Αρσενικό Gouldian δεν κελαηδάει

Συζήτηση με θέμα Αρσενικό Gouldian δεν κελαηδάει, που ξεκίνησε από pantazo, στο Forum 'Φροντίδα, Διαμονή, Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 27 Ιαν 2009.

 1. pantazo

  pantazo PB New Member

  Το αρσενικό από το ζευγάρι των Gouldians δεν κελαηδάει:confused:. Έχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει. Το έχω μαζί με το θηλυκό (δεύτερο, το πρώτο θηλυκό πριν από 1 1/2 χρόνο περίπου πέθανε ανεξήγητα). Το κλουβί είναι τοποθετημένο στη κουζίνα του σπιτιού μου δίπλα σε μπαλκονόπορτα. Η συμπεριφορά του σε σχέση με το θηλυκό θα έλεγα ότι είναι μαλλον κανονική (δηλαδή κατά περίπτωση εκτελεί τον ερωτικό χορό). Το ζευγάρι προς το τέλος του καλοκαιριού είχε κάνει αυγά τα οποία δεν κλώσσησε:(. Αντώνης
   
 2. κελαιδουσε πριν και σταματησε ξαφνικα?
   
 3. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

 4. pantazo

  pantazo PB New Member

  Αλέξανδρε, κελαηδούσε και σε κάποια στιγμή πριν 2 χρόνια (αν θυμάμαι καλά) σαν να είχε πάθει ακάρεα τραχείας (δεν είμαι σίγουρος, το βράδυ έκανε ένα θόρυβο σαν να έσπαγε σποράκια), έκανα θεραπεία και το σύμπτωμα εξαφάνίστηκε. Ίσως να είναι αυτή η αιτία. Δεν θυμάμαι από τότε (;) να το έχω ακούσει να κελαηδάει.
   
 5. pantazo

  pantazo PB New Member

  Τζωτζίνα, το ξέρω αλλά προς το παρόν δεν έχω άλλη λύση. Όλα τα άλλα προφανώς τα προσέχω.
   
 6. μηπως ειναι μεγαλης ηλικιας το πουλι?
   
 7. pantazo

  pantazo PB New Member

  Το έχω 2 - 2.5 χρόνια. Δεν νομίζω ότι είναι μεγάλο.
   
 8. εισαι ευχαριστημενως με αυτα τα πουλια?? σκεφτομαι να παρω...
   
 9. pantazo

  pantazo PB New Member

  Αλέξανδρε, είναι ωραία πουλιά με έντονους χρωματικούς συνδυασμούς και πολύ ενδιαφέρον τρόπο ζωής και αναπαραγωγής. Τα δικά μου δεν τα έχω ευχαριστηθεί υπό την έννοια ότι δεν έχω κάνει ένα πλήρη κύκλο αναπαραγωγής ώστε να δω όλες τις πτυχές της ζωής τους.

  Σε κάποια στιγμή που είχαν γεννήσει και δεν κλωσσούσαν τα αυγά τους τα έτρεχα με την μηχανή να τα δώσω στον Οδυσσέα (Dianante de gould) ώστε να τα βάλει στους κοινωνικούς σπίνους που είχε. Τέτοιο εγχείρημα δεν είχα ξανακάνει!
   
 10. τι εγινε τελικα? κελαηδησε?
   
 11. pantazo

  pantazo PB New Member

  Όχι. Αυτό που θα κάνω τώρα είναι να βάλω να ακούσει το κελάηδισμα από άλλο αρσενικό (το έχω κατεβάσει από το Internet) ώστε να δω τις αντιδρασεις και των δύο. Παρεπιπτόντως ασχολούνται και τα δύο με τη φωλιά τους.
   
 12. pantazo

  pantazo PB New Member

  Σαν συνέχεια του αρχικού ερωτήματος θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής: το αρσενικό πέρασε μια περίοδο όπου έχασε ξαφνικά το πτέρωμά του κάτω από το λαιμό. Το χώρισα από το θηλυκό, του έδωσα ιωδιούχο νερό, κάποιες βιταμίνες κτλ και μετά από ένα μήνα ξαναέγβαλε φτερά (λευκά ενώ αρχικά ήταν μωβ). Τώρα το έβαλα μαζί με το θηλυκό. Την πρώτη μέρα ήταν δραστήριο υπό την άποψη ότι χοροπηδούσε το κλαδάκι δίπλα στο θηλυκό. Μετά νέκρα... Κάθονται και τα δύο απαθεί λες και βαριούνται τη ζωή τους. Τι λέτε να αλλάξω αρσενικό μήπως και το θηλυκό δει καμμιά άσπρη μέρα;
   
 13. Το κλουβί είναι μεγάλο;Κάτι το στρεσάρει νομίζω.:confused:
   
 14. pantazo

  pantazo PB New Member

  Θα ανεβάσω φωτογραφία σχετικά με τη διάταξη των κλουβιών.
   
 15. pantazo

  pantazo PB New Member

  Η διάταξη των κλουβιών στην κουζίνα...
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 16. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

 17. pantazo

  pantazo PB New Member

  Το έχω διαβάσει. Αν υπήρχε πρόβλημα θα ήταν γενικότερο. Τα υπόλοιπα όλα είναι μια χαρά.
   
Φόρτωση...