Αρσενικο καναρινι βγάζει φτερά απο τα μικρά του

Συζήτηση με θέμα Αρσενικο καναρινι βγάζει φτερά απο τα μικρά του, που ξεκίνησε από Akisbet, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 18 Μαϊ 2015.

 1. Καλησπέρα , στο ενα απο τα δυο ζευγάρια καναρίνια που εχω ο αρσενικός βγάζει τα φτερά της ουράς των μικρών του. Τα μικρά ειναι 24 ημερών κ τα εχω στο μισό της ζευγαρωστρας , χωρισμένα με το κάγκελο για να τα ταΐζει ο Μπαμπας τους που ειναι με το θηλυκο που εδω κ 4 μερες επωάζει τα 4 αυγουλακια που εχουν . Ως τώρα ειναι εξαιρετικός γονιός κ συνεχίζει το τάισμα , αλλα απο τα δυο πουλακια οι ουρές σχεδόν λείπουν . Γιατί το κάνει άραγε;
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Λογικά οι ουρές πρέπει να "χάθηκαν" στο χτίσιμο της φωλιάς...
  Αν κοιτάξεις προσεκτικά μέσα στη φωλιά που η κανάρα τώρα επωάζει ίσως βρεις και κάποια πειστήρια.
  Είναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο κι αν ο εκτροφέας αδρανήσει ή αργήσει να πάρει μέτρα.... πιθανό να είναι και μοιραίο για τη ζωή των καναρινιών.... αν φυσικά είναι σε μεγάλη έκταση.
  Χρειάζεται προσοχή...
  Γράφεις πως ακόμη και τώρα το αρσενικό τραβά φτερά...
  Υποθέτω πως συνεχίζει από κεκτημένη ταχύτητα..
  Επειδή μεσολαβεί το χώρισμα μη δίνεις και πολύ σημασία... τα μικρά θα μάθουν να προστατεύουν τα φτερά τους πολύ γρήγορα...κι ο αρσενικός θα παραιτηθεί της προσπάθειας... .
   
 3. Γιαννη όχι αυτο έγινε τις τελευταίες δυο μερες η φωλιά εχει ετοιμαστεί εδω κ σχεδόν 10 μερες αποκλειστικά με νήμα , δεν υπάρχει ούτε ενα φτερό μέσα για αυτο μου φαινεται περίεργο
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μήπως τις τραβάνε μεταξύ τους τα μικρά παίζοντας;
   
 5. Όχι τον ειδα να τις τραβά κ όλα Τα φτερά ειναι στο πάτωμα απο τη δίκη του πλευρά
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αφού είναι 24 ημερών ... θα κάνουν 4-5 μέρες υπομονή και μετά θα πάνε μόνα τους να βγάλουν την καινούργια ουρά και τα καινούργια φτερά...
  Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
   
 7. οκ σας ευχαριστώ πολυ κ τους δυο !
   
 8. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Η συμπεριφορά των μικρών ποια είναι; Ποιες από τις τροφές που τους βάζεις τρώνε; Υπάρχει αυγό, σπόροι, κάποιο όχι πολύ υγρό φρούτο στο χώρο τους; Ποιο από αυτά προτιμούν περισσότερο;
   
 9. theodr

  theodr PB Member

  Το περιστατικό που γράφει ο φίλος Akisbet ( Ακης ) πιο πάνω το αντιμετώπισα φέτος σε μια φωλιά. Καθημερινά τους είχα αυγό , φρούτο και σπόρια. Μπαμπάς και παιδιά στο μισό της ζευγαρώστρας και η μητέρα στο άλλο μισό.

  Πιστεύω ότι έγινε λόγο ότι ο μπαμπάς σαν υποδειγματικός σύζυγος που είναι ήθελε να ταΐζει την μητέρα στη φωλιά. Να σημειώσω ότι ο πατέρας την πρώτη γέννα την έβγαζε στην φωλιά κάνοντας παρέα στο θηλυκό.
   
 10. Τα μικρά τσιμπάνε λιγο αυγοτροφη ,αυγο δεν τρώνε ακόμη ούτε σπόρια , α κ μήλο που έβαλα χθες τίποτα

  Στην δικιά μου περίπτωση το ζευγαρι ειναι μαζί
   
 11. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αυτό μεταφράζεται πως ακόμη τα ταΐζουν καλά οι γονείς (πατέρας) ... σε δυο μέρες θα αλλάξουν τα πράγματα και θα το δεις και μόνος σου.
   
 12. Να
  ναι αυτο του το αναγνωρίζω , το έγραψα άλλωστε στο πρώτο ποστ
   
Φόρτωση...