Αττική Λέσχη Οικόσιτων Πτηνών - ΑΛΟΠ

Η Αττική Λέσχη Οικόσιτων Πτηνών (Α.Λ.Ο.Π) είναι ένα σωματείο εκτροφέων πτηνών με έδρα την Αθήνα.

Πληροφορίες για την Α.Λ.Ο.Π


Η Αττική Λέσχη Οικόσιτων Πτηνών Α.Λ.Ο.Π ιδρύθηκε το 2005 στην Αττική, με σκοπό την συστηματική και οργανωμένη εξάπλωση του ενδιαφέροντος της εκτροφής πτηνών.

Ο σκοπός της λέσχης είναι να μεριμνεί για την υπεύθυνη ενημέρωση των μελών της και όχι μόνον, γύρω απο θέματα διαχείρησης, διατροφής, αναπαραγωγής, αντιμετώπισης ασθενειών κ.λ.π.

Μέσα στις δράσεις της, είναι η διεξαγωγή ετησίων εκθέσεων για τη βράβευση των πτηνών αλλά και των εκτροφέων τους, η πραγματοποίηση διαλέξεων απο ειδικούς επιστήμονες, πτηνιάτρους, ζωοτέχνες, ορνιθολόγους αλλά και έμπειρους εκτροφείς.

Επίσης, η συνεργασία με σωματεία και ενώσεις για την ανταλλαγή γνώσης αλλά και διενέργεια εκδρομών για την επίσκεψη διεθνών ή παγκοσμίων εκθέσεων.

Η Αττική Λέσχη Οικόσιτων Πτηνών Α.Λ.Ο.Π. είναι μέλος της Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Ο.Ο.Ε) με κωδικό FOH-AL.

Είδη Πτηνών


Όλες τις ποικιλίες και τα είδη πτηνών συντροφιάς ανά κατηγορία, που αναγνωρίζονται και αναφέρονται ετησίως στους καταλόγους της Παγκόσμιας Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας (COM) και ορίζονται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Δραστηριότητες


Για τις δραστηριότητες της λέσχης μπορείτε να ενημερώνεστε από την καρτέλα "Δραστηριότητες", στην κορυφή της σελίδας.

Διοικητικό Συμβούλιο


Πρόεδρος: Μοσχογιαννάκης Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος: Κρίγκος Κωνσταντίνος
Γραμματέας: Μητρογεώργος Χαράλαμπος
Ταμίας: Ρίζος Βασίλειος
Μέλος: Μαυρίδου Δήμητρα

Επικοινωνία


Βλαστού και Κοκκινάκη,
Άγιος Ελευθέριος,
Αθήνα 111 43.

Τηλ:
email:
Ιστοσελίδα: https://alop.gr/
FB Σελίδα: https://www.facebook.com/alop.club/

Σχετικά Θέματα
Media Gallery ΑΛΟΠ

Οι δραστηριότητες της Αττικής Λέσχης Οικόσιτων Πτηνών Α.Λ.Ο.Π


2006
11-17 Δεκεμβρίου 2006. Διοργάνωση 2ης Ετήσιας Έκθεσης – Διαγωνισμού Πτηνών Συντροφιάς της ΑΛΟΠ.

2008
12 έως 14 Δεκεμβρίου 2008. 3η Έκθεση - Διαγωνισμός ΑΛΟΠ 2008.

2009
8 έως 13 Δεκεμβρίου: 5o Πανελλήνιο o Πρωτάθλημα της Π.Ο.Ο.

2017
15-17 Σεπτεμβρίου 2017. Συνδιοργανώτρια της Γιορτής πτηνών συντροφιάς στο Περιστέρι.
17, 18 και 19 Νοεμβρίου 2017 Συνδιοργανώτρια της 3ης Παναττικής Έκθεση Πτηνών Συντροφιάς.
 

