από ότι έβλεπα δεν ήταν πολύ ζωηρό ,μπορεί να ήταν αδύναμο από την φύση του και σε συνδυασμό με τον μεγάλο και πιο ζωηρό που ζητάει πολύ φαΐ να μην μπορούσε να διεκδικήσει φαΐ .ελπίζω τα άλλα να πάνε καλύτερα.ευχαριστω
   
 19. m@kis

  m@kis PB New Member

  Εχθές πέθανε και το 2 κατά ηλικία πουλάκι. Το τρίτο ταΐζεται πολύ καλα και έχει αναπτυχθεί αρκετά! αρχίζω να πιστεύω οτι ο θάνατος των νεοσσων ειναι οτι οι γονείς προέρχονται από την ίδια μητέρα. Μάλλον δεν θα τα ξαναβαλω για αναπαραγωγή
   
 20. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Καλά βρε Μάκη έβαλες δύο αδέλφια για αναπαραγωγή????
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...