Απορία για μία ράτσα παπαγάλου

Συζήτηση με θέμα Απορία για μία ράτσα παπαγάλου, που ξεκίνησε από melagio80, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 25 Οκτ 2008.

 1. melagio80

  melagio80 PB Member

  Υπάρχει ένας παπαγάλος χρώματος πράσινου,με μια μαύρη γραμμή σαν δαχτυλίδι γύρω απο το λαιμό του,μεσαίου μεγέθους ο οποίος μιλάει κ όλας.Θα ήθελα να μάθω ποιά είναι η ράτσα του και σε τί τιμές περίπου κυμαίνεται!
   
 2. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

 3. melagio80

  melagio80 PB Member

  Ναί Γρηγόρη,αυτόν εννοώ!Σε ευχαριστώ πολύ!Μήπως ξέρεις και σε τί τιμή μπορώ να τον βρω;
   
 4. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Γνώμη μου ψάξε για εκτροφέα.. Από πολλές απόψεις είναι καλύτερο. Είναι αρκετά κοινό είδος και δεν θα δυσκολευτείς να το βρεις!
   
 5. μπορει να ειδες και αλεξαντριανο:rolleyes:
   
 6. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Αλεξανδρινό δεν εννοείς Άγγελε;:)
   
 7. Μωρό μπορείς να τον βρεις γύρω στα 150-200 ευρώ. Πρόσφατα είχα δει μωράκια σε pet και τα έδιναν σε αυτή τη τιμή. Τώρα για πιο μεγάλο σε ηλικία και όχι ήμερο γύρω στα 80-90 ευρώ. ;)
   
 8. melagio80

  melagio80 PB Member

  Βρήκα σήμερα περίπου 8μηνών με δαχτυλίδι και τον ειχαν 85 ευρω.Σε αυτή την ηλικία μπορώ να τον μάθω να μιλάει και να τον έχω έξω?Καί όταν λέτε εκτροφέα τί εννοείς?
   
 9. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Εκτροφείς είναι όλοι, και οι προμηθευτές των pet shops αλλά και οι χομπύστες. Το θέμα είναι να βρείς εκτροφέα - χομπύστα και όχι εκτροφέα που κάνει εκτροφή προς το ζην. Αν ψάξεις λίγο το φόρουμ μπορεί να βρείς εκτροφείς (έχουν αναφερθεί κατά καιρούς). Το θέμα σε έναν παπαγάλο δεν είναι αν θα μιλήσει ή θα κάνει τούμπες, το θέμα είναι να περνάει καλά μαζί σου, να γίνει φιλαράκι σου, να σε γεμίζει και να τον γεμίζεις. Ποτέ δεν ξέρεις αν ένα πουλί θα μιλήσει και τι θα πεί. Αν το πουλί είναι ''ταισμένο στο χέρι'' τότε είναι πιο εύκολα να δεθεί πιο γρήγορα μαζί σου και να βγαίνει και έξω κτλ απο ένα άλλο που έχει μεγαλώσει απο γονείς. Με την τιμή που σου είπε, την ηλικία του, και κρίνοντας οτι είναι απο πέτ τότε το πουλάκι είναι απο γονείς. Προτίμησε να βρείς μικρό σε ηλικία έστω και απογαλακτισμένο, αν φοβάσαι το τάισμα, και διάβασε πρώτα τις ιδιαιτερότητες της ράτσας. Σκέψου, ενημερώσου, εμπλούτισε τις γνώσεις σου πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά.
  https://petbirds.gr/articles/Αγορά-παπαγάλου-Ναι-ή-όχι.159/
  Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων ενός παπαγάλου
   
 10. melagio80

  melagio80 PB Member

  Τα ποστ σου Γρηγόρη είναι μορφωτικά και ενημερωτικά.Να είσαι σίγουρος πως αν δε μπορούσα δεν θα έπαιρνα και τρίτο παπαγάλο!
   
 11. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Ναι, μπορείς! Είναι αρκετά μικρός και θα μάθει εύκολα και γρήγορα! Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο διότι, όπως έχει αναφερθεί χιλιάδες φορές, πουλί με πουλί διαφέρει.;)


  Εκτροφέας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αναπαράγει διάφορα πουλιά και μερικά μπορεί να τα ταϊζει με το χέρι για να γίνουν ήρεμα και φιλικά προς τον άνθρωπο.
  Οι τιμές βέβαια ποικίλλουν από εκτροφέα σε εκτροφέα.:)
   
 12. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Η γνώμη μου είναι ότι οι τιμές είναι περίπου ίδιες συν πλην 50€;;
  Σίγουρα είναι πιο ''βολικό'' να πάρεις μωράκι που μόλις έχει απογαλακτιστεί.. Η δική μου γνώμη είναι ότι για Budgie, cockatiel, rozella, παπαγάλο του μπουρκ και γενικά τέτοιας κατηγορίας είδη με μικρώτερο ράμφος, δεν είναι όσο ζόρι να τα πάρεις άγρια.. Αλλά από εκεί και πέρα που το ραμφάκι μεγαλώνει, δυναμώνουν και τα δαγκώματα, οπότε αν είσαι διατεθειμένη για κάτι τέτοιο (γιατί θα τη φας κάποια στιγμή αυτό σίγουρο),είσαι ok με τη πρόκληση και διαθέτεις ποοολύ υπομονή και επίμονη δοκήμασε να τον πάρεις άγριο.. Η επιλογή είναι δική σου..
   
 13. melagio80

  melagio80 PB Member

  Θέλω να αγοράσω έναν Ringneck,είναι στο μέγεθος του rozella.Μήπως έχει κάποιος που να εκτρέφει και να τα πουλάει?
   
 14. ναι Αναστασια αυτο ενοω...εδω θελω να ζητισω συγνωμη για τα ΠΟΛΛΑ ορθογραφικα που κανω
   
Φόρτωση...