Συνημμένα

Σχόλια

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ
Φωτογραφίες Έκθεσης - Διαγωνισμού ΑΛΟΠ 2006

ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ 2ης ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΤΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΟΙΚΟΣΙΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ (Α.Λ.Ο.Π.)

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Δεκεμβρίου 2006 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος ετήσιος Διαγωνισμός που διοργάνωσε η Αττική Λέσχη Οικόσιτων Πτηνών στο πολιτιστικό κέντρο νεότητας ΠΟ.ΚΕ.Ν του Δήμου Αχαρνών στην οδό Φιλαδελφείας 205. Η διαδικασία του Διαγωνισμού διήρκεσε συνολικά 6 ημέρες. Τα διαγωνιζόμενα πουλιά κρίθηκαν από τους διακεκριμένους Βέλγους κριτές Thiels Romain και Princen Jacques που κλήθηκαν από τη χώρα τους για το σκοπό αυτό. Ο εγκλωβισμός των πουλιών έγινε τη Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και η κρίση ολοκληρώθηκε τις επόμενες 2 ημέρες σε μία άψογη και άρτια από όλες τις απόψεις διαδικασία.

Οι κατηγορίες των πτηνών που κρίθηκαν ήταν καναρίνια εμφάνισης, χρώματος, Ευρωπαϊκά, μεταλλαγμένα αγριοπούλια και εξωτικά.
Η συμμετοχή των εκτροφέων και των εκθειαζομένων πτηνών διπλασιάστηκε στο φετινό διαγωνισμό και η ικανοποίηση των οργανωτών για το γεγονός αυτό, ήταν έκδηλη.

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσικουδιά και πολύ-πολύ κέφι έδωσαν ατμόσφαιρα πραγματικής γιορτής που δεν άφησε ασυγκίνητα ούτε τα τηλεοπτικά κανάλια αφού δύο τουλάχιστον από αυτά κάλυψαν την όμορφη εκδήλωση.

Η απονομή των βραβείων έγινε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 17:00μμ σε μια όμορφη τελετή που διοργάνωσε η Λέσχη της ΑΛΟΠ. Τη χαρά της βράβευσης μοιράστηκαν μαζί με τους νικητές εκτός των άλλων ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βρεττός, ο αντινομάρχης κ. Χάρης Δαμάσκος αλλά και άλλοι παράγοντες του Δήμου Αχαρνών που εκτός από τα συγχαρητήρια τους προς όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης ανανέωσαν και την υπόσχεση τους πως θα είναι συμπαραστάτες και αρωγοί στις προσπάθειες της Α.Λ.Ο.Π για τη διάδοση και διατήρηση πτηνών στη χώρα μας.

[x]
[x]
[x]
[x]
[x]
[x]
[x]
[x]
[x]
 
mgerom
Πανελλήνιος Ομοσπονδιακος Διαγωνισμός Πτηνών Συντροφιάς 2007 ΑΛΟΠ

Το Δ.Σ της Αττικής Λέσχης Οικόσιτων Πτηνών σας ανακοινώνει ότι ο Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός υπο την αιγίδα της ΠΟΟ θα πραγματοποιηθεί και φέτος απο τις 11 έως και τις 16 Δεκεμβρίου 2007 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αχαρνών (ΠΟ.ΚΕ.Ν) στην οδό Φιλαδελφείας 205

Αγαπητοί φίλοι εκτροφείς, Το Δ.Σ της Αττικής Λέσχης Οικόσιτων Πτηνών σας ανακοινώνει ότι ο Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός υπο την αιγίδα της ΠΟΟ θα πραγματοποιηθεί και φέτος απο τις 11 έως και τις 16 Δεκεμβρίου 2007 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αχαρνών (ΠΟ.ΚΕ.Ν) στην οδό Φιλαδελφείας 205 – Αχαρναί (θέση Θολωτός Τάφος).
Ο Διαγωνισμός θα είναι ανοικτού χαρακτήρα και θα συμμετέχουν πτηνά των κατηγοριών
D (καναρίνια Χρώματος),
Ε (καναρίνια Τύπου),
F (εξωτικά),
G (ευρωπαϊκά μεταλλαγμένα) και
H (Υβρίδια)
τα οποία θα κριθούν από τους Γερμανούς διεθνείς κριτές Bernhard Beckonert και Guenter Leugers.

