Ασθένιες καναρινιών και τα συμπτώματά τους

Συζήτηση με θέμα Ασθένιες καναρινιών και τα συμπτώματά τους, που ξεκίνησε από Νεκτάριος, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 4 Ιαν 2009.

 1. Νεκτάριος

  Νεκτάριος PB New Member

  Αυτό το άρθρο πιστεύω θα φανεί πολύ χρήσιμο σε όλους.

  Η σχεδόν συχνότερη ασθένεια των καναρινιών είναι το κρυολόγημα. Οι πιθανότερες αιτίες είναι τα ρευματα του αέρα κοι οι ασυνήθηστες μεταβολές της θερμοκρασίας. Τα συνηθισμένα συμπτόματα είναι η δυσκολία στην αναπνωή, η καταρωή σε μάτια και μύτη και τα πρησμένα μάτια. Θεραπία είναι διαθερμίες με λάμπα υπέθριων ακτίνων. Σε περίπτοση δυσκολίας αναπνευστηκήσ οδού βοηθάτε το πουλί να αναπνεύσει με ατμό. Αλλη μια (αρρώστια) είναι η απόφραξη του ωοαγωγού. Αυτό μπορεί να κοστήσει και τη ζωή του πουλιού. Συμπτόματα, το πουλί κάθετε με φουσκομένο φτέρωμα και είναι άτονο καθός δεν έχει τη δήναμη να βγάλει το αυγό από μέσα του. Θεραπία, ο κτηνίατρος ρίχνει μια στογώνα λάδι στην έδρα του πουλιού και με προσεκτικές μαλάξεις βγάζει το αυγό. Σε καμία περίπτοση μην σπρόξετε το αυγό προς τα μέσα γιατή θα τραυματίσετε το πουλί. Φλεγμονή του προβόλου. Είναι μια άλη ασθένεια που μπορεί να προκληθεί σπάνια από την κατανάλωση βρόμκης άμου.Η θεραπεία είναι να δίνετε στο πουλί μαλακές εφκολόπεπτες τροφές.
   
 2. jk21

  jk21 PB Member Article Writer

  νεκταριε αντιλαμβανομαι την καλη σου προθεση να μας μεταφερεις κατι χρησιμο που καπου διαβασες:)αλλα καλα θα ηταν ελαφρως να διορθωνες την αυτοματη μεταφραση και κυριως να ανεφερες την πηγη;)) καλησπερα φιλε μου
   
 3. dimitris

  dimitris PB New Member

  εμενα προσωπικα δεν με νοιαζει το που το βρηκες η το αντεγραψες , με νοιαζει οτι ανοιξες ενα ωραιο και χρησιμω ποστ.
  ευχαριστω νεκταριε .
   
 4. Νεκτάριος

  Νεκτάριος PB New Member

  Ευχαριστώ που το εκτιμάς. Αν θέλεις βοήθεια σε σχέση με τις αρρώστιες απευθύνσου μου.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...