Αυγοτροφή με τη χρήση κουσκούς (couscous)

  1. jk21

    jk21 PB Member Article Writer

    Δημοσίευση νέου Άρθρου: Αυγοτροφή με τη χρήση κουσκούς (couscous).

    Διαβάστε τη συνέχεια του Άρθρου εδώ: Αυγοτροφή με τη χρήση κουσκούς (couscous)
     
  2. jk21

    jk21 PB Member Article Writer

    Παρατηρήσεις πάνω στη συνταγή αυγοτροφης με κουσκούς

    Δεν ξέρω πόσοι δοκιμάσει να κάνετε τη συνταγή Αυγοτροφής με τη χρήση κουσκούς (couscous) που έχω προτείνει, αλλά σήμερα ανακάλυψα ένα στοιχείο που ίσως σε κάποιους από σας ήταν αιτία να μην πετύχει.

    Έχω δοκιμάσει με επιτυχία διαφόρους τύπους (μάρκες κουσκούς), είτε από αυτές που βρήκα σε μαγαζιά γύρω από την λαχαναγορά της Αθήνας (με είδη διατροφής μουσουλμάνων), είτε το κουσκούς που υπάρχει στα καρφουρ και στο Μαρινόπουλο με την ονομασία της ίδιας της εταιρίας.


    Σήμερα είπα να δοκιμάσω τα «ελληνικά» και πήρα Μίσκο. η απορροφητικότητα του (τουλάχιστον άβραστο που μέχρι τώρα το έφτιαχνα) ήταν ελάχιστη και δεν μαλάκωσε αρκετά. ίσως κάποιοι να το έχουν πάθει και σκέφτηκα να το επισημάνω. προφανώς είναι άλλος ο τρόπος παρασκευής του και οι ιδιότητες του και μονό στο σχήμα έχει σχέση με το γνήσιο.

    Έκανα το σχόλιο για αυτή την παρατήρηση, αλλά μπορεί ο καθένας να πει τις δικες του εμπειρίες και απορίες.
     
  3. dgk

    dgk PB New Member

    Αν το βράσουμε, μεταβάλλεται (μειώνεται) η θρεπτική του αξία;
     
  4. Νεκτάριος

    Νεκτάριος PB New Member

    Η μόνη λύση είναι να δοκιμάσουμε πολλές μάρκες και όποια είναι η κατάλληλη.
     
  5. jk21

    jk21 PB Member Article Writer


    οχι σημαντικα ,δεν νομιζω,απλα γινεται μεγαλη απορροφηση νερου και η αυγοτροφη θελει αρκετη φρυγανια μετα για να μην εχει λασπωδη υφη.περα απο αυτο νομιζω οτι το προιον(μαρκα) που χρειαζεται βρασιμο δεν ειναι το γνησιο κουσκους που εννοειται το επιλεγουμε για να αντικαταστησει σε ποιοτητα και ευκολια ευρεσης το δυσευρετο σε πολλους ρασκ

    ειδα και καποιο στο βασιλοπουλο <<εισαγωμενο>> στο ραφι με τα οριενταλ ειδη (αραβικα,μεξικανικα ,κινεζικα φαγητα) αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει και ειναι και πιο ακριβο.
     
  6. lizard

    lizard PB Member Article Writer

    Να ρωτησω Δημητρη αν μπορουμε την φρυγανια στην αυγοτροφη με κουσκους να την αντικαταστησουμε με ριζαλευρο η να τα βαλουμε μισο/ μισο ?
     
  7. jk21

    jk21 PB Member Article Writer

    το κανω και εγω κατα ενα μικρο ποσοστο στην περιοδο που υπαρχουν νεοσσοι επειδη βοηθαει να μην ειναι πολυ υδαρη και εχει και προσθετες βιταμινες και ιχνοστοιχεια(εννεοιται δεν χρησιμοποιω τοτε αλλο συνθετικο σκευασμα βιταμινουχο).ομως το σιταρι εχει πιο υψηλης αφομειωσης αμινοξεα σε σχεση με το ρυζι .το πολυ ρυζαλευρο μπορει να οδηγησει σε δυσκοιλιοτητα.αφαιρεσε 2 κουταλια φρυγανια ,βαλε 2 κουταλια ρυζαλευρο.στο βασιλοπουλο ειχα δει και καποιο που εχει 20% αλευρι κινοα.
     
