Αρσενικός σταματησε να κελαηδα

Συζήτηση με θέμα Αρσενικός σταματησε να κελαηδα, που ξεκίνησε από tarasis, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 19 Μαϊ 2014.

 1. tarasis

  tarasis PB New Member

  Ο αρσενικός μου με το που έβαλα διπλα του την κανάρα σταματησε να κελαηδα.Ακουλοθω προετοιμασια και των δυο αλλα παρατηρω μια υποτονικοτητα μεταξυ τους.Τους δινω καθημερινα τονοτικο για πυρωμα (ετσι γραφει το σκευασμα),αβγό και σπόρους.Να τους δινω και πρασιναδα;Το χειμωνα του ειχα δωσει και είχε στομαχικες διαταραχες και φοβαμαι να του δωσω τωρα.Ευχαριστω...
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ποιο αρσενικό έχεις δει να συνεχίζει να "κελαηδά" όταν του βάλεις την "κανάρα" δίπλα; Είναι εντελώς φυσιολογική η συμπεριφορά του. Δίνε του ότι χρειάζεται και κάποια στιγμή θα κάνει το καθήκον του.
   
 3. Derek_Joe

  Derek_Joe PB New Member

  Και ο δικός μου σταμάτησε εντελώς οταν τον έφερα δίπλα απο τη θηλυκια. Και εγω αγχώθηκα. Ειναι πολυ φυσιολογικό τωρα δε σταματάει πάλι :)
   
 4. Greckos

  Greckos PB New Member

  Μπήκα στο forum για να εκφράσω την ίδια απορία και βρήκα αυτό το θέμα.

  Έπαθα μια πολύ μεγάλη ζημιά την εβδομάδα μετά το Πάσχα και μετά από έναν απότομο αέρα έφυγε ο πάτος του κλουβιού της θηλυκιάς μου και απέδρασε. Την έχασα μετά. Μεγάλη κακοτυχία γιατί θα τους έβαζα μαζί σε λίγες μέρες.
  Όσο ήταν κοντά δεν κελαηδούσε πολύ. Ελάχιστα θα έλεγα. Εννοώ όταν είχαν οπτική επαφή.
  Μετά μόλις έφυγε χάλαγε τον κόσμο!
  Τώρα του έχω φέρει την θηλυκιά μιας φίλης μου και τους έχω βάλει κοντά εδώ και καμιά εβδομάδα μιάς και είναι και τα δύο πυρωμένα. Πάλι τα ίδια. Του κόπηκε το κελαήδημα. Που και που κελαηδάει για λίγο μόνο. Μόλις την απομακρύνω έστω και για ένα λεπτό, αυτός κελαηδάει! Μετά πάλι τίποτα. Πρεπει να είναι φυσιολογικό.
  Τώρα θα την βάλω μαζί του μάλλον αύριο να δούμε αν θα ζευγαρώσουν.
  Ελπίζω μην το βιάζω το πράγμα αλλά δεν θέλω να χάσουν κι' άλλο χρόνο.
   
Φόρτωση...