Πρόσφατα

Απώλειες πουλιών

Σε τί ποσοστό κυμαίνονται οι ετήσιες απώλειές σας;

 • 0%

  Ψήφοι: 2 11,8%
 • 1%

  Ψήφοι: 1 5,9%
 • 3%

  Ψήφοι: 3 17,6%
 • 5%

  Ψήφοι: 3 17,6%
 • 10%

  Ψήφοι: 3 17,6%
 • 15%

  Ψήφοι: 2 11,8%
 • 20%

  Ψήφοι: 0 0,0%
 • 30%

  Ψήφοι: 1 5,9%
 • 40%

  Ψήφοι: 2 11,8%
 • Πάνω από 40%

  Ψήφοι: 0 0,0%

 • Total voters
  17

boot

PB New Member
Thread starter #1
Πιστεύω ότι με την δημοσκόπηση αυτή θα δούμε κατά πόσο είναι εφικτό το απόλυτο(0 απώλειες) και κατά δεύτερο να καταλάβουμε τι περιθώρια βελτίωσης έχουμε και πόσο εύκολο είναι.
 

mgerom

Honored Member
#2
-Ευχαρίστως να συμμετέχω αλλά,

Νομίζω οτι μια τέτοιου είδους δημοσκόπηση, θα έπρεπε να χωριστεί σε κατηγορίες
ανάλογα με το τί είδους και ποιός ο λόγος της απώλειας, Ξεκινόντας απο τους γεννήτορες, φθάνοντας στα αυγά, στους νεοσσούς των πρώτων ημερών, τους νεοσσούς 10 ημερών και πλέον, και πιθανόν στά απογαλακτησμένα πουλιά.Αν τα βάλουμε όλα σ' ένα τσουβάλι τί συμπέρασμα θα βγεί ?
Δεν ξέρω μάλιστα αυτό μήπως πρέπει να χωρισθεί και σε λόγους π.χ ασθένιες ,παραλήψεις,άγνοια,κακή διατροφή,και τόσα άλλα που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό.
--Γράψτε την γνώμη σας , για να αξιολογηθή η προσπάθεια.

Μήπως θα μπορούσε ο Σταύρος να διαμορφώση ένα είδος πίνακα που να σημειώνονται όσο το δυνατόν περισσότεροι παράγοντες απωλειών.


Υ.Γ Μήπως ο εγωισμός είναι ένα πρόσθετο εμπόδιο για κάτι σωστό ? Τί λέτε ?
 

Stavros

Administrator
Staff Member
#3
Νομίζω πως το θέμα γίνεται πολύπλοκο αν το εξετάσουμε συνολικά. Είναι ίσως καλύτερα να αναφερθούμε σε συγκεκριμένη περίοδο, προκειμένου να αναλυθεί πιο σωστά και να βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Θα πρέπει ίσως να προσδιοριστεί και χρονικά, π.χ. "τελευταία αναπαραγωγική περίοδος".
Μήπως ο εγωισμός είναι ένα πρόσθετο εμπόδιο για κάτι σωστό ? Τί λέτε ?
Αν ο Γιάννης δεν έκανε ονομαστική την ψηφοφορία δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ψηφίζεις, λες σε τι είδος πουλιών αναφέρεσαι και τους λόγους για τους οποίους πιστεύεις πως "χάνονται".
 
#4
Εγω συμφωνω με τον Μακη. Απο την αλλη πιστευω πως 90% στην απωλεια των πουλιων φταιει ο κατοχος του πουλιου
 

mgerom

Honored Member
#5
Δεν είμαι αρνητικός γενικότερα ,καθόλου μάλιστα,γι' αυτό και ψήφισα
στο 10% .Το 50% αυτού του ποσοστού απο κάποια λάθη μου και το
υπόλοιπο 50% απο αδιευκρίνιστες συνθήκες (ακόμα δεν μπορώ να πώ με σιγουριά)που λέει και ο Σόμπολος.
 

boot

PB New Member
Thread starter #6
Μάκη σωστές οι παρατηρήσεις σου. Σκοπός μου ήταν να καταλάβουμε πόσο καλά διαχειριζόμαστε τα ανεξαρτητοποιημένα πουλιά σε ετήσια βάση, εξαιρώντας την αναπαραγωγική περίοδο που είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα. Αν καταλάβουμε ότι κάνουμε κακή διαχείριση τότε πιστεύω θα ψάξουμε να βρούμε και τις αιτίες .Ίσως θα ήταν πιο σωστό να γίνει η δημοσκόπηση ανά περιόδους (αναπαραγωγική, συντήρησης κτλ. ) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό. Επίσης δεν πρόσεξα ότι υπάρχει η δυνατότητα ονομαστικής ή μη ψήφου. Σταύρε αν θέλεις τροποποίησε αυτήν την δημοσκόπηση ή απέσυρε την και βάλε κάποια πιο ολοκληρωμένη. Πιστεύω ότι θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
 

mgerom

Honored Member
#7
Ο.Κ λοιπόν.
Η τελευταία μου βέβαια απάντηση και η ψήφος, αναφέρεται ΑΠΟΚΛΙΣΤΙΚΑ στην αναπαραγωγική περίοδο.
 
#8
εγω θα συμφωνησω με τον μιχαλη οτι για ολα φταιει και ευθυνεται ο κατοχος των πτηνων ολες τις περιοδους της ζωης των πουλιων τωρα στη δημοσκοπηση ψηφιζω το 10% για την περιοδο αναπαραγωγης
 

Stavros

Administrator
Staff Member
#9
Σταύρε αν θέλεις τροποποίησε αυτήν την δημοσκόπηση ή απέσυρε την και βάλε κάποια πιο ολοκληρωμένη. Πιστεύω ότι θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
Γιάννη δεν θα ήταν δυνατόν μια δημοσκόπηση θα καλύψει το θέμα στο σύνολο του. Η δημοσκόπηση γίνεται για να ψηφιστεί μια επιλογή για ένα συγκεκριμένο θέμα. Νομίζω πώς ακόμη και η συζήτηση ενός θέματος με τόσες πολλές παραμέτρους θα είναι λίγο πολύ αόριστη. Αφήστε που τις περισσότερες φορές που χάνεται κάποιο πουλί, ο κάτοχος του δεν έχει καν ιδέα για το λόγο που προκάλεσε την απώλεια. :)
 
#10
πιστευω οτι αυτο το θεμα δεν ειναι τοσο απλο πχ εγω εχω 40% απωλεια γιατι τα πουλια μου τα εχω πιασει μονος ειναι αγριοπουλα και ζω σε κεντρο πολης ειναι πιο δυσκολη η επιβιωση στην πολη ,ποσο δε στα αγρια πουλια
 
Top Bottom