Αρσενικο zebra με μαυρα μαγουλα Χ φυσιολογικο

Συζήτηση με θέμα Αρσενικο zebra με μαυρα μαγουλα Χ φυσιολογικο, που ξεκίνησε από FINCHiii, στο Forum 'Αναπαραγωγή Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 6 Μαρ 2009.

 1. Ξερει κανεις τι φαινοτυποι θα προκυψουν αν διασταυρωσω αρσενικο zebra με μαυρα μαγουλα με φυσιολογικο???
   
 2. To Black Cheek είναι υπολειπόμενο, αυτό σημαίνει ότι ζευγαρώνοντας με ένα κανονικό ζέμπρα οι απόγονοι θα είναι όλοι κανονικοί αλλά φορείς του γονιδίου. Σε μετέπειτα ζευγαρώματα αυτοί οι απόγονοι αν ζευγαρώσουν με άλλο φορέα ή με Black Cheek θα μας δώσουν την μετάλλαξη. Στους φορείς φαίνεται ένα αχνό μαύρο στο μάγουλο ή πολύ φαρδιά η λωρίδα που έχουν κάτω από το μάτι. Δες στο link για φωτογραφίες από φορέα μαύρο μάγουλο The Black Cheek Zebra Finch

  Να ρωτήσω κάτι τα πλευρά στο αρσενικό σου είναι μαύρα η καφετίζουν;
   
 3. Ευχαριστω Βασιλη..
   
 4. δεν μου απάντησες.
   
 5. Βασιλη θα σου απαντησω αυριο ...δεν ειμαι σπιτι τωρα για να δω...
   
 6. Βασιλη τα πλευρα ειναι μαυρα ... εδω λιγο να ξεφυγω απο το θεμα αν διασταυρωσω θηλυκια με το ιδιο γονιδιο(αδερφια με τον παραπανω αρσενικο) με φυσιολογικο αρσενικο θα εχω τα ιδια αποτελεσματα???
   
 7. Η θηλυκιά έχει μαύρα μάγουλα; Στη μετάλλαξη αυτή και τα θηλυκά έχουν μάγουλο. Αν δεν έχει μπορεί να είναι φορέας ή και να μην έχει καθόλου τη μετάλλαξη. Το φορέα θα τον καταλάβεις από την πιο έντονη γραμμή κάτω από το μάτι. Φορέας Χ αρχέγονο θα σου δώσει 50% φορείς αλλά θα δυσκολευτείς να ξεχωρίσεις ποια μικρά είναι φορείς και ποια όχι για να διαλέξεις για τις επόμενες αναπαραγωγές.

  ΥΓ. Ο αρσενικός σου αν έχει καθαρό μαύρο στα πλευρά είναι ωραίος και να τον προσέχεις. Λίγες φορές βρίσκεις καθαρό μαύρο κυρίως στα πλευρά, συνήθως φαίνεται και λίγο καφέ από κάτω.
   
 8. η θηλικια δεν εχει καθολου μαγουλο ειναι ανοιχτοχρωμη γκρι ...
   
Φόρτωση...