Πρόσφατα

Αυγοτροφή + Χρωστική

Thread starter #1
Γεια σας εχω κοκκινα καναρινια θελω να ρωτησω σχετικα με την ομοιομορφια της αυγοτροφης οταν προσθετουμε χρωστικη,εγω λοιπον οταν προσθετω χρωστικη βαζω λιγο νερο και βουταω μεσα την αυγοτροφη και την ανακατευω καλα,ομως το κοκκινο χρωμα δεν απλωνεται παντου,η ομοιομορφια του μειγματος δεν ειναι καλη,εαν προσθεσω κι αλλο νερο θα γινει σαν πηλος,η ομοιομορφια του μειγματος παιζει σημαντικο ρολο στην αναδειξη του κοκκινου χρωματος στα λιποχρωμικα κοκκινα καναρινια? (το κανω χωρις ρασκ)
 
#2
Καλημέρα.
Βάλε ζεστό νερό σε ένα δοχείο γύρω στα 100ml, και ανακάτεψε εκεί την αντίστοιχη χρωστική που πρέπει, (βλέπε συσκευασία), και αναλόγως με την ποσότητα της αυγοτροφής που θέλεις να φτειάξεις. Συμπλήρωσε μετά το νερό που χρειάζεται η αυγοτροφή σου. Λογικά θα γνωρίζεις πόσες "μεζούρες", χρησιμοποιείς. Ανακάτεψέ το καλά, μέχρι να γίνει ομογενοποίηση του νερού.
Μετά βάλε την αυγοτροφή.
Γνώμη μου είναι πάντως πως πρέπει να χρησιμοποιείς και το ρασκ. Το ρασκ είναι πρώτον φθηνό, και δεύτερον είναι το "εργαλείο" που χορηγούμε τα διάφορα συμπληρώματα, μέσω της αυγοτροφής.
Αν τώρα χορηγείς χρωστική και στο νερό, θα πρέπει να το κάνεις κατά τον ίδιο τρόπο. Σε ζεστό νερό. Όχι βράσιμο, προσοχή. Και μετά ανακάτεψέ το με την υπόλοιπη ποσότητα νερού. Το πλεονάζων μένει στο ψυγείο και χρησιμοποιείται την επόμενη μέρα, την μεθεπόμενη, μέχρι να τελειώσει.
Φιλικά,
 
Top Bottom