Απώλεια του θηλυκού καναρινιού, αγορά νέου

Συζήτηση με θέμα Απώλεια του θηλυκού καναρινιού, αγορά νέου, που ξεκίνησε από spirtoulis, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 2 Ιαν 2009.

 1. spirtoulis

  spirtoulis PB New Member

  Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
  Την παραμονή της πρωτοχρονιας μου ψόφισε η θηλυκια!
  Σκέφτομαι αύριο να αγοράσω μια άλλη.
  Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε?Το αρσενικό είναι ασπρόμαυρο.
  Τι ράτσα,τι χρώμα και πως θα μπρέσω να διαλέξω μια καλή θηλυκιά για να τα ζευγαρώσω?
   
 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Τι ράτσας είναι το αρσενικό σου καναρίνι??

  Θα σου πρότεινα η θηλυκιά που θα πάρεις να είναι τις ίδια ράτσας για να μην αλλοιώνονται τα στάνταρ της καθε φυλής. Πχ αν είναι Γκλώστερ το αρσενικό να πάρεις και γκλώστερ θηλυκιά. Για τα χρώματα δεν ξέρω να σε βοηθήσω .Ομως οπωσδήποτε φρόντισε να τηρήσεις την Καραντίνα. Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης


  Να σταθείς λίγο στον λόγο για τον οποίο σου πέθανε η κανάρα. Ηταν άρρωστη?? Μήπως κόλλησε και το αρσενικό αν ήταν κατι μεταδοτικό??Απολύμανε το κλουβί πριν βάλεις μέσα άλλο πουλί.
   
 3. spirtoulis

  spirtoulis PB New Member

  Το αρσενικό είναι Ιζαμπέλα.
  Έτσι μου είχαν πει οταν το πήρα.
  Πραγματικά έπεσα από τα σύνεφα.Τα έχω στο σπίτι μέσα και είναι πεντακάθαρα.Είναι σε διαφορετικά κλουβιά
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

 5. Φίλε μου ασπρόμαυρο και ιζαμπέλα δεν γίνεται. Αν υπάρχει κάποια φωτογραφία να ανεβάσεις θα βοηθούσε να σου πούμε τι ράτσα είναι αν είναι κάποια βέβαια. Μπορεί απλά να είναι κοινό καναρίνι οπότε μπορείς να πάρεις οποιαδήποτε θηλυκιά εκτός από άσπρη. Μια κιτρινόμαυρη για παράδειγμα. Όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι δώσε μεγάλη προσοχή στην υγεία του πουλιού που θα πάρεις και στην καραντίνα και μη βιαστείς.
   
 6. spirtoulis

  spirtoulis PB New Member

  Κόκκινο μαύρο ήθελα να πω.Με συγχωρεις.
  Και μου είχε πει να του δίνω κόκκινη βιταμίνη
   
 7. spirtoulis

  spirtoulis PB New Member

  Γιατί όχι άσπρο καναρίνι?
  Δεν κανει άσπρο στην Ιζαμπέλα?
   
 8. Προσοχή στις "κόκκινες βιταμίνες" διάβασε λίγο εδώ αν θες να δεις πως διατηρείτε το χρώμα στα κόκκινα όχι με μπισκοτόσκονες αλλά με αυγοτροφές https://petbirds.gr/threads/Κοκκινη-βιταμινη-για-να-ενισχυθει-το-χρωμα-του-καναρινιου.5511/
   
 9. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Όπως κι εδώ: Φωτογραγικό ’λμπουμ Πουλιών Συντροφιάς
   
 10. spirtoulis

  spirtoulis PB New Member

  Είναι όπως αυτο το καναρίνι στο "Διευκρίνιση Ράτσας" σε όλο όμως το σώμα του είναι καφέ με μαύρες ριγες και λιγότερο κόκκινη απόχρωση!
   
 11. Για να επανέλθουμε στην αρχική σου ερώτηση, με τι θηλυκιά να το ζευγαρώσεις. Αν το πουλί είναι κοκκινόμαυρο ή καφέ κόκκινο μπορείς να το ζευγαρώσεις με ένα αντίστοιχο κόκκινο (καφέ ή μαύρο ή ιζαμπέλα κλπ.) Αν ο τύπος φτερώματος είναι έντονο θα πρέπει να βρεις θηλυκό με χιονέ φτέρωμα για να έχεις καλύτερη ποιότητα φτερώματος στους απογόνους και να αποφύγεις προβλήματα στο μέλλον. Σε καμία περίπτωση δεν το ζευγαρώνεις με πουλί κίτρινο ή άσπρο γιατί οι απόγονοι θα είναι κάτι ενδιάμεσο και δεν θα βγάλεις σωστά κόκκινα. Επίσης δεν το ζευγαρώνεις με λιποχρωμικό πουλί γιατί θα βγάλεις παρδαλούς απογόνους (κοινά καναρίνια). Τι θα διαλέξεις από καφέ μαύρο κλπ εξαρτάται από το τι απογόνους θέλεις να πετύχεις. Όλα αυτά με την προϋπόθεση το πουλί να είναι καθαρό μελανίνης και όχι παρδαλό που μοιάζει με μελανίνης.
   
Φόρτωση...