Αρρωστούλα η Λίντα

Συζήτηση με θέμα Αρρωστούλα η Λίντα, που ξεκίνησε από tsebebou, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 9 Ιαν 2009.

 1. tsebebou

  tsebebou PB New Member

  Καλημέρα σε όλους!
  Σήμερα το πρωί που παρατηρούσα τα πουλάκια μου, είδα την μικρούλα μου την Λίντα (Budgie) να ανασαίνει κάπως περίεργα. Ανέπνεε αρκετά γρήγορα και κουνιόταν όλη της η κοιλίτσα. Επίσης έκανε κάτι περίεργους ήχους, πως κάνει μια πλαστική μπαλίτσα που είναι για σκυλάκια όταν την πιέζεις? Κάπως έτσι αλλά πολύ πιο σιγότερα βέβαια.
  Την πήρα επι τόπου και πήγαμε σε μια κτηνίατρο η οποία εξετάζει και πουλάκια (εδώ στο φόρουμ βρήκα το όνομά της). Εν ολίγοις μου είπε ότι έχει βροχίτιδα και μας έδωσε την αντιβίωση Aviomycine. Μου είπε να κάνω θεραπεία μέχρι την Κυριακή και Δευτέρα πρωί να επικοινωνήσω μαζί της και να της πω πως είναι το πουλάκι. Αν είναι μια απο τα ίδια, μου είπε να της αρχίσω μια πιο ισχυρή αντιβίωση που λέγεται Baytril drops.
  Ελπίζω να είναι περαστικούλια και να μην ταλαιπωρηθεί η μικρούλα μου.
  Ευτυχώς πάντως τρώει κανονικά.
  Για να δούμε πως θα πάμε...
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Ευχομαι να ειναι περαστικα! :)

  Την απομονωσες απο το αλλο πουλακι η παιρνει κι εκεινο φαρμακο? Σου ειπε αν κολλαει αυτο που εχει? Τα Lovebirds καλυτερα να τα κρατησεις σε αλλο δωματιο μεχρι να αναρρωσει πληρως το παπαγαλακι σου. ;)
   
 3. jamieo

  jamieo PB Member

  Καλή τύχη σε σένα και την μικρή Budgie. Επίσης, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι το πουλί είναι ζεστή. Όταν ένα πουλί είναι κακή, είναι καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία στο κλουβί του είναι περίπου 27 C. Ωστόσο, αν αυτό δεν είναι δυνατό, μόλις κάνουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να τον κρατήσουμε ζεστό.
   
 4. tsebebou

  tsebebou PB New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ...
  Η γιατρός μου είπε ότι σίγουρα θα έχει κολλήσει και το άλλο μου παπαγαλάκι γι'αυτό μου είπε να βάλω την αντιβίωση στην ίδια ποτίστρα για να πίνουν και τα δύο, άρα δεν χρειάζεται να τα χωρίσω. Τα Lovebirds τα έχω ούτως ή άλλως μακρυά γιατί όσο αλληλοβλέπονται γίνεται ένας ψιλοχαμός! (κι έχουν και δυνατή φωνή τα ατιμούλια!)
  Όσο για την θερμοκρασία πιστεύω ότι είαι καλή, μια και τα έχω μόνιμα μέσα στο σπίτι και είναι ζεστά.
   
 5. περαστικα της.
   
 6. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Περαστικάααα!
   
Φόρτωση...