Απο το μπαλκονι στο δωμάτιο

Συζήτηση με θέμα Απο το μπαλκονι στο δωμάτιο, που ξεκίνησε από tereza, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 1 Ιουλ 2009.

 1. Γεια σας!

  Είχα ξαναστείλει μήνυμα στο forum αναφορικά με την εκπαίδευση του κοκατίλ μου.
  Ολη την ημέρα την περνάει στο μπαλκονι που του αρέσει πολυ και είναι σε προφυλαγμένο σημείο. Οταν όμως δοκιμάζω να το βάλω στο δωμάτιο μου, δεν του αρέσει καθόλου και αρχίζει να φωνάζει και να τσιρίζει δυνατά..Υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνω να νιώσει καλύτερα μέσα στο σπίτι? ειναι καθαρά θέμα συνήθειας? Τί μπορώ να κάνω??

  Ευχαριστώ!
   
 2. Παιχνιδακια του εχεις βαλει στο κλουβι για να ασχολειται???Ποσες ωρες κοιμαται το βραδυ??
   
 3. Ναι του έχω βάλει πολλά παιχνιδάκια και παίζει με όλα. Το βράδυ κοιμάται αρκετές ώρες. Απο το απόγευμα στις 8 μέχρι το πρωί στις 6:30 που ξυπνάει μόνος του και τραγουδάει. Κατα το μεσημέρι κουρνιάζει κιόλας καμιά φορά.
  Η ξεκούραση πάντως δεν είναι πρόβλημα. Μάλλον δεν μπορεί ακόμα να εγκληματιστεί σε εσωτερικό χώρο υποθέτω...
   
 4. Υπάρχει περίπτωση να ξέρει κάποιος τί να κάνω? Τον έχω βάλει στο δωμάτιο, ακριβώς δίπλα στο παράθυρο και δίπλα ακριβώς απο εκεί που ήταν συνήθως, και φωνάζει σαν τρελός. Πηγαίνει πάνω κάτω στο κλουβί και δεν ηρεμεί με τίποτα..Τί μπορώ να κάνω??
   
 5. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Δοκίμασε να εχεις ανοιχτή την μπαλκονόπορτα οσο ειναι κοντά για να έχει οπτική και ακουστική επαφή με το περιβάλλον του μπαλκονιού. Επιπλέον μπορείς να πηγαινεις ηρεμα κοντα του και να του μιλάς με ήρεμη και σταθερη φωνη!

  Πόσο καιρό τον έχεις?? Αν τον απέκτησε πρόσφατα ισως ειναι σε φαση προσαρμογής και χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστει στο νεο περιβάλλον! Υπομονη!
   
 6. Ναι αυτό έκανα! Είναι ανοιχτή η μπαλκονόπορτα και φαίνεται να αρχίζει κάπως να συνηθίζει. Τον πιάνουν κάποιες κρίσεις πού και πού και αρχίζει τις φωνές αλλά πιστεύω πως σε 2-3 μέρες θα έχει ηρεμήσει.. Τον έχω 3 μήνες και μέχρι τώρα τα πηγαίναμε φοβερά! Δε με δάγκωσε ποτέ, και τον έμαθα να ανεβαίνει στο δάχτυλό μου ακόμα και χωρίς φαγητό. Απλώς τώρα έχει φρικάρει ο κακομοίρης..
   
Φόρτωση...