Απώλεια φτερών σε κακαρίκι

Συζήτηση με θέμα Απώλεια φτερών σε κακαρίκι, που ξεκίνησε από teo2, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 15 Μαρ 2009.

 1. Παιδιά το κακαρίκι που πήρα πρίν περίπου 1 μήνα έχει αρχήσει να έχει απόλεια φτερών στον λεμό του σε σημείο να φάνετε από μέσα το δέρμα του :mad: ειναι άροστο η μπορεί να γίνει αυτό κατάτην πτερορία???
  (φωτό θα ανεβάσω αργοτερα γιατί δεν προλαβαίνω τωρα)
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Οταν φαινεται δερμα αυτο δεν ειναι πτερορροια. Πηγαινε το πουλακι σε εναν ειδικο γιατρο.
   
 3. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Θεοδόση , διάβασε αυτό το χρήσιμο άρθρο για να ενημερωθείς,
  δες τί από όλα αυτα που περιγράφει μπορεί να συμβαίνει για να είσαι "διαβασμένος" οταν θα επισκεφτείς τον γιατρό Παθολογική πτερόρροια πτηνών
   
 4. Το πουλάκι είναι καινούργιο οπότε μπορεί να είναι λόγο στρες αλλά αντψειρικό που λέει εκέι ενωεί αυτό για τα μαλιά των παιδιών??? στον γιατρό δεν νομίζω να το πάω σύντομα :mad: αλλά σήγουρα θα το κάνω ... Η μία εικόνα είναι από τότε που το είχα πρωτοπάρει και οι άλλες από σήμερα [x]
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 5. Προσωπικά νομίζω ότι πρόκειται για κάτι παθολογικό και δεν οφείλεται σε στρες.
  Ενοείται ΟΧΙ. Υπάρχουν ειδικά σκευάσματα για πτηνά σε μορφή σπρέυ ή σκόνης. Όχι για ανθρώπους γιατί είναι πιο ισχυρά και επικίνδυνα στο δέρμα.
  Αν δεν το κάνεις σύντομα θα πρότεινα ενίσχυση τροφής σε πρωτεϊνες (αυγό αυγοτροφή) και πολυβιταμίνες στο νερό. καθημερινά φρούτα(μήλο ακτινίδιο κτλ).
  t:Το F1CG πολύ ωραίο στην τελευταία φωτό
   
 6. Πολύ χρήσημο το άρθρο georgina κείταξα κάτι πούπουλα που του είχαν πέσει και είχαν στην άκρη ώπος η πρώτη φωτό... τι είναι??? αντιψειρικό μπορώ να βρώ στα πετ σόπ???
  t: εύχαριστώ αλλά είναι χάλια :D γι αυτό βρείσκετε εκει κάτω ( το f-1)
   
 7. Σε όλα τα πετ υπάρχουν διάφορες μάρκες. Θα πρότεινα σε σπρέυ που είναι πιο εύκολο στη χρήση. Υπόψη ότι καλό είναι να καθαρίσεις καλά το κλουβί και να ψεκάσεις το κλουβί (χωρίς φαγητό/ταϊστρες/ποτίστρες) τον πάτο και το πουλί. Θα πρότεινα επίσης το βράδυ να το σκεπάσεις με λευκό πανί. Αν το πρωι βρεις πάνω κόκκινα/καφέ μικρά σημαδάκια τότε πρόκειται για κόκκινη ψείρα και χρειάζεται κάτι πιο δραστικό.
  Αυγά ψείρας.
   
 8. Πήρα ένα αντιψειρικό pirene spray της raf ειναι καλό??? και βηταμίνες bogena multi vit
   
 9. Οι βιταμίνες είναι πολύ καλές. Προϊόντα της RAF δεν έχω χρησιμοποιήσει, αλλά πιστεύω ότι θα κάνει την δουλειά του.
   
 10. Παιδιά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σχεδόν εντελώς έχουν βγεί πολά πουπουλάκια και δεν φένετε τώρα πιά το δέρμα
   
Φόρτωση...