Απώλειες πουλιών

Συζήτηση με θέμα Απώλειες πουλιών, που ξεκίνησε από boot, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 17 Νοε 2007.

Σε τί ποσοστό κυμαίνονται οι ετήσιες απώλειές σας;

 1. 0%

  2 ψήφος(οι)
  11,8%
 2. 1%

  1 ψήφος(οι)
  5,9%
 3. 3%

  3 ψήφος(οι)
  17,6%
 4. 5%

  3 ψήφος(οι)
  17,6%
 5. 10%

  3 ψήφος(οι)
  17,6%
 6. 15%

  2 ψήφος(οι)
  11,8%
 7. 20%

  0 ψήφος(οι)
  0,0%
 8. 30%

  1 ψήφος(οι)
  5,9%
 9. 40%

  2 ψήφος(οι)
  11,8%
 10. Πάνω από 40%

  0 ψήφος(οι)
  0,0%
 1. boot

  boot PB New Member

  Πιστεύω ότι με την δημοσκόπηση αυτή θα δούμε κατά πόσο είναι εφικτό το απόλυτο(0 απώλειες) και κατά δεύτερο να καταλάβουμε τι περιθώρια βελτίωσης έχουμε και πόσο εύκολο είναι.
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  -Ευχαρίστως να συμμετέχω αλλά,

  Νομίζω οτι μια τέτοιου είδους δημοσκόπηση, θα έπρεπε να χωριστεί σε κατηγορίες
  ανάλογα με το τί είδους και ποιός ο λόγος της απώλειας, Ξεκινόντας απο τους γεννήτορες, φθάνοντας στα αυγά, στους νεοσσούς των πρώτων ημερών, τους νεοσσούς 10 ημερών και πλέον, και πιθανόν στά απογαλακτησμένα πουλιά.Αν τα βάλουμε όλα σ' ένα τσουβάλι τί συμπέρασμα θα βγεί ?
  Δεν ξέρω μάλιστα αυτό μήπως πρέπει να χωρισθεί και σε λόγους π.χ ασθένιες ,παραλήψεις,άγνοια,κακή διατροφή,και τόσα άλλα που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό.
  --Γράψτε την γνώμη σας , για να αξιολογηθή η προσπάθεια.

  Μήπως θα μπορούσε ο Σταύρος να διαμορφώση ένα είδος πίνακα που να σημειώνονται όσο το δυνατόν περισσότεροι παράγοντες απωλειών.


  Υ.Γ Μήπως ο εγωισμός είναι ένα πρόσθετο εμπόδιο για κάτι σωστό ? Τί λέτε ?
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Νομίζω πως το θέμα γίνεται πολύπλοκο αν το εξετάσουμε συνολικά. Είναι ίσως καλύτερα να αναφερθούμε σε συγκεκριμένη περίοδο, προκειμένου να αναλυθεί πιο σωστά και να βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Θα πρέπει ίσως να προσδιοριστεί και χρονικά, π.χ. "τελευταία αναπαραγωγική περίοδος".
  Αν ο Γιάννης δεν έκανε ονομαστική την ψηφοφορία δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ψηφίζεις, λες σε τι είδος πουλιών αναφέρεσαι και τους λόγους για τους οποίους πιστεύεις πως "χάνονται".
   
 4. mixalis pappas

  mixalis pappas PB New Member

  Εγω συμφωνω με τον Μακη. Απο την αλλη πιστευω πως 90% στην απωλεια των πουλιων φταιει ο κατοχος του πουλιου
   
 5. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Δεν είμαι αρνητικός γενικότερα ,καθόλου μάλιστα,γι' αυτό και ψήφισα
  στο 10% .Το 50% αυτού του ποσοστού απο κάποια λάθη μου και το
  υπόλοιπο 50% απο αδιευκρίνιστες συνθήκες (ακόμα δεν μπορώ να πώ με σιγουριά)που λέει και ο Σόμπολος.
   
 6. boot

  boot PB New Member

  Μάκη σωστές οι παρατηρήσεις σου. Σκοπός μου ήταν να καταλάβουμε πόσο καλά διαχειριζόμαστε τα ανεξαρτητοποιημένα πουλιά σε ετήσια βάση, εξαιρώντας την αναπαραγωγική περίοδο που είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα. Αν καταλάβουμε ότι κάνουμε κακή διαχείριση τότε πιστεύω θα ψάξουμε να βρούμε και τις αιτίες .Ίσως θα ήταν πιο σωστό να γίνει η δημοσκόπηση ανά περιόδους (αναπαραγωγική, συντήρησης κτλ. ) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό. Επίσης δεν πρόσεξα ότι υπάρχει η δυνατότητα ονομαστικής ή μη ψήφου. Σταύρε αν θέλεις τροποποίησε αυτήν την δημοσκόπηση ή απέσυρε την και βάλε κάποια πιο ολοκληρωμένη. Πιστεύω ότι θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
   
 7. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ο.Κ λοιπόν.
  Η τελευταία μου βέβαια απάντηση και η ψήφος, αναφέρεται ΑΠΟΚΛΙΣΤΙΚΑ στην αναπαραγωγική περίοδο.
   
 8. εγω θα συμφωνησω με τον μιχαλη οτι για ολα φταιει και ευθυνεται ο κατοχος των πτηνων ολες τις περιοδους της ζωης των πουλιων τωρα στη δημοσκοπηση ψηφιζω το 10% για την περιοδο αναπαραγωγης
   
 9. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Γιάννη δεν θα ήταν δυνατόν μια δημοσκόπηση θα καλύψει το θέμα στο σύνολο του. Η δημοσκόπηση γίνεται για να ψηφιστεί μια επιλογή για ένα συγκεκριμένο θέμα. Νομίζω πώς ακόμη και η συζήτηση ενός θέματος με τόσες πολλές παραμέτρους θα είναι λίγο πολύ αόριστη. Αφήστε που τις περισσότερες φορές που χάνεται κάποιο πουλί, ο κάτοχος του δεν έχει καν ιδέα για το λόγο που προκάλεσε την απώλεια. :)
   
 10. πιστευω οτι αυτο το θεμα δεν ειναι τοσο απλο πχ εγω εχω 40% απωλεια γιατι τα πουλια μου τα εχω πιασει μονος ειναι αγριοπουλα και ζω σε κεντρο πολης ειναι πιο δυσκολη η επιβιωση στην πολη ,ποσο δε στα αγρια πουλια
   
Φόρτωση...