Αυγοτροφή (σπιτική) αντί βιταμίνες

Συζήτηση με θέμα Αυγοτροφή (σπιτική) αντί βιταμίνες, που ξεκίνησε από Joy, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 13 Μαϊ 2014.

 1. Joy

  Joy PB New Member

  Καλημέρα!Δεν εχω δωσει ακόμα βιταμίνες στο πουλί,δίνω την αυγοτροφή,θα αγόραζα πολυβιταμινούχο.κάθε πότε πρέπει αυτην την περίοδο να βάζω αυγοτροφή;βιταμίνες;εναλλάξ;ανάλογα με τις ανάγκες του πουλιού την κάθε χρονική περίοδο;Σήμερα δεν του έβαλα αυγοτροφή τρώει ήδη 4 ημέρες και άλλες 3 ημέρες λαχάνικο ή φρούτο,σήμερα είναι η μέρα για το φυσικό κεχρί!Τί μου λέτε;;θα περιμένω τις παρατηρήσεις σας!:DΠολύ φαί;;;Τέρμα το φαί!χα χα χα !
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εγώ προσωπικά βιταμίνες στο νερό δίνω στην προετοιμασία αναπαραγωγής και στην πτερορροια και πάλι μόνο 2 φορές την εβδομάδα και φυσικά μετά από αντιβίωση για μια εβδομάδα καθημερινά ώστε να πάρει τα πάνω του ή αν δω ότι χρειάζεται βιταμίνες (πχ μια θηλυκια που έχει κάνει αυγά και ταΐζει και νεοσσους θα χρειαστεί βιταμίνες). Χορηγώ με πολύ προσοχή και μετρό για να μην προκληθεί πρόβλημα με το συκώτι.

  Θεωρώ πως μια πλούσια και ισορροπημένη διατροφή με τη σπιτική αυγοτροφή που κάνεις, με φρούτα, λαχανικά και καθημερινά φυσωντας τα τσόφλια από τα σποράκια ώστε να τρώει όλους τους σπόρους και όχι μόνο αυτούς που του αρέσουν είναι ότι πρέπει! :)
   
 3. Joy

  Joy PB New Member

  Πού καταλήξαμε!;Ο δικος μου ο εργένης σε ποιά περίοδο ανήκει;χα! χα!Λοιπόν, να του δώσω δηλαδή βιταμίνες την περίοδο της πτερόρροιας;Kαι με τη αυγοτροφή δεν κατάλαβα πόσες ημέρες την εβδομάδα την δίνουμε ;Α ρε Αλικη ευτυχώς που δεν με εχεις γειτόνισσα!
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Η αυγοτροφή, είτε σπιτική είτε του εμπορίου, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από τις βιταμίνες, οπότε δεν τίθεται δίλημμα τύπου "αντί". Οι βιταμίνες είναι απλά πολυβιταμίνες όπως αυτές που παίρνουμε εμείς καμιά φορά όταν να νιώθουμε για κάποιο λόγο την ανάγκη να δείξουμε στον εαυτό μας ότι τον νοιαζόμαστε.

  Απ' ό,τι κατάλαβα, έχεις ένα αρσενικό πουλάκι μόνο του. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να του δίνεις αυγοτροφή μια φορά την εβδομάδα, απλά για να αλλάζει γεύσεις. Το πρόγραμμα αυτό αφορά ολόκληρο το χρόνο εκτός από την περίοδο της πτερόροιας.

  Σχετικά με τις πολυβιταμίνες, χρειάζεται ακριβώς όσες φορές την εβδομάδα χρειάζεσαι και εσύ. Προσπάθησε να σκεφτείς πόσες φορές χρειάστηκες πραγματικά πολυβιταμίνες και τι άλλαξε στον οργανισμό σου από τη στιγμή που τις πήρες και έπειτα. Αυτός ο οδηγός θα σε βοηθήσει να καταλήξεις στο πόσες φορές την εβδομάδα χρειάζεται πραγματικά να δίνεις και στο πουλάκι.
   
 5. Joy

  Joy PB New Member

  Στάυρο είτε εμπορίου είτε σπιτική να την δίνω μια φορά την εβδομάδα;Για τις βταμίνες κατάλαβα...Αν κρίνω απο τον εαυτό μου 1 φορά τον μήνα είναι καλά σε συνδιασμό με ισσοροπημένη διατροφή..;Ρωτάω γιατί έγραψα και παραπάνω ότι του έδωσα ήδη 3 φορές καθημερινά...το στούμπωσα!;
   
 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν θα πάθει τίποτα κακό επειδή έφαγε αυγοτροφή τρεις φορές σε μία εβδομάδα. Απλώς δεν την χρειάζεται, όχι ότι θα του κάνει κακό. Η αυγοτροφή είναι απλά μια πηγή τροφής με υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης (κάτι που δεν είναι και πολύ σίγουρο όταν μιλάμε για σπιτική) και πολλές θερμίδες. Όπως καταλαβαίνεις, μια τέτοια τροφή δεν είναι απαραίτητη στα σποροφάγα πουλιά σε συχνή βάση και ειδικά τις περιόδους που τα πουλιά δεν έχουν μεγάλη ανάγκη από πρωτεΐνες.

  Κατά τα άλλα, αυτά που σου είπε η Αλίκη για τη διατροφή τους είναι πολύ σωστά ως γενική κατεύθυνση.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...