Απορίες για τα λαχανικά στην διατροφή των καναρινιών μου.

Συζήτηση με θέμα Απορίες για τα λαχανικά στην διατροφή των καναρινιών μου., που ξεκίνησε από Καναρίνι4ever, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 23 Ιαν 2015.

 1. Γεια σας παιδιά! Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν επιτρέπεται στην διατροφή των καναρινιών να συμπεριληφθεί το σέλινο και από το μπρόκολο το χοντρό του μέρος(κοτσάνι)! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Φιλικά!
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το μπρόκολο το έχουν στη διατροφή τους και θα βάνε όσα από αυτό μπορούν. Ξεκινούν βέβαια από το λουλούδι (ανθός είναι όλο το μπρόκολο) και σιγά σιγά φτάνουν και στο κοτσάνι. Αφήνουν μόνο το μέρος του φυτού που δεν μπορούν να φάνε....
  Τώρα για το σέλινο δεν ξέρω αν πρέπει να δίνεται στα πουλιά....
  Υπάρχουν ορκισμένοι κάποιοι που επιχειρηματολογούν πως ίσως δεν κάνει κακό αλλά δεν έχει να προσφέρει τίποτε περισσότερο από άλλες τροφές. Ίσως ως εκχύλισμα, αλλά τι έχει να σου δώσει το σέλινο που δεν μπορείς να το βρεις αλλού ώστε να ρισκάρεις?
   
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εγώ μπρόκολο δίνω 2 φορές την εβδομάδα (σκέτο ή και στην αυγοτροφή) και βάζω το άνθος και τα φύλλα. Το κοτσάνι το πετάω.

  Όσο για το σέλινο, έχω δώσει και τους δίνω, αλλά πολύ σπάνια! Δεν έχουν πάθει κάτι...
   
 4. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας! Για αυτό σας ρώτησα για το σέλινο, για να σιγουρευτώ! Όσο για το μπρόκολο, βεβαίως και το ξέρω ότι κάνει να το τρώνε τα πουλιά, καθώς είναι το πιο θρεπτικό από όλα!
   
 5. Προτιμάμε να δίνουμε τα φύλλα του μπρόκολου παρά το άνθος (και το άνθος το τσακίζουν) καθότιν έχει τριπλάσιες παραπάνω βιταμίνες !
   
 6. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Πολύ πλούσια σε βιταμίνη Α
   
 7. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Εσύ τι μιλάς ? :p..άλλαξες νοοτροπία και συμπεριφορές ?...αποφάσισες να δώσεις σωστή διατροφή στα πουλιά σου ? :rolleyes:
   
 8. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Δεν θα είσαι με τα καλά σου....

  Τα έχουμε πει αυτά.

  Ασε μην κάνουμε το θέμα...."μπάχαλο"

  :thumbsup:
   
Φόρτωση...