Αρσενικό ή θηλυκό παπαγαλάκι, πως θα τα ξεχωρίσω;

Συζήτηση με θέμα Αρσενικό ή θηλυκό παπαγαλάκι, πως θα τα ξεχωρίσω;, που ξεκίνησε από amelie353, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 9 Μαρ 2009.

 1. amelie353

  amelie353 PB New Member

  Καλησπέρα

  Να σας πώ και εγω τον πόνο μου...Απέκτησα πρόσφατα δύο παπαγαλάκια, μικρά. πρώτη φορά ποθ έχω δυο δικά μου ζωάκια στο σπίτι. Σήμερα όμως, από μεγάλη βλακεία μου, άφησα την πορτούλα ανοιχτή κατά λάθος και το ένα έφυγε.Περιτό να σας πώ οτι εκλαιγα ολη μερα. Υπάρχει πιθανότητα να πέταξε μέχρι ένα κοντινό αλσάκι ή όχι γιατι ήταν και μικρό 2-3 μηνών. Και κατι ακόμα... Στεναχωριέμαι και για το άλλο που έμεινε...Πως θαξέρω αν το άλλο είναι αρσενικό ή θηλυκό για να του παρω ένα άλλο για παρέα; Ευχαριστω εκ των προτέρων.
   
 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Για τί είδους παπαγαλάκια μιλάμε?? Για τα κοινά παπαγαλάκια?( κανε κλικ πανω στον σύνδεσμο για να δείς αν πρόκειται για αυτά τα πουλάκια)

  Αν ναι, είναι λίγο μικρά ( 2-3 μηνών) για να ξεχωρίσεις το φύλο τους. Τα αρσενικά ξεχωρίζουν από το μπλέ χαλινό, το σημείο πάνω απο ράμφος, στο ρουθούνι, ενώ στα θηλυκά το σημείο αυτό είναι ροζέ και όταν είναι έτοιμο για αναπαραγωγή γίνεται καφετί.

  Ελπίζω να επιζήσει το "αλανιάρικο" παπαγαλάκι ή να πέσει σε καλά χέρια!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...