  8. _atsalinos

    _atsalinos PB New Member

    νομιζω οτι ολοι μας παμε να συγκρινουμε σε υφη την αυγοτροφη την δικη μας με αυτη του εμποριου και εκει ειναι το λαθος μας,οι ετοιμες αυγοτροφες νομιζο οτι ειναι ψημενες για αυτο και ειναι τραγανες αν δεν την βαλουμε στο φουρνο και εμεις θα ειναι παντα λασπομενη αυτο εχω καταλαβει
     
  9. jk21

    jk21 PB Member Article Writer

    οι ετοιμες αυγοτροφες ειτε ειναι σε ξηρη μορφη (οποτε χρειαζονται σιγουρα να αφρατεψουν και υπαρχουν διαφοροι τροποι,μουσκεμα με καποιο χυμο,χρηση ρασκ κλπ) ειτε ειναι σε πατε μορφη που ειναι παρομοιας υφης με την φτιαχτη.
    εγω προσωπικα δεν εχω να ζηλεψω και δεν προσπαθω καθολου να πετυχω την υφη της ετοιμης(ξηρης)

    οσο για τα υλικα της φτιαχτης(κουςκους ,φρυγανια ) ειναι ηδη ψημενα σκευασματα
     
  10. RETZIOSG

    RETZIOSG PB New Member

    Εγω δοκιμασα την συνταγη με κουσκους αγορασμενο απο το κεντρο (τουρκικο ψιλο πληγουρι) και εδοσε καλα αποτελεσμετα οσον αφορα την αποροφηση του νερου η μορφη του τελικου προιοντος μιαζει με το πατε αυγοτροφης το ετοιμο.Το αλλο δε κουσκους της ελληνικηςετερια νομιζω οτι προκειτε για παστα και οχι για φυσικο προιον.
     
  11. mgerom

    mgerom PB Supporter Article Writer

    Το λεγόμενο κους-κους των εταιρειών ζυμαρικών, είναι απο σιμιγδάλι ψημένο και συμπεριφέρεται όπως όλες οι πάστες και τα μακαρόνια τους, ΔΕΝ ΜΟΥΛΙΑΖΟΥΝ.

    Η αυγοτροφή που φτιάχνουμε όλοι όσοι το θεωρούμε απαραίτητο συμπλήρωμα για τα πουλιά μας, χρησιμοποιείται τις ανάλογες εποχές και όχι απλώς δεν επιθυμεί να συγκριθεί ή να μιμηθεί τις έτοιμες αυγοτροφές, αλλά προέκυψε απο την ανάγκη να έχουμε αυγοτροφές μαλακιές, εύκολα διαχειρίσιμες ιδιαίτερα την αναπαραγωγική περίοδο.
     
  12. jk21

    jk21 PB Member Article Writer

    μακη το γνησιο κουσκους (ειτε στα καταστηματα του κεντρου με oriental προιοντα) ειτε το σκευασμα <<careffur couscous>> που υπαρχει μονο στα καρφουρ και στο μαρινοπουλο εχουν πολυ καλη αποορροφητικοτητα .εχουν και πιο λευκο χρωμα σε σχεση με τα υπολοιπες γνωστες ελληνικες μαρκες που πραγματι ειναι αλλο προιον (παστα).
    δοκιμασε και καλη ορεξη;):D
     
  13. Αλέξανδροςς

    Αλέξανδροςς PB New Member

    Τι αναλογία έχει το κους κους; Δηλαδή πόσο μέρος νερό και πόσο κους κους βάζεις; Και πόσα μέρη αυγοτροφή μετά;
     

Μοιραστείτε

Φόρτωση...