Ασθένεια πριν την αναπαραγωγή

Συζήτηση με θέμα Ασθένεια πριν την αναπαραγωγή, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 27 Φεβ 2015.

 1. Μια ερώτηση πιο πολύ θεωρητική, μια κανάρα άρρωστη θα έμπαινε στη διαδικασιά να εκδηλώσει αναπαραγωγική συμπεριφορά? Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η κανάρα μου που μέσα στο περασμένο έτος πέρασε ότι μπορείτε να φανταστείτε από ασθένειες, τώρα μασουλάει φτερά και ζητιανεύει να την ταΐσει ο αρσενικός. Να το πάρω σαν σημάδι ανάρρωσης?
   
 2. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Τα ενστικτα τους μπορει να μην επηρρεαστουν απο τις ασθενειες. Αλλα εσυ ξερεις οτι δεν πρεπει να την ταλαιπωρησεις αν εχει αναρρωσει, η αν δεν εχει αναρρωσει να την βαλεις σε αναπαραγωγη.
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν έχει σχέση το ένα με το αλλο. Η φύση προσταζει ούτως ή άλλως, ακόμη και αν το σώμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί απόλυτα. Καλό θα είναι, εφόσον έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από ασθένειες, να μην την βάλεις σε αυτή τη διαδικασία.
   
 4. Ρωτάω γιατί ο πτηνίατρος που την έσωσε ήταν απόλυτος στο να την βάλω ζευγάρι φέτος.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θα γράψω απλά τη γνώμη μου ή καλύτερα αυτό που θα έκανα εγώ.
  1. Μια και πέρασε από αρρώστια θα την άφηνα εκτός αναπαραγωγικής διαδικασίας ... για την προστασία της.... Άλλωστε αν είναι καλά και την άλλη χρονιά θα σε καλύψει.
  2. Αν έπρεπε για ειδικούς λόγους να την βάλω... θα την έβαζα ύστερα από 4 τουλάχιστο βδομάδες εξαιρετικής προετοιμασίας ... και αφού έκανε τα αυγά θα τα έβαζα σε παραμάνα.... κι αυτή σε καλή διατροφή....
  3. Αν δεν είχα παραμάνες ... με προσοχή και συνεχή επίβλεψη .. θα το προσπαθούσα... αλλά σε κάθε κακή αντίδραση άμεση διακοπή.
  Γνώμη μου... και όπως πάντα ενδέχεται να είναι και εσφαλμένη...
  Εγώ πάντως αυτά θα έκανα.
   
 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Επομένως δεν υπάρχει δίλημμα. Γνωρίζει ποια ήταν τα προβλήματα και σε ποιο βαθμό αποκαταστάθηκαν.
   
Φόρτωση...