Τα διαγωνιζόμενα πτηνά που θα συμμετέχουν στο Διαγωνισμό θα πρέπει να είναι υγιή, αρτιμελή, και να έχουν παραχθεί το έτος 2007 από Έλληνες εκτροφείς. Τα στοιχεία των πτηνών και του εκτροφέα πρέπει να είναι αποτυπωμένα στα κλειστού τύπου δακτυλίδια που υποχρεωτικά θα φέρουν.
Τη Τρίτη 11/12 θα γίνει ο εγκλωβισμός των πουλιών απο 13:00μμ - 21:00μμ.
Τετάρτη 12/12 Κρίσεις πουλιών.
Πέμπτη 13/12 Κρίσεις πουλιών.
Παρασκευή 14/12 Σεμινάριο Κριτών - ΠΟΟ.
Σάββατο 15/12 Έκθεση για το κοινό απο τις 09:00πμ-21:00μμ και τελετή βράβευσης στις 18:30μμ. Κυριακή 16/12 Έκθεση για το κοινό 09:00πμ-15:00μμ. και Απεγκλωβισμός στις 15:00μμ.

ΓΕΝΙΚΑ:
1. Για να υπάρξει κάποια ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον πέντε (5) πτηνών.
2. Τα πτηνά θα κριθούν με βάση τα πρότυπα βαθμολογίας της Παγκόσμιας Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας (C.O.M).
3. Για να βραβευθεί ένα πτηνό με τη πρώτη Διάκριση απαιτείται η συγκέντρωση τουλάχιστον 91 βαθμών. Για τη δεύτερη και τη τρίτη Διάκριση απαιτείται η συγκέντρωση τουλάχιστον 90 βαθμών.
4. Θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια στους εκτροφείς για τα πτηνά που θα διακριθούν και στο καλύτερο πτηνό κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί αναμνηστικό κύπελλο ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
Το ΔΣ της ΠΟΟ και του διοργανωτή συλλόγου της ΑΛΟΠ σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στην όμορφη εκδήλωση μας
 
Α
Μπορειτε να μου δειξετε πως θα ερθω απο Πατρα.
 
georgekouk
Καλημέρα κατ' αρχήν.
Το road book που ακολουθεί είναι για όσους θέλουν να έρθουν στην Έκθεση - Διαγωνισμό, από Δυτική Ελλάδα, Πελλοπόνησο, μέσω της Αττικής Οδού.

Από Αττική Οδό λοιπόν (1) βγαίνεις στήν έξοδο [7], και (2) στο φανάρι από κάτω κάνεις αριστερά, περνώντας κάτω από την Αττική Οδό, για Αχαρνές (Μενίδι). (3) Στην πρώτη διασταύρωση, προσοχή, (όχι την έξοδο από Ατική οδό του ρεύματος πρός Κόρινθο), που θα βρείς θα είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης, με διάζωμα, κάνεις δεξιά, και πάς παράλληλα με το ρεύμα πορείας της Αττικής οδού, (4) έως τη διασταύρωσή της με τη γέφυρα που περνάει πάνω από την Αττική Οδό. Αυτή η οδός, αριστερά σου λέγεται Παπανδρέου Ανδρέα, και (5) περνώντας την γέφυρα δεξιά, λέγεται Φιλαδελφείας. Όπως θα κατεβαίνεις πρός τα κάτω (6) επί της Φιλαδελφείας στο 296 απέναντι είναι το Π.Ο.Κ.Ε.Ν.
Φιλαδελφείας 205 & Αλαμάνας. Ακολουθείς περιμετρικά επί της κατηφορικής Αλαμάνας το κτήριο και βρίσκεσαι στην είσοδο της Έκθεσης, αριστερά.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα με το road book, καλή αναζήτηση!
Εύκολο είναι.

