Αρσενικό star επιθετικό προς το θηλυκό

Συζήτηση με θέμα Αρσενικό star επιθετικό προς το θηλυκό, που ξεκίνησε από cristina elena, στο Forum 'Γενικά Θέματα για Εξωτικά Πουλιά' του PetBirds, 23 Φεβ 2015.

 1. Αγόρασα πριν ένα μήνα και ένα ζευγάρι Star. Από την αρχή ο αρσενικός ήταν επιθετικό προς το θηλυκό, αλλά επειδή τα είχα βάλει από την αρχή σε καραντίνα ( μην έχουν τίποτα) και το κλουβί ήταν μικρό, είπα ότι φταίει αυτό. Πριν 3 μέρες τα έβαλα σε κλούβα 63*45*33 και πάλι κυνηγάει το κορίτσι... Τι γίνεται με αυτό το πουλί; Διαβάζοντας στο διαδίκτυο γι αυτή την ράτσα είδα πως είναι πολλλυυυ ήρεμα... Μάλιστα εγώ τα έλεγα "τα πουλιά του Θεού "... Μας έλεγε και ο μαγαζατορας ότι είναι τόσο καλά και ήρεμα πουλιά που τα άλλα είδη τα κυνηγάνε όταν είναι στο ίδιο κλουβί και αυτά δεν αντιδρούν... Τι μαφία πουλί πήρα; Το έχω ονομάσει Don Corleone ...
   
 2. Wind-sa

  Wind-sa PB Member

  Χριστίνα, έχω μερικά ζευγάρια Σταράκια. Πρέπει να τα έχω γύρο στα 3 χρονια. Δεν είναι πολύ, αλλα δεν μου έχει τύχει ποτε επιθετικό σταράκη. Τα αρσενικά κυνηγάνε το θηλυκό όταν θέλουν να ζευγαρώσουν κι καμια φορα το πιάνουν κι "στον αέρα" και το βάζουν κάτω. Αλλα ποτέ δεν τσακώνονται έντονα, όλα γίνετε σαν παιχνιδάκι.

  Αυτό που μπορώ να σκεφτώ ότι ίσος το θηλυκό δεν είναι έτοιμο για ζευγάρωμα και προσπαθεί να απομακρύνει το αρσενικό.
  Ίσος επειδή τα έχεις μονο ένα μηνα είναι λίγο νωρίς για να συνηθίσουν το χορό και ο ένας τον άλλον. Ίσος θα πρότεινα να τα κρατήσεις χωρια για ένα μηνα. εντελώς μονα τους σε διαφορετικά κλουβιά. για να μην βλέπονται. Εγω συνήθως κρατάω χωρια τα θηλυκά από τα αρσενικά κι τα βάζω μαζί μονο για ο ζευγάρωμα. Έτσι τα πουλια όταν βλέπουν το αντίθετο φυλο λιώνουν και τρέχουν να το πάρουν αγκαλιά ;)

  Επίσης θέλω να πω, ότι τα σταράκια είναι τα μονα πουλια του εχω που εκφράζουν την αγάπη τους (στο ταίρι) όχι μονο με ξυσίματα αλλα και φιλάκια και αγγίσματα. Είναι πολύ τρυφερά πουλια. Ολο προσπαθώ να τα τραβήξω video αλλα δεν με αφήνουν.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 3. Σε ευχαριστώ, Πωλίνα! Τα έχω χωρισμένα από το πρωί. Ο αρσενικός τα δίνει όλα στο τραγούδι και η θηλυκιά ηρέμησε λιγάκι... Είναι τόσο όμορφα πουλάκια και τόσο μικρούλικα που δεν το περίμενα να γίνει αυτή η μάχη! Γιαα να δούμε μετά από μήνα τι θα γίνει.....
   
 4. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Καινούρια πουλιά θέλουν χρόνο να εγκληματιστούν και να ''στρώσουν''. Να τα ξαναβάλεις μαζί αν και όταν αποφασίσεις να τα ζευγαρώσεις.
  Το αρσενικό μου σταράκι πάντως δεν τα πάει καλά με κανένα άλλο πουλί (εκτός απο το ταίρι του). Γίνεται πολύ επιθετικός ακόμα και με μεγαλύτερα πουλιά. Προσοχή λοιπόν.
   
Φόρτωση...