Αρσενικο zebra με μαυρα μαγουλα Χ φυσιολογικο

Συζήτηση με θέμα Αρσενικο zebra με μαυρα μαγουλα Χ φυσιολογικο, που ξεκίνησε από FINCHiii, στο Forum 'Αναπαραγωγή Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 6 Μαρ 2009.

 1. FINCHiii

  FINCHiii PB New Member

  Ξερει κανεις τι φαινοτυποι θα προκυψουν αν διασταυρωσω αρσενικο zebra με μαυρα μαγουλα με φυσιολογικο???
   
 2. Βασιλης

  Βασιλης PB Member

  To Black Cheek είναι υπολειπόμενο, αυτό σημαίνει ότι ζευγαρώνοντας με ένα κανονικό ζέμπρα οι απόγονοι θα είναι όλοι κανονικοί αλλά φορείς του γονιδίου. Σε μετέπειτα ζευγαρώματα αυτοί οι απόγονοι αν ζευγαρώσουν με άλλο φορέα ή με Black Cheek θα μας δώσουν την μετάλλαξη. Στους φορείς φαίνεται ένα αχνό μαύρο στο μάγουλο ή πολύ φαρδιά η λωρίδα που έχουν κάτω από το μάτι. Δες στο link για φωτογραφίες από φορέα μαύρο μάγουλο The Black Cheek Zebra Finch

  Να ρωτήσω κάτι τα πλευρά στο αρσενικό σου είναι μαύρα η καφετίζουν;
   
 3. FINCHiii

  FINCHiii PB New Member

  Ευχαριστω Βασιλη..
   
 4. Βασιλης

  Βασιλης PB Member

  δεν μου απάντησες.
   
 5. FINCHiii

  FINCHiii PB New Member

  Βασιλη θα σου απαντησω αυριο ...δεν ειμαι σπιτι τωρα για να δω...
   
 6. FINCHiii

  FINCHiii PB New Member

  Βασιλη τα πλευρα ειναι μαυρα ... εδω λιγο να ξεφυγω απο το θεμα αν διασταυρωσω θηλυκια με το ιδιο γονιδιο(αδερφια με τον παραπανω αρσενικο) με φυσιολογικο αρσενικο θα εχω τα ιδια αποτελεσματα???
   
 7. Βασιλης

  Βασιλης PB Member

  Η θηλυκιά έχει μαύρα μάγουλα; Στη μετάλλαξη αυτή και τα θηλυκά έχουν μάγουλο. Αν δεν έχει μπορεί να είναι φορέας ή και να μην έχει καθόλου τη μετάλλαξη. Το φορέα θα τον καταλάβεις από την πιο έντονη γραμμή κάτω από το μάτι. Φορέας Χ αρχέγονο θα σου δώσει 50% φορείς αλλά θα δυσκολευτείς να ξεχωρίσεις ποια μικρά είναι φορείς και ποια όχι για να διαλέξεις για τις επόμενες αναπαραγωγές.

  ΥΓ. Ο αρσενικός σου αν έχει καθαρό μαύρο στα πλευρά είναι ωραίος και να τον προσέχεις. Λίγες φορές βρίσκεις καθαρό μαύρο κυρίως στα πλευρά, συνήθως φαίνεται και λίγο καφέ από κάτω.
   
 8. FINCHiii

  FINCHiii PB New Member

  η θηλικια δεν εχει καθολου μαγουλο ειναι ανοιχτοχρωμη γκρι ...
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...