Από ενσπορο δίκροκο αυγό υπάρχει περίπτωση να προκύψουν 2 νεοσσοί;

Συζήτηση με θέμα Από ενσπορο δίκροκο αυγό υπάρχει περίπτωση να προκύψουν 2 νεοσσοί;, που ξεκίνησε από GimDim, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 16 Απρ 2016.

 1. Η ερώτηση (για δίδυμα στην ουσία) μου έγινε από οκτάχρονο αγόρι και με ....... έστειλε που λένε..... σήκωσα τα χέρια ψηλά.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Στα καναρίνια δεν έχει παρατηρηθεί η ολοκληρωμένη εκκόλαψη δύο νεοσσών από το ίδιο αυγό..
  Είχα ένα τέτοιο αυγό πέρυσι και έγινε αφορμή συζήτησης στην παρέα μας https://petbirds.gr/threads/Περί-αυγών-συζήτηση.23291/
  Και ενώ στα κοτόπουλα όπως ίσως δεις αν συνεχίσεις την εκεί ανάγνωση - ενημέρωση στα καναρίνια ...όχι...
  Συνήθως πεθαίνει ο ένας νεοσσός και ακολουθεί ο δεύτερος λόγω της σηψαιμίας όπως είχα γράψει πιο παλιά https://petbirds.gr/threads/Περί-αυγών-συζήτηση.23291/#post-260251.
   
 3. Γιάννη τα έχω διαβάσει, απλώς με την αυθόρμητη απορία του πιτσιρικά θεώρησα ότι είναι μιά καλή αφορμή να συζητηθεί για τα νεώτερα μέλη του φόρουμ.
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Κάποιες ελάχιστες πιθανότητες να βγουν ζωντανά και τα δύο πουλάκια υπάρχουν, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει πολύ σπάνια. Είναι λιγότερο σπάνιο να βγει μόνο ένα πουλάκι από τα δύο, ενώ τις περισσότερες φορές πεθαίνουν μέσα στο αυγό επειδή δεν υπάρχει ο ζωτικός χώρος και το οξυγόνο δεν επαρκεί.
   
Φόρτωση...