Υ.Γ.: Δεν ξέρω μόνο άν έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες κάποιες άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έργων κλπ, αλλά δεν νομίζω.

Φιλικά,
 
Γ
Εαν θελουμε να έρθουμε με καποια συγκοινωνία απο Κεντρο πως μπορούμε?? Έστω και αν φτασουμε καπου πιο κοντα και απο εκεί παρουμε καποιο ταξι γιατι αν καταλαβα ειναι αρκετα μακρυα απο το Κεντρο.
Ευχαριστω
Γιαννης - Συρος
 
Β
Φιλε Γιαννη, νομιζω οτι το Γ9 με αφετηρια απο Χαλκοκονδυλη θα σε παει μεχρι εκει.
Περναει απο Αγ.Νικολαο και Κατω Πατησια.
 
georgekouk
Καλημέρα σας.
Ο Βαγγέλης έχει απόλυτο δίκιο. Εδώ θα δείς και το χάρτη του Ο.Α.Σ.Α.

MJourney - Απ: Αγχωμένοι έφηβοι - Forum Συζητήσεων -

Γ9 είναι η γραμμή και σε αφήνει ακριβώς έξω από το ΠΟ.ΚΕ.Ν.

Φιλικά,
 
Γ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ Κ.Λ.Π ΑΠΟ ΝΗΣΙ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ
 
Γ
Γειά σου και σ΄εσένα φίλε. Χαίρομαι που στο forum υπάρχουν και άλλοι νησιώτες και μάλιστα απο κοντινό νησί. Ελπίζω να καταφέρω ν΄ανεβω στην έκθεση θα έχει ενδιαφερον.
 
A
θα ηθελα να πω οτι καθως ημουνα σημερα στην εκθεση και μιλωντας με τον αγαπητο γιωργο κουκουμελη η οδος ΔΕΝ ειναι αλαμανας ΑΛΛΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
 
A
ολα τα αλλα ειναι σωστα και παιδια πηγαιντε ειναι πολυ καλη εκθεση με πολλα πουλια και καλα πουλια
 
georgekouk
Ο δαίμων του τυπογραφείου ευθύνεται κατ' αρχάς που τύπωσε τον χάρτη λάθος και στη συνέχεια ο Γιώργος που δεν το διπλοτσέκαρε.
Χίλια συγγνώμη για όσους ταλαιπώρησα.
Όντως φέτος είναι ακόμα καλύτερη χρονιά. Έχει ακόμα καλύτερα πουλιά.
Φιλικά,
 
R
Περιμένω αυτή την έκθεση από τότε που ανακοινώθηκε. Τόσο για να δω εκθεσιακά πουλιά, όσο και για να γνωρίσω από κοντά τα μέλη του φόρουμ με τα οποία συνδιαλλέγομαι τόσο καιρό.

Εφτασε λοιπόν αυτή η μέρα. Εκανα το πρόγραμμα του σαββάτου μου έτσι ωστε να μπορεσω να πάω. Ομως η έκθεση ήταν στο Μενίδι...

Από Μαρούσι, οδηγώ από τις 5 παρά τεταρτο.
Εφτασα κοντά (ήταν ακόμα μέρα) ρώτησα κάποιον που μιλούσε ελληνικά και με εστειλε σε κάτι ρεματα, περασα ξυλινο γεφύρι, αλλά ξαναβγηκα στον κεντρικό δρόμο, την οδό Δεκελείας.

Κατέβασα το χαρτη από το driveme.gr και είδα ότι επρεπε να φτασω χαμηλά στη Δεκελείας, να στριψω στην οδό Πινδου, η οποια μετά γινόταν Φιλαδελφείας. Πράγματι ακολούθησα την Πίνδου η οποια όμως δεν γίνεται Φιλαδελφείας, αλλά κάτι άλλο... Η Φιλαδελφείας βρίσκεται αν από την Πινδου στριψει κανείς αριστερά σε μια διχάλα (παρεπιμπτόντως το τρόλευ το οποιο ακολούθησα πήγε ευθεία και όχι προς Φιλαδελφείας).

Αλλος ενας γύρος λοιπόν και ξαναβρέθηκα στην αρχή της Πινδου, αριστερά στη διχάλα και ... Φιλαδελφείας!
Μόνο που είχε ήδη νυχτώσει, κανένα σπιτι ή καταστημα δεν είχε αριθμό, οι πεζοί πλέον δε μιλούσαν ελληνικά -ποσο μαλλον να ξερουν το πολιτιστικό κεντρο του Δήμου-. Ρώτησα λοιπόν σε ενα βενζινάδικο. Η απάντηση που πήρα όταν ρώτησα σε ποιο ύψος βρισκεται ο αριθμός που έψαχνα ήταν "φιλε τί να σου πω, εδώ είναι ΟΥΓΚΑΝΤΑ δεν έχει αριθμούς ούτε τίποτα".

Οταν οι εκθέσεις λοιπόν γίνονται στα εκτός σχεδίου των Αθηνών, επακόλουθο είναι κάποιοι να χάνονται...

Αντε και του χρόνου!
 
M
Έχεις και αύριο δικαίωμα να το επιχείρησης πάλι. Αν το αποφασίσεις καλή επιτυχία να έχεις αυτή την φορά
 
A
Απάντηση: Διαγωνισμός Π.Ο.Ο

δαμιανε αν θελεις ακουσε με αλλα θα πληρωσεις 2 διοδια αλλα θα πας λοιπον εχουμε και λεμε μπες αττικη οδο και ξεκινα για μαρκοπουλο μολις περασεις την εξοδο 7 πας δηλαδη στην 8,9,10 κλπ βγες απο αττικη και ξαναμπες προς ελευσινα μολις βγεις απο την εξοδο 7 κανεις ΔΕΞΙΑ και στην πρωτη διασταυρωση παλι ΔΕΞΙΑ πας ολο ευθεια και βρισκεις μια διασταυρωση η οποια ΔΕΝ εχει φαναρια και πας παλι ΔΕΞΙΑ στα 200-250 μετρα στο αριστερο σου χερι θα δεις την αιθουσα ΠΟΚΕΝ λεγεται στο στενακι που λεγεται ΟΔΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ μπαινεις μεσα και αμεσως η αιθουσα αριστερα ειναι ο εκθεσιακος χωρος να εισαι καλα ελπιζω να βοηθησα.
 
mgerom
Φώτο-εκθειασμός ΑΛΟΠ 2007

Φωτογραφίες απο την εκθεση της ΑΛΟΠ
 

Συνημμένα

M
Μάκη καλές αυτές οι φωτογραφίες, δεν ξέρω αν ανεβάσεις άλλες λείπουν 4 φωτο που ήταν όλα τα λεφτά. Εκτός και αν τις κρατάς για σένα.:)
 
mgerom
Δεν έκανα καμμιά επιλογή,έβαλα μερικές φωτό για να δούν το περίπου,
όλα τα παιδιά.
Πρέπει να έχω βγάλει πάνω απο 70. Δεν ξέρω ποιές 4 λείπουν. Για μένα όχι 4 αλλά 44 ήταν όλα τα λεφτά,ίσως είμαι πολύ ενθουσιώδης τύπος.Τέλος πάντων ο καθένας με τις προτημήσεις του.
Είδα και αρκετές μεταλαγμένες καρδερίνες για πούλημα,και πουλήθηκαν αρκετές.
 

Περισσότερα άρθρα

Top